

Een paar maanden geleden viel al te lezen dat chef London Loy dit jaar het recept voor de Vrijheidssoep voor zijn rekening nam. De soep wordt in aanloop naar Bevrijdingsdag komende donderdag in blik verspreid en kan door...
Het gebeurt niet snel dat een recept of maaltijd uit een tv-serie of film inspireren, maar bij soms is dit wel het geval. Bij een serie als The Sopranos of - hoe cru ook- Hannibal kreeg je vaak honger bij het kijken van...
Met het weer van afgelopen weekend en de vrieskou die ons deze week nog staat te wachten lijkt de winter begonnen te zijn. Hoogste tijd om je een beetje voor te bereiden op de feestdagen en een overdaad aan diners, borre...
Het hele idee van Aberfeldy om iedereen de ‘whisky way of life’ te leren met behulp van Benjamin Herman en Joris Bijdendijk is natuurlijk heel vet. In het eerdere artikel hebben we vooral de achtergronden uitgelicht...
De heren van Salud Distributions lieten onlangs een mooie fles pastis achter op de redactie. Het is de eerste (en waarschijnlijk enige) Britse pastis en wel van het gerenommeerde ginmerk Tanquin’s. Deze Cornish Pastis...
Vegan kookboekenauteur Lenna Omrani kennen we natuurlijk van haar eerste boek Every Day Vegan. Met haar tweede boek Every Day Vegan Budget Friendly laat ze zien dat je voor een gezonde vegan lifestyle geen nier hoeft te...
Exotische paddenstoelen die in Nederland zijn gekweekt zijn inmiddels op grote schaal verkrijgbaar. Denk daarbij aan oesterzwammen, shiitakes en koningsoesterzwammen. De paddenstoelen zijn rijk aan vezels, eiwitten, vita...
Het is vandaag 4 mei, Dodenherdenking, de dag dat Nederland om 20:00 uur ’s avonds twee minuten stil is om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Morgen, 5 mei, is het Bevrijdingsdag en worden er door...
Begin februari hebben we een weekend lang genoten van wijn, crèmants en heel veel kaas tijdens Wine, Cheese, Enjoy in Luxemburg. In de Moselle-regio hadden allerlei restaurants speciale kaasgerechten op het menu om gast...
Net voor de kerstvakantie kwam er een fijn pakketje uit Breda binnen op de thuisredactie. Het kwam namelijk van de gebroeders Koreman af die hun limited edition Yuzucello op hadden gestuurd. Dat lees je goed: een limonce...
Hoewel genoeg mensen proberen om met de kerstdagen geen voedsel te verspillen, blijven er toch kliekjes over. Daarom deelt Soilmates vier recepten om van je kliekjes aardappelen, kaas, brood en broccoli nog een heerlijk...
Een van de voordelen van nieuwe programma’s op njam! is dat het ook altijd toffe recepten oplevert. Zo komt in de nieuwe reeks van De Chalet: Hollandse Maatjes een heerlijke carne salada voorbij die je onder meer met k...
Kerst komt eraan en dat betekent dat de gourmetstellen weer uit de kast worden gehaald. Er is dit jaar natuurlijk veel gebeurd. Ben je dit jaar bijvoorbeeld beter gaan letten op wat je eet, vanwege het vele thuiswerken?...
Botanisch bierbrouwer Lowlander staat natuurlijk bekend om heerlijke bieren, maar ook om de toffe combinaties van gerechten en diezelfde bieren. Voor de introductie van hun herfstbier de Autumn I.P.A. die gemaakt is met...
Çılbır, spreek uit als tsjulbur, is een Turks gerecht met eieren dat vaak wordt gegeten als ontbijt of lunch. Lekker met een kruidige yoghurt en pittige chiliboter, zoals hier. Je kunt çilbir met brood eten of gewoon...
Het nieuwe seizoen van Klaar in 20 minuten start komende maandag op njam!. Een van de chefs die tijdens een paar afleveringen in twintig minuten met maximaal zeven ingrediënten een heerlijk gerecht maakt, is Michiel van...
Er valt een klein boek te schrijven over het moeten missen van een festivalzomer in 2020 en 2021. Het idee van livemuziek, een biertje met gras onder de voeten op Lowlands of Woo Hah! is iets waar ik zelfs met dit weer v...
Hoewel het er deze week niet echt uit heeft gezien als zomer, ziet het er wel naar uit dat augustus en september fijne maanden gaan worden met genoeg zon. Daarom is het goed om te denken aan fijne manieren van verkoeling...
Op kookzender njam! wordt vanaf 18 juli iedere zondag het kook- en reisprogramma Ottolenghi’s Mediterranean Feast van chef Yotam Ottolenghi uitgezonden. De bestseller auteur en chef neemt in deze serie de kijker mee na...
Een paar weken geleden schreef ik al over het pakket met ambachtelijk slagersvlees van Cool To Meat You. Daar zaten zulke mooie stukken vlees in, waar je alleen recht aan doet als je ze in lekker gerecht gebruikt. Dat ge...
Als voorproefje op het nieuwe njam! tv-programma De Zomerkeuken mocht ik twee weken geleden meedoen aan een cookalong van barbecueguru Jord Althuizen. Hij is in een van de afleveringen te zien en daarin maakt hij op de b...
Het Kikkererwtenkookboek kwam begin mei uit. In dit kookboek laten Lucrees van Groningen en haar dochter Marietje Bosma zien hoe veelzijdig de kikkererwt is. Gevuld met 80 recepten toont dit kookboek aan hoe je met versc...
Dankzij allerlei kookprogramma’s en streamingplatformen, zoals het Nederlandse Cheflix, is ‘een kijkje in de keuken nemen’ bij (bekende) chefs heel gemakkelijk geworden. Toch blijft het bijzonder om dit tijdens een...
Dankzij chefs als Yotam Ottolenghi wordt de kennis van de Midden-Oosterse keuken steeds groter. Daarom is het goed om te zien dat in supermarkten specerijen als ras el hanout, za’atar en harissa overal beschikbaar zijn...