Gezond26.12.2023

Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af


Dieettrends en afvallen zijn voor heel veel mensen een jaarlijks terugkerend fenomeen. Eigenlijk gaat het vaak geeneens om de inhoud maar om de perceptie dat je nu een dieet hebt gevonden dat echt gaat werken.

Meestal zijn we een leven lang veroordeeld om diëten te volgen. Het woord bestaat waarschijnlijk nog niet maar ik noem het ‘dieet-hoppen’. Ieder keer een ander dieet wat meestal wel een paar weken werkt maar vaak zo tegendraads is dat je uiteindelijk weer vervalt in aankomen en op zoek moet naar het volgende dieet. Er zijn meters boeken over geschreven, en iedereen vind er wel wat van.

Maar wat als je nu eerst je leefstijl eens aan gaat pakken en daarmee uiteraard ook je eetgewoontes. En dan op een manier die je ook nog eens als prettig kunt ervaren.

Ik eet en val af, een boek over afvallen en een leuk leven
Ik eet en val af, een boek over afvallen en een leuk leven

Ik eet en val al, een boek over een andere leefstijl

De zussen Janine en Annemieke Jansen schreven er een boek over ‘Ik eet en val af‘. Het sluit aan bij wat hierboven eigenlijk als staat want dieettrends komen en gaan. Even een dieet volgen en vervolgens voor lange tijd van heel wat kilo’s af zijn; dat klinkt perfect, nietwaar?

Helaas lukt dat bijna nooit. Nee, het beste dieet is geen dieet, maar een bepaalde leefstijl en al helemaal als het herinneringen oproept naar het rijke leven in zuid-Europa. Daar waar de zon schijnt, het leven overzichtelijk is en het eten overheerlijk. Volgens Janine en Annemieke is die leefstijl aan de Middellandse Zee echt geweldig. En spreek dat maar eens tegen. Zij zijn al jaren enthousiaste pleitbezorgers van de oorspronkelijke mediterrane leefstijl: voldoende beweging, veel sociale contacten en afwisselend eten – met veel groentes, regelmatig vis en noten en een beetje vlees.

In het boek ‘Ik eet en val af’ geven Jansen & Jansen heldere achtergrondinformatie over afvallen én fijn en gezond leven en eten. De eenvoudige, heerlijke recepten vormen de hoofdmoot van het boek. De boodschap van het boek is dat met een gezonde leefstijl is de kans kleiner is dat je terugvalt in oude patronen. Een leven lang slanker!

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Kookboeken

Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

Soms kom je een kookboek tegen dat direct je aandacht trekt. De Syrische keuken van Imad doet dat zeker want hoeveel weten we eigenlijk over het land en zijn culinaire tradities. De Syrische keuken is rijk en gevarieerd,...

Recepten29.07.2024

Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Een Spaanse kookbijbel, dat klinkt als de ultieme referentiebron voor alle overheerlijke gerechten die het land ons te bieden heeft. De Spaanse keuken staat immers bekend om zijn diversiteit, rijke smaken en gebruik van...

Gadgets18.03.2024

De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Een zeskoppige vakjury heeft uit 54 inzendingen kookboek Java van Maureen Tan verkozen als het Food and Friends Kookboek van het Jaar 2022. Het platform houdt een onafhankelijke verkiezing die bestaat uit een vakjury- en...

Nieuws20.11.2022

Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten

Al een paar jaar zamelt botanisch bierbrouwer Lowlander na kerst kerstbomen in om een bijzonder winterbier mee te brouwen. In navolging van Scandinavië, waar al decennialang met sparrennaalden wordt gekookt, omarmt het...

Nieuws14.10.2022

Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten

High Cocktails: boek gevuld met alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten

Een van de bekendste coffeeshopketens in Amsterdam, The Bulldog, heeft de krachten gebundeld met High Cuisine om het eerste cocktailboek gevuld met alcoholvrije psychoactieve recepten te maken: High Cocktails. Chefs Noah...

Drinks29.11.2021

High Cocktails: boek gevuld met alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten

Deze zes boeken zijn in de running voor de titel ‘Kookboek van het Jaar’

Het culinair platform Food and Friends organiseert dit jaar de onafhankelijke verkiezing voor het ‘Kookboek van het Jaar’ voor Nederland en België. Een vijfkoppige vakjury heeft uit 61 uitzendingen zes kookboeken ge...

Nieuws28.10.2021

Deze zes boeken zijn in de running voor de titel ‘Kookboek van het Jaar’

Ook kookboekenimperium Sonja Bakker stort in na plagiaat

Dieetboekenguru Sonja Bakker kwam in augustus in het nauw te zitten toen de eerste claims opdoken dat ze voor haar Instagram recepten plagieerde. Dat bleek na nader onderzoek door ‘haar team’ gedaan te zijn, maar Bak...

Nieuws21.09.2021

Ook kookboekenimperium Sonja Bakker stort in na plagiaat

Foodbloggers beschuldigen dieetgoeroe Sonja Bakker van plagiaat

Een van de bekendste dieetboekenschrijfsters van ons land, Sonja Bakker, is onder vuur komen te liggen. Diverse oud-medewerkers beschuldigen haar namelijk van plagiaat. Dit komt nadat verschillende foodbloggers Bakker er...

Nieuws24.08.2021

Foodbloggers beschuldigen dieetgoeroe Sonja Bakker van plagiaat