Belvedere en Sjefietshe sloegen de handen ineen om de Belviche te creëren

Belvedere en Sjefietshe sloegen de handen ineen om de Belviche te creëren

Vorig artikel Volgend artikel

Het Amsterdamse restaurant Sjefietshe heeft de handen ineengeslagen met Belvedere Wodka om samen een tof gerecht te ontwikkelen: de Belviche. Dit is mede ingegeven door de introductie van de nieuwe Belvedere Lemon & Basil Organic Infocusion wodka. Daar wordt voor de Belviche ceviche dorade in gegaard.

De samenwerking tussen beiden is mede tot stand gekomen door de gezamenlijke liefde voor 100% natuurlijke producten. Bij het Amsterdamse restaurant staan verse producten en pure smaken centraal. Toen ze erachter kwamen dat ceviche en wodka een perfecte combinatie moest er wel een unieke ceviche mee gemaakt worden.

Belviche

De Belviche is gemaakt met dorade die à la minute in de Lemon & Basil Organic Infusion wodka met citroenrasp gegaard en wordt geserveerd met basilicumolie, avacado, venkelkruid, zuurdesem crisps en een salsa verde. Om het helemaal af te maken wordt er bij het gerecht ook een bijpassende Spritz cocktail met de nieuwe wodka geserveerd.

Organic Infusions

Het is al eens eerder aangehaald op deze site: veel grote drankmerken zijn aan het experimenteren gegaan door verschillende ‘smaakjes’ toe te voegen aan hun bekende drank. Bij Belvedere zijn de meesterdistilleerders gaan zoeken naar bijzondere combinaties van fruit en botanische infusies met als gevolg drie Organic Infusions.

Om de natuurlijke essentie van elk ingrediënt tot zijn recht te laten komen is er een selectie gemaakt van biologische vruchten en botanische kruiden. De drie nieuwe wodka’s hebben zo een gebalanceerd en gelaagd smaakprofiel gekregen. Naast de Lemon & Basil zijn er nog een BlackBerry & Lemongrass met een vleugje salie en de Peer & Ginger met een druppel honing. Ze zijn iddeaal te drinken in een vodka-soda of in de mix.

De Belviche vodka-ceviche met Belvedere cocktails is van 18 augustus tot 1 oktober exclusief verkrijgbaar bij restaurants Sjefietshe in Amsterdam voor €25,-.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies