Wisselende pop-ups deze herfst bij INK Hotel Amsterdam

Wisselende pop-ups deze herfst bij INK Hotel Amsterdam

Vorig artikel Volgend artikel

In deze bijzondere tijden is het altijd mooi om te zien als ondernemers de krachten bundelen. Want de horeca heeft het zwaar, maar ook de hotels. Met dat in het achterhoofd start INK Hotel Amsterdam de herfst vol pop-ups van andere horecaondernemers in het boetiekhotel onder de noemer INK Invites.

De afgelopen maanden is hier al een voorschot opgenomen met in juli de eerste pop-up van restaurant nNea, in september een vegan pop-up met Fidan Tekin en later via het thema ‘The Italian Journey’ in samenwerking met delicatessenwinkel Terre Lente. Een lekker divers pallet aan thema’s en aan (horeca)ondernemers. Dat wordt deze herfst voortgezet met enkele bijzondere avonden en gasten.

The Botanical Beer Journey

Morgen 8 oktober wordt INK Invites afgetrapt met onze nieuwe vrienden van Lowlander Beer. Het biermerk is op missie om wijn en eten te evenaren met bier en wijn. Daarvoor zijn de bieren van Lowlander uitermate geschikt omdat ze met zeer diverse botanische ingrediënten worden gebrouwen. Op deze avond vindt er een driegangendiner plaats waarin chef-kok Ian O’Reilly van INK de Lowlander bieren gaat combineren met zijn gerechten.

The Neapolitan Journey

Na de eerste succesvolle avond met nNea moest er een vervolg op komen en wel op donderdag 22 oktober. In september werd het restaurant nog uitgeroepen tot de beste pizzeria van Nederland en in de top 50 van Europa staat het op een achtste plaats. Eigenaar en dough master Vincenzo Onnembo bereidt deze avond een viergangendiner met bijpassend wijnarrangement. Bij de gangen speelt het geliefde deeg van het restaurant natuurlijk een belangrijke rol.

The Japanese Journey

Van deze samenwerking worden we ook enorm vrolijk. De Japanner serveert op donderdag 29 oktober een Japans streetfood-menu in combinatie met bijpassende wijn, sake en cocktails met Otenba als basis. Daar waren we een tijdje geleden al bijzonder door gebiologeerd door de tagline geen gin, geen jenever. Die klopte als een bus en het maakt een bijzonder smaakvolle drank.

Dit zijn nog lang niet alle pop-ups die plaatsvinden de komende periode. Over een tijdje staat er bijvoorbeeld ook een bijzondere avond op de rol met bartenders Tess Posthumus en Tom Janse van cocktailbars Dutch Courage en Flying Dutchmen Cocktails.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies