De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Aan de oever van de Zeeuwse Oosterschelde wordt dit weekend voor het vierde jaar het Fruits de Mer-seizoen met het Fruits de Mer & Fish Fest bij Seafarm Seafood afgetrapt. Daar kunnen tijdens een rondleiding allerlei kennis opdoen over kweekvis om daarna te genieten van al het moois uit de Zeeuwse wateren.
Het Zeeuwse familiebedrijf Seafarm is gespecialiseerd in schelpdieren en je kan er onder meer oesters, mesheften en alikruiken krijgen. De mesheften worden zelf gevangen en andere schelpdieren worden ingekocht om te verwateren in het pure bronwater van de Oosterschelde. Op zeventig meter diepte bevindt zich deze bron en door het het schoonspoelen met dit bronwater krijgen de schelpen een zacht zilte smaak en een 99% zandvrije schelp.
Viskwekerij
Een andere specialiteit van het familiebedrijf is het kweken van tarbot. Ze hebben een methode ontwikkeld om kwalitatieve, smakelijke en circulaire vis te kweken. Daarmee is het Seafarm op internationaal gebied een voorbeeld van innovatie en duurzaamheid. De tarbot die er gekweekt wordt is van hoge kwaliteit en wordt zodoende ook gebruikt door allerlei chefs zoals Tom Vinke. Hij heeft er een speciaal gerecht mee ontwikkeld: Dry aged tarbot met Tomasu soya.
Fruits de Mer Fest
Het weekend van 18 en 19 juni is het Fruits de Mer & Fish Fest bij het Seafarm restaurant. Voor 95 euro kan iedereen, in drie etappes per dag, genieten van een educatieve rondleiding bij het familiebedrijf om daarna al het moois ook echt te proeven. Dat wil zeggen genieten van: een heerlijke gin-tonic met Hermit Gin, de Dry Aged Tarbot, Fruits de Mer met mesheften en kreeft en als dessert de Dame Blanche 2.0.
Verder lezen over Gin
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Drinks22.12.2023
Ginamis verfrissende cocktail, alcoholvrij en geïnspireerd op gin
Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade
Hotspots23.06.2023
Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar
Drinks10.06.2023
World Gin Day: dit zijn de 5 lekkerste gins voor deze zomer!
Drinks17.04.2023
Espresso Gin & Tonic: misschien wel hét drankje van deze zomer (ook zonder gin)
Drinks05.04.2023
Ontdek de Noorse bossen met Bareksten Botanical Gin
Drinks20.03.2023
Hendrick’s Gin onthult dit voorjaar een nieuwe limited edition gin: Flora Adora
Verder lezen over Horeca
Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?
Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen
Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker
Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen
Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten
Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Restaurant
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Hotspots22.06.2024
Oma Ietje is een must voordat je naar een concert gaat
Food09.06.2024
Vakantietijd! 8 tips voor het all-inclusive-buffet
Hotspots03.06.2024
Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night
Hotspots06.05.2024
Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers
Food03.05.2024
Dit is het verschil tussen Eggs Benedict, Florentine en Royale
Hotspots01.05.2024
De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam
Nieuws19.04.2024
Hare Majesteit Koningin Máxima opent Impactrestaurant A Beautiful Mess
Verder lezen over Terras
Hotspots18.07.2023
Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden
Drinks14.06.2023
De Kalimotxo (of Calimocho) is een ideale zomercocktail met rode wijn
Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen
Hotspots30.05.2023
Drie fijne terrassen in Amsterdam om op een zonnige dag lekker de boel de boel te laten
Hotspots27.12.2022
Dit moet je weten voor je eerste bezoek aan Bonaire en het Caribisch gebied
Hotspots09.08.2022
48 uur in Brugge: Wat valt er te beleven qua eten en drinken?
Hotspots06.08.2022
Brouwerij Stoked! opent beachbar in Bergen aan Zee
Hotspots04.05.2022
Stadshaven Brouwerij opent vernieuwd terras aan de Rotterdamse Merwehaven
Verder lezen over Vis
Food23.06.2024
Deelnemers NK Sushi zijn de schrik van elke all-you-can-eat
Proeft28.04.2024
Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij
Nieuws20.06.2023
Een week langer wachten maakt de Hollandse Nieuwe dit jaar lekker fris
Food02.05.2023
Revolutionaire doorbraak in het kweken van zalm
Food22.09.2022
Bewuste Visweek zet onbekende vissoorten in de schijnwerpers
Hotspots17.07.2022
Ontdek de betekenis van ‘joie de vivre’ aan de Franse Zuid-Atlantische kust
Food17.02.2022
Allereerste tonijnsalades met MSC-keurmerk in Nederland in het schap
Food21.01.2022
Viskwekerij Seafarm ontvangt als eerste ter wereld ASC-certificering voor platvis
Verder lezen over Zomer
Drinks14.06.2023
De Kalimotxo (of Calimocho) is een ideale zomercocktail met rode wijn
Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen
Hotspots30.05.2023
Drie fijne terrassen in Amsterdam om op een zonnige dag lekker de boel de boel te laten
Drinks19.05.2023
Nespresso raakt in de zomerse sferen met nieuwe Californian Dream-collectie
Food03.04.2023
Free Cone Day: Gratis Ben & Jerry’s ijs in Rotterdam op maandag 3 april
Food15.03.2023
Magnum lanceert twee nieuwe smaken: Double Starchaser & Double Sunlover
Hotspots08.01.2023
Bonaire: Dit zijn de hotspots voor eten en drinken op het eiland
Hotspots27.12.2022