

Het is vandaag 4 mei, Dodenherdenking, de dag dat Nederland om 20:00 uur ’s avonds twee minuten stil is om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Morgen, 5 mei, is het Bevrijdingsdag en worden er door...
Begin februari hebben we een weekend lang genoten van wijn, crèmants en heel veel kaas tijdens Wine, Cheese, Enjoy in Luxemburg. In de Moselle-regio hadden allerlei restaurants speciale kaasgerechten op het menu om gast...
Net voor de kerstvakantie kwam er een fijn pakketje uit Breda binnen op de thuisredactie. Het kwam namelijk van de gebroeders Koreman af die hun limited edition Yuzucello op hadden gestuurd. Dat lees je goed: een limonce...
Hoewel genoeg mensen proberen om met de kerstdagen geen voedsel te verspillen, blijven er toch kliekjes over. Daarom deelt Soilmates vier recepten om van je kliekjes aardappelen, kaas, brood en broccoli nog een heerlijk...
Een van de voordelen van nieuwe programma’s op njam! is dat het ook altijd toffe recepten oplevert. Zo komt in de nieuwe reeks van De Chalet: Hollandse Maatjes een heerlijke carne salada voorbij die je onder meer met k...
Kerst komt eraan en dat betekent dat de gourmetstellen weer uit de kast worden gehaald. Er is dit jaar natuurlijk veel gebeurd. Ben je dit jaar bijvoorbeeld beter gaan letten op wat je eet, vanwege het vele thuiswerken?...
Botanisch bierbrouwer Lowlander staat natuurlijk bekend om heerlijke bieren, maar ook om de toffe combinaties van gerechten en diezelfde bieren. Voor de introductie van hun herfstbier de Autumn I.P.A. die gemaakt is met...
Çılbır, spreek uit als tsjulbur, is een Turks gerecht met eieren dat vaak wordt gegeten als ontbijt of lunch. Lekker met een kruidige yoghurt en pittige chiliboter, zoals hier. Je kunt çilbir met brood eten of gewoon...
Het nieuwe seizoen van Klaar in 20 minuten start komende maandag op njam!. Een van de chefs die tijdens een paar afleveringen in twintig minuten met maximaal zeven ingrediënten een heerlijk gerecht maakt, is Michiel van...
Er valt een klein boek te schrijven over het moeten missen van een festivalzomer in 2020 en 2021. Het idee van livemuziek, een biertje met gras onder de voeten op Lowlands of Woo Hah! is iets waar ik zelfs met dit weer v...
Hoewel het er deze week niet echt uit heeft gezien als zomer, ziet het er wel naar uit dat augustus en september fijne maanden gaan worden met genoeg zon. Daarom is het goed om te denken aan fijne manieren van verkoeling...
Op kookzender njam! wordt vanaf 18 juli iedere zondag het kook- en reisprogramma Ottolenghi’s Mediterranean Feast van chef Yotam Ottolenghi uitgezonden. De bestseller auteur en chef neemt in deze serie de kijker mee na...
Een paar weken geleden schreef ik al over het pakket met ambachtelijk slagersvlees van Cool To Meat You. Daar zaten zulke mooie stukken vlees in, waar je alleen recht aan doet als je ze in lekker gerecht gebruikt. Dat ge...
Als voorproefje op het nieuwe njam! tv-programma De Zomerkeuken mocht ik twee weken geleden meedoen aan een cookalong van barbecueguru Jord Althuizen. Hij is in een van de afleveringen te zien en daarin maakt hij op de b...
Het Kikkererwtenkookboek kwam begin mei uit. In dit kookboek laten Lucrees van Groningen en haar dochter Marietje Bosma zien hoe veelzijdig de kikkererwt is. Gevuld met 80 recepten toont dit kookboek aan hoe je met versc...
Dankzij allerlei kookprogramma’s en streamingplatformen, zoals het Nederlandse Cheflix, is ‘een kijkje in de keuken nemen’ bij (bekende) chefs heel gemakkelijk geworden. Toch blijft het bijzonder om dit tijdens een...
Dankzij chefs als Yotam Ottolenghi wordt de kennis van de Midden-Oosterse keuken steeds groter. Daarom is het goed om te zien dat in supermarkten specerijen als ras el hanout, za’atar en harissa overal beschikbaar zijn...
Een goede ceviche is een van die gerechten die het leven een stukje mooier maken. Door de jaren heen heb ik legio recepten uitgeprobeerd en ik ben er door het verdiepen in de Mexicaanse keuken achter gekomen wat de cevic...
Het is altijd fascinerend om discussies te lezen over de oorsprong van gerechten en cocktails. Een van de gerechten waar over de oorsprong nog net geen oorlog is uitgebroken is baklava. Dit dessert van lagen deeg gevuld...
Als het een verrassing voor je dat het vandaag Moederdag is, dan gaat er denk ik ergens iets fout. Neemt niet weg dat het ook vooral een heerlijke zondag is om beetje in de keuken aan de slag te gaan. Vandaar dat ik vand...
Dat ik een groot fan ben van de Mexicaanse keuken zal niemand verrassen die Eatly ook op Instagram volgt. Vandaar dat ik enorm enthousiast werd toen het nieuwe kookboek Comida Mexicana van Rosa Cienfuegos op de mat ploft...
Het is vandaag 27 april ofwel Koningsdag. Vandaag mag Willem-Alexander 54 kaarsjes uitblazen en dat wordt door hem en zijn gezin in Eindhoven gevierd. Aangezien er geen activiteiten in het land zijn, is het een ideale da...
Het kookboek Salad Days van schrijfster Ajda Mehmet viel vorige week in de prijzen. De lezers van delicious. magazine riepen het boek uit tot Kookboek van het Jaar 2021. Een mooie bekroning voor een super interessant koo...
Santa Maria heeft afgelopen week de nieuwe productlijn Next Mex gelanceerd. Tijdens een online kookworkshop heb ik al het een en ander mogen proeven en zijn er Veggie Taco’s met bloemkool gemaakt. Dat was een grote Tac...