

Waar je afgelopen weekend nog kon schaatsen op het ijs, duik je komend weekend met je zwembroek aan in hetzelfde water. Het ziet er namelijk uit dat de lente aankomend weekend voor het eerst van zich laat horen. Met een...
Aan het begin van de week schreven we al over het nieuwe kookboek van Colette Dike De nieuwe winterkeuken. Het boek staat vol met heerlijke nieuwe winterse recepten en aangezien het nog altijd goed koud buiten is, delen...
Of er binnen nu en twee weken een elfstedentocht wordt gereden, valt nog niet te zeggen. Wel is inmiddels zeker dat het tot komend weekend overdag vriest. Voor de een is dat iets om heel vrolijk van te worden, voor de an...
Het heugelijk feit dat het gisteren (4 februari) Nationale Frikandellendag was, zetten we vandaag nog even kracht bij. Na het weetje in het artikel over met welke ingrediënten een frikandel gemaakt wordt, kwam veelvuldi...
Na het artikel van afgelopen weekend over het nieuwe kookprogramma op njam! van Wim Ballieu waar de gehaktbal centraal staat, moest er natuurlijk een van zijn befaamde recepten volgen. Het is zijn recept voor een klassie...
Het ziet ernaar uit dat we nog wel even in een lockdown zitten en met de avondklok die morgenavond ingaat is januari 2021 ten opzichte van 2020 meer van hetzelfde. Het is daarom belangrijk om goed voor jezelf te zorgen....
Het viel misschien al op dat ik veel plezier heb beleefd aan het uitproberen en zelf opkweken van de Nederlandse Koningsoesterzwammen. In het artikel over de paddenstoelen kwam al naar voren dat ze enorm veelzijdig te ge...
Voor het weekend hebben we het nieuwe kookboek van Vjèze Fur Lekker Fred in het land onder de loep genomen. Maar uiteindelijk gaat een kookboek pas echt leven door de recepten die er allemaal in te vinden zijn. Vandaar...
Een paar dagen geleden deelden schreven we een artikel over het nieuwe kookboek van barbecuevirtuoos Jord Althuizen: Smokey Goodness - Feast on Fire. Hierin staat het feestje van tijdens ieder seizoen voor iedere gelegen...
Voor degenen die Eatly via Instagram volgen is het al even duidelijk: er wordt op de redactie gebakken met drank. Na de eerst een try-out met een dronken bananencake, die op zich goed gelukt was, gaat het eerste Boozy Ba...
Door al de vernederlandste gerechten die we al van jongs af aan bij Chinees-Indische restaurants kregen, is ons eerste beeld van de Aziatische keuken heel eenzijdig geweest. Er wordt bijvoorbeeld veel minder vlees in ger...
Een paar dagen geleden brachten we de heruitgave van het kookboek Guilty Pleasures van Sabine Koning onder jullie aandacht. Aangezien we aan het begin van het weekend staan en het fastfood friday is, moesten we een echt...
Bij het zien van de kop boven dit artikel zou iedere Italiaanse nonna me met de pannen achterna komen, mi scusi! Maar het is meatless monday en we hebben bij de CuliPersLunch plantaardig gehakt van Meatless Farm en plant...
Een paar dagen geleden schreven we over bestseller reiskookboek Dishoom dat eindelijk in het Nederlands is vertaald en hier beschikbaar is. Het hele boek is een ode aan de Indiase keuken en een liefdesbrief aan Bombay. E...
De nabrander van de zomer zorgt ervoor dat er nog een goede zomerse vibe blijft hangen. Grote kans dus dat je niet veel zin hebt om heel lang in de keuken te staan. Vandaar dat we een recept delen voor het maken van vege...
We krijgen deze week nog een fijne nabrander van de zomer, heerlijk! Tijdens de afgelopen maanden hebben we al allerlei fijne zomerse recepten gedeeld. Dit recept is heerlijk te maken op een warme dag wanneer je niet vee...
Het nieuwe kookboek van de chefs van het Amsterdamse restaurant De Kas staat boordevol met gerechten om van te watertanden. Sowieso is het enorm interessant als chefs hun geheimen prijsgeven, dus naast de recepten van de...
Unilever gaat in Duitsland de naam van de pakjes zigeunersaus, die het bedrijf in het assortiment heeft, veranderen in ‘paprikasaus op Hongaarse wijze’. Dit na aanhoudende oproepen die de Raad van Duitse Sinti en Rom...
Met een hittegolf in aantocht is het altijd handig om eens te kijken naar wat naast water een handige en gezonde manier is om tijdens die warme dagen goed gehydrateerd te blijven. Natuurlijk kun je ijsklontjes en wat gem...
Het is lastig te zeggen hoe het precies komt, maar de afgelopen maanden komen we steeds meer te weten over de Britse koningin Queen Elizabeth II. Het begon tijdens de quarantaine met het recept voor haar favoriete cupcak...
Aangezien het weer dit weekend en komende week nog niet helemaal onder de noemer optimaal zomerweer valt, delen we vandaag een recept uit Boordevol Groenten dat vooral ook fijn comfort food: Udonnoedelsoep met groenten e...
De hoofdredacteur had vorige week de eer om via Zoom een masterclass en Q&A van en met Massimo Bottura bij te wonen. Dit alles was georganiseerd door de Italiaans Kamer van Koophandel voor de Benelux voor het The Extraor...
Van het weekend schreven we een artikel over het nieuwe boek De wijnboer - Verhalen en recepten rond het vuur. Zoals te lezen valt krijg je door het boek gelijk zin om eropuit te trekken en zelf ergens in een wijngaard n...
Een paar dagen geleden tipten we het nieuwe kookboek van (tv)chef Mounir Toub Chef Toub: Lekker Arabisch al. Natuurlijk moet er dan een gerecht gedeeld worden uit het boek en dat kan eigenlijk maar een ding zijn: bastill...