Recepten12.01.2022

Beste dessert van 2022: Tiramisu met de Yuzucello van Koreman’s


Net voor de kerstvakantie kwam er een fijn pakketje uit Breda binnen op de thuisredactie. Het kwam namelijk van de gebroeders Koreman af die hun limited edition Yuzucello op hadden gestuurd. Dat lees je goed: een limoncello maar dan gemaakt met yuzu in plaats van citroen. Toen we hem hier proefden -en hij is bijzonder lekker- wilden we er vooral één dessert mee maken: een tiramisu met yuzucello.

Door: Charlotte Hamilton

De broers Thom en Frank Koreman begonnen met het maken van ‘cello’s’ met citrusvruchten puur als hobby. Inmiddels bestaat het assortiment uit een limoncello, een sanguincello én de yuzucello. Naar die laatste waren we het meest nieuwsgierig, want yuzu is fantastisch citrusfruit. Hij smaakt namelijk naar mandarijn, sinaasappel en citroen waardoor hij perfect is voor in een bijzondere tiramisu.

Yuzu Tiramisu

Ingrediënten:

  • 4 eidooiers
  • 125 g suiker
  • rasp van 2 citroenen
  • 500 g mascarpone, op kamertemperatuur
  • 3 eiwitten
  • snuf zout

Voor de lange vingers

  • 100 ml yuzucello
  • sap van 2 citroenen
  • 1 pak lange vingers

Verder nodig

  • Rasp van 1 citroen

Bereidingswijze:

  1. Klop de eidooiers met de helft van de suiker en de citroenrasp tot een heel romig mengsel, dit duurt zeker 5 minuten.
  2. Voeg vervolgens de mascarpone toe aan het eidooiermengsel en meng goed.
  3. Doe de eiwitten met een snuf zout in een vetvrije kom en klop ze stijf. Voeg lepel voor lepel de andere helft van de suiker toe.
  4. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het mascarponemengsel en meng dit tot een egale crème, maar roer niet langer dan nodig, zo blijft het mengsel lekker luchtig.
  5. Meng de yuzucello met het citroensap. Doop hier de lange vingers één voor één in en bedek daarmee de bodem van een (oven)schaal van ongeveer 25×18 centimeter.
  6. Verdeel hier de helft van het tiramisumengsel overheen en strijk dit glad.
  7. Herhaal de stappen en zet de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  8. Garneer de yuzucello tiramisu voor het serveren met wat citroenrasp.
Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Koken

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Vivera introduceert Protein Bites en die komen in drie smaken. Wij hebben de Thai Protein Bites gebruikt om onze noodles te upgraden.

Food01.10.2024

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

SMEG duikt de keuken van de jaren '50 in om je te verleiden afscheid te nemen van die bolle Airfryer. Rechthoekig, multifunctioneel en vooral lekker klein.

Gadgets31.08.2024

Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Olijfolie, het vloeibare goud van de mediterrane keuken, staat bekend om zijn smaak en gezondheidsvoordelen. Maar achter de ogenschijnlijk eenvoudige fles schuilt een complexe wereld van productie en etikettering, waarin...

Gezond21.08.2024

Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op

Een complexe wereld
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

Hoeveel weten we eigenlijk van graan, vrij weinig eigenlijk buiten dat het de basis van ons dagelijks brood. Maar wat is het precies? Even een korte bijles, granen zijn simpelweg zaden van grassen, zoals tarwe, haver en...

Recepten01.05.2024

Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart

AI in de keuken: koken met ChatGPT

Kunstmatige Intelligentie in de keuken. Come on, we weten toch zelf wel wat we willen koken? Daar hebben we ChatGPT toch niet voor nodig? Helemaal waar, je kunt zelfs niet koken en je avondeten bestellen via Thuisbezorgd...

Recepten06.03.2024

AI in de keuken: koken met ChatGPT

Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur

Als het gaat om ons avondeten, is Nederland graag goed voorbereid. Het merendeel van de Nederlanders (44%) koopt boodschappen meerdere dagen vooruit en bepaalt zelfs van tevoren wat elke dag gegeten wordt. Dit blijkt uit...

Gezond14.11.2023

Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur

Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner

Kerst is dé tijd om helemaal uit te pakken: mooie cadeaus, een grote kerstboom en natuurlijk lekker eten! Het klassieke driegangendiner is natuurlijk erg leuk, maar misschien dat je zin hebt in iets nieuws. Zo kan je bi...

Recepten13.11.2023

Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner

Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp

Online supermarkt Crisp heeft weer een nieuwe smaakmaker en dit keer is het culinair duo ‘Vrouw met de Baard’. Via de Crisp-app is het recept uit kookboek Jiwa van Carl & Mas voor Ajam Setan exclusief verkrijgbaar. H...

Food25.05.2023

Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp