De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Begin februari hebben we een weekend lang genoten van wijn, crèmants en heel veel kaas tijdens Wine, Cheese, Enjoy in Luxemburg. In de Moselle-regio hadden allerlei restaurants speciale kaasgerechten op het menu om gasten te laten genieten van lokale specialiteiten. Het grootste kaasfeestje bleek de tartiflette.
Door: Charlotte Hamilton
In het dorpje Remich mochten Charlotte en ik na een bijzondere crèmantproeverij in een boot op de Moesel dineren in de prachtige wijnkelder van Benoît & Claude viticulteurs die tijdens het event hier een pop-uprestaurant hadden waar ze natuurlijk ook hun wijnen schonken.
Misschien was het de setting, misschien was het de avond, maar de tartiflette die ons voorgeschoteld werd was fan-tas-tisch. Geïnspireerd door deze avond heeft zij er een eigen versie van gemaakt.
Tartiflette met reblochon
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 800 g krieltjes in schil
- 3 uien
- 2 takken rozemarijn
- Paar takjes tijm
- 30 g roomboter
- 50 ml droge witte wijn
- zout en peper
- 200 ml slagroom
- 300 g reblochon (Franse kaas)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Pel en snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een grote koekenpan of braadpan en bak de uien met de tijm en rozemarijn tot de uien zacht zijn.
- Blus de uien af met een scheut witte wijn en stoof ze tot ze boterzacht zijn. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Snijd de aardappelen door de helft of eventueel in vieren als de krieltjes groot zijn. Doe ze daarna in een pan met water en zout en zet de pan op het vuur. Kook de aardappelen in circa 10 minuten gaar. Meng de aardappelen en uien en verdeel ze over de ovenschaal.
- Schenk vervolgens de slagroom eroverheen.
- Snijd de Reblochon in plakken en verdeel ze over het gerecht. Zet de schaaltjes circa 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gegratineerd is.
Verder lezen over Foodtrip
Drinks13.06.2023
De tweede Rum Week op Bonaire vindt deze week plaats
Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten
Nieuws22.05.2023
Portugal wordt een gastronomische bestemming, eerste stap: een eigen Michelingids
Nieuws02.05.2023
Holland America Line viert 150e verjaardag in Rotterdam
Hotspots07.04.2023
Tourtje Tilburg: Met Bas van Foodies de nieuwe culinaire hotspots ontdekken
Hotspots06.04.2023
Notiz Hotel Leeuwarden ideale uitvalsbasis met gastronomische parel Wannee
Hotspots09.02.2023
6 hotspots op Bonaire die je zeker moet bezoeken als je er bent
Hotspots04.02.2023
8 geweldige hotelbars in Nederland en België om een cocktail te drinken
Verder lezen over Groente
Recepten08.04.2024
Het Aspergeseizoen is geopend en dat vieren we met asperges uit Limburg
Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode
Tipt13.06.2023
Een van de meest geavanceerde manieren om smoothies en sapjes te maken
Nieuws23.02.2023
Bloemkolen, bloemkolen hele dure bloemkolen
Food05.01.2023
Zo krijg je de geur van knoflook van je handen
Nieuws20.09.2022
Omzet vleesvervangers daalt bij de Nederlandse supermarkten
Drinks19.09.2022
Flink en &C breiden assortiment uit met Chantals favorieten
Food13.09.2022
Botanica in Den Haag zet met nieuwe head-chef Bas Hoog in op Dutch Cuisine
Verder lezen over Kaas
Recepten20.06.2024
Dreamfarm plantaardige mozzarella: gemaakt van duurzaam geteelde amandelen
Hotspots27.12.2022
La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam
Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg
Drinks13.09.2022
Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival
Food05.07.2022
Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas
Food19.05.2022
Van welke kaas is de korst eetbaar en welke kaaskorst is ongezond?
Nieuws23.03.2022
De Kaas Club van Betty Koster: iedere maand een kaas- (en wijn)proeverij
Hotspots23.02.2022