De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Een van de weinige voordelen aan de verschillende lockdowns is dat men thuis wat meer het leven is gaan vieren. Onder meer door thuis aan de slag te gaan met cocktails via allerlei cocktailboxen. Steeds meer Nederlanders maken zo dus kennis met de kunst van het cocktails maken (mixology). Kever speelt daar op in met vier klassieke cocktails met een moderne twist in blik: Henkie Panky, John Lemon, Holy Negroni en de Pinky Promise.
Het lijkt misschien een bijzonder uitstapje, maar voor jenevermerk Kever is het juist een logische stap. Oprichter Ruben Wolvenkamp over de Canned Cocktails: “Enerzijds zien wij dat gemak een steeds belangrijkere rol inneemt voor consumenten en horeca-ondernemers wereldwijd. Men wil alleen geen concessies doen op smaak en kwaliteit. De ready-to-drink categorie groeit afgelopen jaren dan ook met dubbele cijfers.”
Nederlands erfgoed
Medeoprichter Sebastiaan Kolstee vult Wolvenkamp enthousiast aan: “Deze introductie helpt ons ook in onze missie om het Nederlands erfgoed jenever een welverdiende plek te geven op iedere menukaart of in iedere thuisbar. De geschiedenis van jenever als cocktailingrediënt is een authentiek en goed verhaal. De export van jenever heeft een waanzinnig aandeel gehad in de wereldwijde cocktailcultuur.”
Klassieke jenevercocktails
In de vorige eeuw was jenever een flink exportproduct en werd het overal ter wereld gedronken. Zo werd in de Verenigde Staten tijdens de roaring twenties één op de drie cocktails gemaakt met jenever. Er zijn dus genoeg cocktails die vanuit vroegere tijden standaard met jenever gemaakt werden, maar inmiddels vervangen zijn door bijvoorbeeld gin.
De John Lemon is geïnspireerd op de John Collins en dat is weer de whiskybroer van de Tom Collins. De Pinky Promise is een fruitige twist op de in New York veel gedronken Clover Club. De Henkie Panky is geïnspireerd door de Hanky Panky gincocktail en de Holy Negroni spreekt natuurlijk voor zich.
Cocktails in blik
De Canned Cocktails zitten in blikken van 500ml dus je schudt uit ieder blik 5 cocktails. Het enige wat je hoeft te doen is de blikken in de koelkast zetten, ze even te shaken als je ze uit de koeling haalt, wat mooie glazen zoeken om de cocktails in te schenken en iets van garnering om de cocktail af te maken. Soms hoeven briljante ideeën helemaal niet zo moeilijk uitvoerbaar te zijn!
Verder lezen over Cocktails
Hotspots04.09.2024
Super Lyan: knappe cocktails zonder kapsones
Drinks31.07.2024
5 redenen waarom de Espresso Martini enorm populair is
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Hotspots03.06.2024
Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night
Hotspots06.05.2024
Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers
Hotspots01.05.2024
De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam
Hotspots19.03.2024
Taco Tuesday bij Celia: laat smaak het woord voeren
Hotspots18.07.2023
Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden
Verder lezen over Drank
Lifestyle29.08.2024
Feestje? Zo dek je de eettafel extra feestelijk!
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Gezond24.05.2024
Nieuwe gel zorgt dat je nooit meer een kater hebt
Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Drinks28.06.2023
Dit zijn de zes whisky’s in de Signature Collection van whisykmerk Jura
Drinks25.06.2023
Jura whisky: hoe gemeenschapszin een bijzondere Schotse whisky creëerde
Drinks25.06.2023
Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten
Verder lezen over Gin
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Drinks22.12.2023
Ginamis verfrissende cocktail, alcoholvrij en geïnspireerd op gin
Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade
Hotspots23.06.2023
Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar
Drinks10.06.2023
World Gin Day: dit zijn de 5 lekkerste gins voor deze zomer!
Drinks17.04.2023
Espresso Gin & Tonic: misschien wel hét drankje van deze zomer (ook zonder gin)
Drinks05.04.2023
Ontdek de Noorse bossen met Bareksten Botanical Gin
Drinks20.03.2023
Hendrick’s Gin onthult dit voorjaar een nieuwe limited edition gin: Flora Adora
Verder lezen over Horeca
Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?
Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen
Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker
Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen
Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten
Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Jenever
Tipt08.04.2024
Schiedam de distilleerstad van Nederland opent het jeneverseizoen
Drinks25.06.2023
Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten
Drinks01.05.2023
Rotterdam krijgt eerste Kopstoot Festival tijdens het IDDF
Drinks22.03.2023
Iconisch gedistilleerde drankmerk Rynbende maakt na 40 jaar een comeback
Drinks30.11.2021
Hooghoudt lanceert nieuwe gelagerde jeneverlijn met een trio jenevers
Proeft08.06.2021
Scapegrace Black: Deze natuurlijke zwarte (!!) gin is niet alleen qua kleur speciaal
Drinks08.06.2021
De bierbrouwers van Lowlander geven bier uit horeca tweede leven als I.P.A jenever
Drinks10.05.2021