Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.
Soms kom je een kookboek tegen dat direct je aandacht trekt. De Syrische keuken van Imad doet dat zeker want hoeveel weten we eigenlijk over het land en zijn culinaire tradities. De Syrische keuken is rijk en gevarieerd, met invloeden uit de mediterrane, Arabische en Midden-Oosterse culinaire tradities.
De Syrische keuken staat daarnaast bekend om haar evenwichtige gebruik van kruiden en specerijen en we weten dat eten in Syrië vooral een sociale aangelegenheid is, vaak met familie en vrienden. Daarbij is gastvrijheid het belangrijkste element.
Het kookboek is geschreven door Imad Alarnab, een Syrische chef-kok die zijn carrière begon in Damascus, waar hij succesvol meerdere restaurants runde. Door de burgeroorlog in Syrië moest hij vluchten en vond uiteindelijk een nieuw thuis in Londen. In Londen begon hij zijn culinaire carrière opnieuw en opende hij zijn eigen restaurant, toepasselijk genaamd: Imad’s Syrian Kitchen.
De Syrische keuken van Imad
De Syrische keuken van Imad is veel meer dan alleen een opsomming van recepten want Imad Alarnab heeft met zijn kookboek en restaurant niet alleen de Syrische keuken gepopulariseerd, maar ook een poging gedaan om meer bewustzijn te creëren over de situatie van vluchtelingen en de kracht van eten om gemeenschappen samen te brengen. Het is een boodschap die hij naar buiten brengt via culinaire hoogtepunten.
Het kookboek: de Syrische keuken van Imad is een feest en beschrijft de rijke en diverse smaken waarvan gebruik wordt gemaakt. Het bevat een verzameling van traditionele Syrische recepten die variëren van eenvoudige huisgemaakte gerechten tot feestelijke maaltijden. Het boek weerspiegelt Imad’s culinaire reis en zijn passie voor het delen van de Syrische cultuur door middel van eten.
In de Syrische keuken van Imad ontdek je:
- Authentieke recepten: Het boek biedt een breed scala aan authentieke Syrische recepten die de essentie van de Syrische keuken vastleggen.
- Persoonlijke verhalen: Naast de recepten bevat het boek persoonlijke verhalen van Imad, die zijn reis en ervaringen als vluchteling beschrijven.
- Culturele inzichten: Het boek biedt ook inzichten in de Syrische eetgewoonten en culinaire tradities.
Het boek is een echte aanrader waarbij je je niet moet laten afschrikken door de soms ogenschijnlijk complexe gerechten waarbij je vooraf niet goed kunt bepalen welke smaaksensaties je op tafel gaat toveren. De uitdaging is daarom alleen nog maar groter.
De Syrische keuken van Imad, een culinaire liefdesbrief aan Damascus, prijs € 29,95 (256 blz) is o.a. te koop bij bol.com
Verder lezen over Kookboeken
Gadgets18.03.2024
De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia
Gezond26.12.2023
Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af
Nieuws20.11.2022
Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar
Nieuws14.10.2022
Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten
Drinks29.11.2021
High Cocktails: boek gevuld met alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten
Nieuws28.10.2021
Deze zes boeken zijn in de running voor de titel ‘Kookboek van het Jaar’
Nieuws21.09.2021
Ook kookboekenimperium Sonja Bakker stort in na plagiaat
Nieuws24.08.2021