La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam

La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam

Vorig artikel Volgend artikel

Er zijn van die zaken waar je bij binnenkomst gelijk het gevoel hebt van dat het er klopt. Dat had ik toen ik onlangs in Rotterdam bij La Petite Soeur binnenliep. Het kleine zusje van Bistrot du Bac was genomineerd voor de Entree Awards in de categorie Best New Restobar. Hoewel het Tilburgse Hooked er met de winst vandoor ging, blijkt uit de nominatie dat het restaurant een top eerste jaar heeft gehad. Dat kan ik alleen maar beamen: La Petite Soeur is een nieuwe favoriet!

Eind november vierde Maartje en Joost van de Braak het eenjarig bestaan van La Petite Soeur in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Ze bestieren aan de overkant van de straat restaurant Bistrot du Bac en wilden een bijzonder stukje Parijs naar Rotterdam halen.

Restobar

Het principe van een restobar is dat de zaak op het oog vooral om mooie dranken, in dit geval wijnen, draait waar je hoogwaardige kleine gerechtjes kan eten. Denk dan vooral niet aan een barsnack, maar aan gerechtjes die natuurlijk de honger stillen én vooral goed in elkaar zitten met niet al te veel ingrediënten.

Joie de vivre

Bij binnenkomst ademt eigenlijk alles ‘joie de vivre’ en heb je niet meer door dat je op de Kaap bent. Het kleurgebruik in de zaak doet een beetje art deco aan en de prominente bar geeft duidelijk aan: hier zit je goed voor een fijn glas wijn.

Het is dan ook een ideale plek om ’s middags een kop koffie te doen of ’s avonds een lekker aperitief aan de bar of om gewoon lekker te genieten van de petits plats met een mooie fles wijn (die hebben ze er genoeg).

Petits plats

Als je besluit om er lekker te gaan tafelen, dan heeft La Petite Soeur een kleine kaart met allerlei Franse gerechtjes op: de petits plats. Denk aan verrukkelijke bistrogerechten, als een mooie rillettes van eend, een wild paté, zwezerik en natuurlijk een mooie kaasplank. Dit wordt allemaal op een bord geserveerd om te delen met je tafelgenoot.

Mooie balans

Chef Rijk Juten heeft zijn stempel duidelijk op de kaart gedrukt en onze avond bestond uit: verse oesters met een klassieke vinaigrette, een mooie wild paté (met hazelnoot), een fantastische pulpo (octopus), rode biet met geitenkaas maar dan next level, kalfszwezerik en een briljante kaasplank na met kazen van Booij Kaasmakers.

Bij de oesters werd een heerlijke bubbel geschonken en zoals je hier mag verwachten werden er voor de andere gerechten bijpassende wijnen geschonken. Fijn om te zien was dat ook over de wijnen goed nagedacht is in combinatie met de gerechten.

Die zijn namelijk zonder veel opsmuk en met pure ingrediënten, dus dan is het heel prettig om daar ook wijnen bij te krijgen van hetzelfde kaliber. Bij de kaasplank werd een heerlijke port geschonken én om het diner perfect af te sluiten zijn we voor een Espresso Martini gegaan.

Ideale avond uit

Het is mooi om te zien dat de chef en het personeel het hele idee van ‘joie de vivre’ tot in de vezel snappen. Dat zie je in de gerechten, dat zie je aan de wijnen en dat merk je helemaal als je een avondje tafelt in het restaurant. Alleen al de kaasplank met een portje is al een reden om hier vaker binnen te lopen.

Ik ga dat vooral ook nog een paar keer doen om andere gerechtjes en wijnen te proeven én om de bieren van Noordt te proberen die hier getapt worden. Al met al is La Petite Soeur hoe ik mijn ideale avondje uit voor me zie.

LPS_kaart
LPS_Pulpo
LPS_oesters
LPS_bietjes
LPS_kaas
LPS_esma
Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies