• Drinks
  • Food
  • Gadgets
  • Gezond
  • Hotspots
  • Lifestyle
  • Nieuws
  • Proeft
  • Recepten
  • Tipt
logo-dc
logo-dc
  • Food 
    • Adverteren
    • Bedankt
    • Blog
    • Colofon
    • Cookies
    • Home
    • Nieuws melden
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
  • Drinks
  • Food
  • Gadgets
  • Gezond
  • Hotspots
  • Lifestyle
  • Nieuws
  • Proeft
  • Recepten
  • Tipt
  • Socials

Vis


​Deelnemers NK Sushi zijn de schrik van elke all-you-can-eat

Sushi is populair, want het voelt licht, het biedt veel verschillende keuzes qua vulling en het is koud en daardoor kan er weinig misgaan bij bezorging. Sushi eten in Nederland: dat geeft je vier opties. Je maakt het zel...

Food23.06.2024

​Deelnemers NK Sushi zijn de schrik van elke all-you-can-eat

​Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij

We zitten nu in het staartje van het mosselseizoen. Nog even genieten van dit zilte zeegenot? Dat doe je nog beter met een goede wijn ernaast. Er zijn bepaalde wijnen die het beste in de mossel naar boven brengen: dit zi...

Proeft28.04.2024

​Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij

Een week langer wachten maakt de Hollandse Nieuwe dit jaar lekker fris

Het zag er even niet helemaal goed uit voor de Hollandse Nieuwe toen twee weken geleden het Nederlands Visbureau de verkoop van het eerste vaatje nieuwe haring uitstelde van 15 naar 22 juni. De vis was namelijk ‘niet v...

Nieuws20.06.2023

Een week langer wachten maakt de Hollandse Nieuwe dit jaar lekker fris

Revolutionaire doorbraak in het kweken van zalm

Een van de grootste exportproducten van Noorwegen is zalm. Hoewel het nog een ‘jonge’ markt is van nog geen veertig jaar oud, ontwikkeld hij razendsnel. Het kweken van Noorse zalm is een fascinerend proces waar duurz...

Food02.05.2023

Revolutionaire doorbraak in het kweken van zalm

Bewuste Visweek zet onbekende vissoorten in de schijnwerpers

De tiende editie van de Bewuste Visweek vindt van 26 september tot en met 2 oktober plaats Het initiatief van Marine Stewardship Council (MSC) en het Aquaculture Stewardship Council (ASC) waarbij opgeroepen wordt oog te...

Food22.09.2022

Bewuste Visweek zet onbekende vissoorten in de schijnwerpers

Ontdek de betekenis van ‘joie de vivre’ aan de Franse Zuid-Atlantische kust

Een van de landen waar we als Nederlanders in de zomer maar al te graag heen trekken is Frankrijk. Dat heeft alles te maken dat je in het land alles kan vinden: natuur, cultuur, historie, activiteiten buiten, lekker eten...

Hotspots17.07.2022

Ontdek de betekenis van ‘joie de vivre’ aan de Franse Zuid-Atlantische kust

Allereerste tonijnsalades met MSC-keurmerk in Nederland in het schap

Als mede-oprichter heeft Bart van Olphen met Fish Tales een bijzonder merk neergezet als het gaat om duurzame vis, schaal- en schelpdieren en blikjes vis. Eind 2021 kreeg de tonijn in blik al het MSC-keurmerk. Vanaf deze...

Food17.02.2022

Allereerste tonijnsalades met MSC-keurmerk in Nederland in het schap

Viskwekerij Seafarm ontvangt als eerste ter wereld ASC-certificering voor platvis

Het Zeeuwse Seafarm, waar we afgelopen zomer nog genoten hebben van de opening van het Fruits de Mer-seizoen, heeft deze week een bijzonder keurmerk gekregen. De tarbotkwekerij kreeg namelijk het certificaat van het Aqua...

Food21.01.2022

Viskwekerij Seafarm ontvangt als eerste ter wereld ASC-certificering voor platvis

De tonijn van Fish Tales is nu Fair Trade gecertificeerd

Een grote stap voor Fish Tales want vanaf deze maand ligt er Fair Trade gecertificeerde duurzame tonijn-in-blik van het merk bij Albert Heijn in de schappen en in de horeca bij Bagels & Beans. Dit certificaat geeft aan d...

Food03.11.2021

De tonijn van Fish Tales is nu Fair Trade gecertificeerd

Nationale Mosselweek in teken van jongeren aan de mossel krijgen

Van 18 tot en met 24 oktober vindt deze week de Nationale Mosselweek 2021 plaats. Een week waar deze duurzame schelpdieren de hoofdrol spelen en extra onder de aandacht wordt gebracht. Dit keer bieden de deelnemende rest...

Nieuws21.10.2021

Nationale Mosselweek in teken van jongeren aan de mossel krijgen

Nieuwe plantaardige tonijnvervanger van Garden Gourmet op de markt: Vuna

Het nieuwe ‘gouden ei’ in de wereld van plantaardige vervangers lijkt inmiddels de plantaardige tonijnvervanger. Misschien heel handig voor Subway om het eigen probleem rondom de tonijn mee op te lossen. Voor iederee...

Food22.09.2021

Nieuwe plantaardige tonijnvervanger van Garden Gourmet op de markt: Vuna

Casa da Lina: exclusieve vis in blik uit Portugal

Op de gemiddelde borrelplank vind je eigenlijk altijd wel verschillende kazen en vleessoorten met zo nu en dan ook wat gerookte vissoorten. Inmiddels komen er ook steeds meer plantaardige opties voor de borrelplank, zoal...

Food10.09.2021

Casa da Lina: exclusieve vis in blik uit Portugal

Tonijnsalade is de afgelopen jaren gezonder en duurzamer geworden

Waar het nog enigszins dubieus is wat er nou preciesop de broodjes tonijn van Subway zit, gaat het in de Nederlandse supermarkten steeds beter met de tonijnsalade. Uit een nieuw onderzoek van de Consumentenbond blijkt da...

Nieuws09.09.2021

Tonijnsalade is de afgelopen jaren gezonder en duurzamer geworden

Zalmhaas met gegrilde lente-ui, radijsjes en chips van krieltjes

Het nieuwe seizoen van Klaar in 20 minuten start komende maandag op njam!. Een van de chefs die tijdens een paar afleveringen in twintig minuten met maximaal zeven ingrediënten een heerlijk gerecht maakt, is Michiel van...

Recepten04.09.2021

Zalmhaas met gegrilde lente-ui, radijsjes en chips van krieltjes

Lobsterfest: Geniet van allerlei bereidingen van kreeft bij Floor17 in Amsterdam

Voor iedereen die vrolijk wordt van kreeft en een goed glas wijn of champagne is er in het weekend van 3, 4 en 5 september bij Floor17 in Amsterdam iets heel bijzonders gaande. Daar vindt dan namelijk het Lobsterfest pla...

Tipt22.08.2021

Lobsterfest: Geniet van allerlei bereidingen van kreeft bij Floor17 in Amsterdam

Belvedere en Sjefietshe sloegen de handen ineen om de Belviche te creëren

Het Amsterdamse restaurant Sjefietshe heeft de handen ineengeslagen met Belvedere Wodka om samen een tof gerecht te ontwikkelen: de Belviche. Dit is mede ingegeven door de introductie van de nieuwe Belvedere Lemon & Basi...

Nieuws19.08.2021

Belvedere en Sjefietshe sloegen de handen ineen om de Belviche te creëren

Good Fish vraagt wederom aandacht voor overvloed aan rivierkreeften in rivieren

Op bijna hetzelfde moment als vorig jaar vraagt de Good Fish Foundation aandacht voor de overvloed aan Amerikaanse rivierkreeften in de Nederlandse rivieren. De kreeften zijn zich zo snel door de Nederlandse wateren aan...

Food19.07.2021

Good Fish vraagt wederom aandacht voor overvloed aan rivierkreeften in rivieren

Subway slaat terug met website gevuld met eigen ‘waarheid’ over hun tonijn

Fastfoodketen Subway heeft door veel verschillende redenen een niet al te best jaar. Een van de verhalen die het nieuws blijft domineren is de rechtszaak die aangespannen is over de tonijn op de broodjes tonijn. Toen de...

Nieuws16.07.2021

Subway slaat terug met website gevuld met eigen ‘waarheid’ over hun tonijn

Mosselseizoen van start: jongere doelgroep gezocht

Onder toeziend oog van voetbalanalist Jan Boskamp werd gisteren door onder meer chef Sergio Herman in het Zeeuwse Yerseke het mosselseizoen afgetrapt. Volgens de kenner belooft het weer een mooi seizoen te worden. Alleen...

Nieuws08.07.2021

Mosselseizoen van start: jongere doelgroep gezocht

Fairtrade Original introduceert bananenbloesem als plantaardige visvervanger

Fairtrade Original heeft deze maand als eerste bananenbloesem in blik geïntroduceerd. Bananenbloesem is net als jackfruit een plantaardig alternatief. Door de neutrale smaak en de zachte structuur doet bananenbloesem de...

Food29.06.2021

Fairtrade Original introduceert bananenbloesem als plantaardige visvervanger

Amerikaans lab vindt geen sporen van tonijn in Tuna Sandwich van Subway

In Amerika loopt een rechtszaak tegen broodjesketen Subway die aangespannen is door twee klanten die beweren dat er helemaal geen tonijn op de broodjes tonijn zit. Subway ontkent dit in alle toonaarden. The New York Time...

Nieuws23.06.2021

Amerikaans lab vindt geen sporen van tonijn in Tuna Sandwich van Subway

Fish Tales opent nieuwe all-in-one online viswinkel met duurzame verse vis

Bart van Olphen heeft als mede-oprichter met Fish Tales een sterk merk neergezet als het gaat om duurzame vis, schaal- en schelpdieren en blikjes vis. Zo zelf vorig jaar al van heerlijke Fruits de Mer genoten en laatst v...

Food21.06.2021

Fish Tales opent nieuwe all-in-one online viswinkel met duurzame verse vis

Opening Fruits de Mer-seizoen aan de Oosterschelde met Fruits de Mer Fest

Aan de oever van de Zeeuwse Oosterschelde wordt dit weekend voor het vierde jaar het Fruits de Mer-seizoen met het Fruits de Mer & Fish Fest bij Seafarm Seafood afgetrapt. Daar kunnen tijdens een rondleiding allerlei ken...

Tipt19.06.2021

Opening Fruits de Mer-seizoen aan de Oosterschelde met Fruits de Mer Fest

Zo bak je een visfilet altijd perfect op de huid

Een wijs man zei ooit: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt.” Dat is ook van toepassing op veel van de zogenaamde keukengeheimen. Zo is het perfect bakken van een vis op de huid een van de dingen in de keuken wa...

Food15.05.2021

Zo bak je een visfilet altijd perfect op de huid

Nieuwere posts Oudere posts



  • Over ons
  • |
  • Adverteren
  • |
  • Nieuws melden
  • |
  • Colofon
  • |
  • Cookies
  • |
  • Sitemap

Partners

Hosted by

Savvii