De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Een grote stap voor Fish Tales want vanaf deze maand ligt er Fair Trade gecertificeerde duurzame tonijn-in-blik van het merk bij Albert Heijn in de schappen en in de horeca bij Bagels & Beans. Dit certificaat geeft aan dat de producten met respect voor vissers en arbeiders worden gemaakt.
Dat is van groot belang want ook in de visserij zijn er nog altijd misstanden zoals dwangarbeid en moderne slavernij. Wereldwijd zou 10 tot 15% van de commerciële vissers in bar slechte omstandigheden werken. Zo zijn er gigantische drijvende fabrieken die maandenlang op zee blijven waardoor ze zo goed als niet te controleren zijn met mensenrechtenschendingen tot gevolg.
Certificaat
Daarom zijn ze bij Fish Tales trots op het certificaat van Fair Trade. De producten die dit mogen dragen zetten zich namelijk in voor fatsoenlijke lonen en prijzen voor vissers, veiligere werkomstandigheden, milieubescherming en aanvullende fondsen voor gemeenschapsontwikkeling om te investeren in hoognodige projecten zoals onderwijs gezondheidszorg en schoon water. Daarmee kunnen de vissers leven van hun werk en investeren in hun eigen toekomst en die van de oceanen.
Duurzaam en verantwoord
De focus van het vismerk ligt al jaren op duurzaam en verantwoord vis produceren. Zo is Fish Tales het enige merk dat uitsluitend MSC-gecertificeerde vis-uit-blik produceert. Dat is een garantie dat de vis 100% duurzaam gevangen wordt. Daarvoor werkt het bedrijf samen met kleinschalige visserijgemeenschappen over de hele wereld.
Bitung
Een van de gemeenschappen waar Fish Tales mee samenwerkt is die op Bitung in Indonesië. De tonijnvisserij in het land is een van de grootste ter wereld waar zestien procent van de wereldwijde tonijnvangst vandaan komt. De vissers op Bitung vissen met hengel en lijn, dat is de meest verantwoorde manier om op tonijn te vissen. Want op deze traditionele manier van tonijn vissen wordt overbevissing vrijwel praktisch onmogelijk.
(Afbeeldingen bij dit artikel ©David Loftus)
Verder lezen over Horeca
Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?
Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen
Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker
Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen
Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten
Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Supermarkt
Nieuws28.07.2024
Uber Eats en Amazing Oriental werken samen vanuit de supermarkt
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode
Nieuws18.06.2023
Zuiderburen grijpen in om boodschappen betaalbaar te houden, Nederlandse regering ziet hier niets in
Nieuws31.05.2023
Binnen een half jaar zijn basisboodschappen 15% duurder geworden
Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp
Nieuws25.05.2023
Jumbo stopt met flitsbezorging via Gorillas / Getir
Verder lezen over Vis
Food23.06.2024
Deelnemers NK Sushi zijn de schrik van elke all-you-can-eat
Proeft28.04.2024
Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij
Nieuws20.06.2023
Een week langer wachten maakt de Hollandse Nieuwe dit jaar lekker fris
Food02.05.2023
Revolutionaire doorbraak in het kweken van zalm
Food22.09.2022
Bewuste Visweek zet onbekende vissoorten in de schijnwerpers
Hotspots17.07.2022
Ontdek de betekenis van ‘joie de vivre’ aan de Franse Zuid-Atlantische kust
Food17.02.2022
Allereerste tonijnsalades met MSC-keurmerk in Nederland in het schap
Food21.01.2022