Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.
Goed nieuws voor alle kaasliefhebbers en duurzaamheidsfans. Dreamfarm, opgericht door een team van gepassioneerde food-lovers uit Italië, komt met een plantaardig alternatief voor mozzarella op de Nederlandse markt. Je kunt zeggen dat de introductie op het juiste moment komt, nu steeds meer mensen zich bewust worden van de noodzaak van duurzamere voedingskeuzes.
Mediterrane amandelen als basis van Dreamfarms mozzarella
De plantaardige mozzarella wordt gemaakt van duurzaam geteelde Mediterrane amandelen, die in het Italiaanse Parma op een natuurlijke manier worden gefermenteerd. Dit proces zorgt ervoor dat de mozzarella de authentieke smaak en textuur behoudt die je kent van traditionele mozzarella, maar dan wel met aanzienlijk minder verzadigde vetten. Het effect is dat deze mozzarella een Nutri-Score A heeft. Dat betekent dat het gezond is, maar als liefhebber van de Italiaanse Caprese moet ook de smaak nog steeds om te smullen zijn.
Duurzaamheid en gezondheid gaan hand in hand
De introductie van Dreamfarms plantaardige mozzarella speelt in op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke en gezonde voedingsmiddelen. Volgens de gezondheidsraad is een dieet met meer plantaardige eiwitten niet alleen beter voor het milieu, maar ook gezonder voor de meeste mensen. Een plantaardig dieet kan de milieu-impact van onze voedselconsumptie bovendien met wel 25% verminderen.
De plantaardige mozzarella is nu verlopig alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn. Het is de eerste 100% plantaardige mozzarellabol die daar te vinden is, en lijkt een alternatief te zijn voor iedereen die zo min mogelijke concessies wil doen aan de smaak en kwaliteit, en daarnaast bewuste keuzes wil maken.
Made in Italy
Dreamfarm is opgericht door gepassioneerde food-lovers, 100% made in Italy. Gedreven door een hun passie voor eerlijk eten en duurzaamheid, willen ze positieve veranderingen inspireren binnen de Italiaanse voedingsindustrie. Hun producten, waaronder deze plantaardige mozzarella, bevatten een laag gehalte aan verzadigde vetten en dragen allemaal Nutri-Score A.
De smaak van deze plantaardige mozzarella blijft een persoonlijk dingetje. Op de juiste manier klaargemaakt (met groene pesto) is er absoluut toekomst voor Dreamfarms plantaardige mozzarella en lijkt het een heerlijke, gezonde (en duurzame keuze) om tussen de middag heerlijk te lunchen. Echt een keer proberen, want een mooie Caprese is echt een topmaaltijd in de tricolore van Italië.
Hoe maak je een perfecte Caprese (recept)
Een Caprese salade met pesto en pijnboompitten is een heerlijke en eenvoudige variatie op de klassieke Italiaanse salade.
Ingrediënten:
- 4 rijpe tomaten
- 250 g ‘plantaardige’ mozzarella
- 1 bosje verse basilicum
- 2-3 eetlepels pesto
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Extra vierge olijfolie
- Balsamicoazijn (optioneel)
- Zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding:
- Snijd de tomaten in dunne plakjes.
- Snijd de mozzarella in plakjes van ongeveer dezelfde dikte als de schijfjes tomaat.
- Leg de plakjes tomaat en mozzarella om en om op een groot bord, zodat ze elkaar overlappen.
- Voeg enkele blaadjes verse basilicum toe tussen de plakjes tomaat en mozzarella.
- Lepel de pesto over de tomaat- en mozzarella-plakjes.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Schud de pan regelmatig om te voorkomen dat ze verbranden.
- Strooi de geroosterde pijnboompitten over de salade.
- Besprenkel de salade met een beetje extra vierge olijfolie.
- Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe.
- Voor een extra smaakdimensie kun je de salade ook besprenkelen met een beetje balsamicoazijn.
Garneer de Caprese eventueel met wat extra verse basilicumblaadjes. Deze Caprese salade met pesto en pijnboompitten is niet alleen heerlijk als voorgerecht maar ook geschikt als een gezonde lichte lunch. Geniet ervan!
Verder lezen over Kaas
Hotspots27.12.2022
La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam
Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg
Drinks13.09.2022
Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival
Food05.07.2022
Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas
Food19.05.2022
Van welke kaas is de korst eetbaar en welke kaaskorst is ongezond?
Recepten07.04.2022
De smaak van Luxemburg: het kaasfeestje Tartiflette met reblochon
Nieuws23.03.2022
De Kaas Club van Betty Koster: iedere maand een kaas- (en wijn)proeverij
Hotspots23.02.2022
Dit is waarom een ritje naar Luxemburg meer dan de moeite waard is
Verder lezen over vegan
Food04.03.2024
Hier is de Cordon Blij een vegan variant op de klassieke cordon bleu
Food02.12.2023
Minder vlees eten met Ballo’s: vegan alternatief voor de gehaktbal
Vjèze Fur swapt ballenNieuws13.08.2020
Nestlé duikt in de plantaardige alternatieven voor zuivel
Gezond19.03.2020
Essentiële voedingssupplementen voor veganisten
Food15.08.2019
De vega(n) foodline-up van Lowlands 2019
Drinks13.08.2019
Bio-wijnmerk haalt half miljoen op crowdfunding
Food12.08.2019
Vegan pizza’s verkrijgbaar op Lowlands
Gezond10.08.2019