Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.
Kerst komt eraan en dat betekent dat de gourmetstellen weer uit de kast worden gehaald. Er is dit jaar natuurlijk veel gebeurd. Ben je dit jaar bijvoorbeeld beter gaan letten op wat je eet, vanwege het vele thuiswerken? Gourmetten hoeft geen cheatmeal te zijn, maar kan ook verantwoord. En vegetarisch! Weet je dat er voldoende vlees op tafel komt en wil je anders dan vorige jaren meer dan een standaard salade op tafel? Lees dan verder voor een vegetarisch alternatief om lekker mee te gourmetten.
Benodigdheden
Voor dit gerechtje tijdens het gourmetten heb je maar drie dingen nodig.
- vijgen
- kaas
- saus
Dit gaan we natuurlijk even specificeren. Niet elke kaas is namelijk combineerbaar met de specifieke saus. Om het gerecht bijvoorbeeld een tintje chiquer maken kiezen we voor een speciale kaas, zoals brie, cambozola of truffelkaas. Je kan ook een andere kaas nemen, maar de opties die we hier bieden combineren het best met de vijgen en de saus.
Het sausje is ook van groot belang. Kies daarom voor een crema di balsamico framboos. Dit is ingedikte, zoete azijn. In combinatie met de chique kaas combineert dit uitstekend tijdens het gourmetten. Wil je een alternatief? Zoek dan naar gewone balsamico azijn. Let dan wel op dat je niet te harde brokkelkaas koopt, omdat dit niet het beste combineert met de (minder zoete) azijn.
De vijgen spreken voor zich, maar als je het beste uit dit gerecht wil halen, kies dan voor biologische vijgen.
Het bereiden
Snij de vijgen in partjes. Als de gourmetpannetjes verhit zijn, doe er dan een beetje olie in en bak de partjes dan 2 tot 3 minuten sappig. Wil je gesmolten kaas, bak dit dan mee. We raden echter aan om de vijgen op het bord te plaatsen en het te besprenkelen met de frambozen-balsamicosiroop en een puntje kaas er bij te leggen.
Genieten
Voor de vegetariër is dit gourmet recept zeer aan te raden. Zeker, omdat er wat meer variatie in de pannenkoeken, eieren en gebakken groente mag komen!
Tip: je kunt gebakken vijgen ook uitstekend serveren in combinatie met vanilleroomijs en walnoten voor een heerlijk dessert.
Verder lezen over Kaas
Recepten20.06.2024
Dreamfarm plantaardige mozzarella: gemaakt van duurzaam geteelde amandelen
Hotspots27.12.2022
La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam
Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg
Drinks13.09.2022
Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival
Food05.07.2022
Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas
Food19.05.2022
Van welke kaas is de korst eetbaar en welke kaaskorst is ongezond?
Recepten07.04.2022
De smaak van Luxemburg: het kaasfeestje Tartiflette met reblochon
Nieuws23.03.2022
De Kaas Club van Betty Koster: iedere maand een kaas- (en wijn)proeverij
Verder lezen over Koken
Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten
Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer
Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereldRecepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Recepten06.03.2024
AI in de keuken: koken met ChatGPT
Gezond14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp
Verder lezen over Vegetarisch
Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten
Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian
Food05.07.2024
Kweekvlees lijkt nu al populair in Nederland maar twijfels blijven
Gezond29.02.2024
Duurzaam ontbijtmerk Yespers komt met vier nieuwe granola’s
Food28.04.2023
Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu
Nieuws09.03.2023
Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers
Nieuws27.02.2023
Consumentenbond: ‘Twee derde vegaburgers niet erg gezond’
Food16.01.2023