Recepten02.04.2024

5 lekkere toast recepten voor de lunch


Komt die standaard droge boterham met kaas een beetje je neus uit? Dat snappen we. Een belegde toast is jouw reddende engel! Met zo’n dikke geroosterde boterham kun je namelijk eindeloos variëren en er echt een feestje van maken halverwege je werkdag. Wat zijn nu de lekkerste recepten? We delen ze met je in dit artikel. Laat je inspireren!

1. Club gegrilde kip met salsa verde

Ingrediënten: Gegrilde kipfilet, salsa verde, tomaat, rucola, en volkoren toast.
Bereiding: Leg op een geroosterde volkoren toast eerst een laagje rucola, gevolgd door plakjes tomaat en gegrilde kipfilet. Maak het af met een royale lepel salsa verde voor een frisse, kruidige smaak.

2. Tonijnsalade op bruschetta

Ingrediënten: Tonijn uit blik, mayonaise, zongedroogde tomaten, kappertjes, rode ui, citroensap en bruschetta toast.
Bereiding: Meng in een kom de tonijn met een beetje mayonaise, fijngehakte zongedroogde tomaten, kappertjes, en rode ui. Breng op smaak met citroensap, zout, en peper. Schep op een knapperige bruschetta en serveer direct. Dit is een van die tonijnsalade recepten die je nooit meer vergeet!

tuna-salad-bruschetta
tuna-salad-bruschetta

3. Toast met geitenkaas en honing

Ingrediënten: Zachte geitenkaas, honing, walnoten en notenbrood toast.
Bereiding: Besmeer een toast (van notenbrood) royaal met zachte geitenkaas. Drizzle er honing over en bestrooi met gehakte walnoten voor een heerlijke combinatie van zoet en hartig. Tip: stop het nog even 5 minuten in de oven op 160 graden celsius.

4. Toast met ricotta, gegrilde groene asperges en gerookte zalm

Ingrediënten: Ricotta, groene asperges, gerookte zalm, dille, citroen en maisbrood toast.
Bereiding: Smeer een lekkere dikke laag ricotta op de toast. Grill de groene asperges kort en leg ze op de ricotta. Voeg gerookte zalm toe en maak af met verse dille en een beetje citroensap voor een frisse smaak.

5. Toast met champignon

Ingrediënten: Verse champignons, knoflook, tijm, olijfolie en volkoren toast.
Bereiding: Bak de champignons met knoflook en tijm in olijfolie tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper en serveer op een knapperige toast. Een eenvoudige, maar smaakvolle én met een flinke portie groenten.

Eerlijk, met een toast kun je eigenlijk alle kanten op. Wij zijn dol op afwisseling en kiezen dan ook vaak voor twee verschillende toasts. Tip: koop eens volkoren zuurdesembrood van een echte bakker. Dit is extra gezond voor je darmen en super lekker. Zeker als je gevoeliger bent voor gluten. Eet smakelijk!

[Fotocredits – Alfazet Chronicles & tanchy25 © Adobe Stock]

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.