
High Cocktails: boek gevuld met alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten
Een van de bekendste coffeeshopketens in Amsterdam, The Bulldog, heeft de krachten gebundeld met High Cuisine om het eerste cocktailboek gevuld met alcoholvrije psychoactieve recepten te maken: High Cocktails. Chefs Noah Tucker en Anthony Joseph hebben een naslagwerk gemaakt vol met stimulerende, alcoholvrije drankjes waar je wel een buzz van krijgt.
De documentaireserie High Cuisine kwam in 2019 uit en hierin maakten de chefs gerechten met geestverruimende ingrediënten om zo een nieuwe ervaring te bieden. High Cocktails is hier een logisch vervolg op en bevat meer dan twintig alcoholvrije psychoactieve cocktails die door de chefs in samenwerking met vier bekende bartenders zijn ontwikkeld.
The Bulldog
Als je aan wiet en Amsterdam denkt dan is een van de wereldwijd bekendste plekken: coffeeshop The Bulldog. Niet gek dat het team van High Cuisine de samenwerking zocht. Ruby de Vries over dit project: “Toen Noah en Tony mij hun boek ‘High Cuisine Bites’ lieten zien was ik meteen verkocht. Ik hield van het concept van High Cuisine en had nog nooit zoiets gezien! Vanaf dat moment wist ik dat we dezelfde ideeën deelden en vanuit daar is de samenwerking ontstaan.”
Meer dan cocktails
Om een breed spectrum aan recepten te krijgen, werd voor het boek samengewerkt met bartenders: Tess Posthumus, Joost Jansen, Ben Warren en Naushad Rahamat. Maar de kennis van diverse experts op het gebied van geestverruimende middelen werd ook ingeschakeld voor het boek. Daardoor staan er niet alleen recepten in het boek, maar ook veel informatie over de geschiedenis van geestverruimende middelen en meer achtergrondinformatie over de actieve ingrediënten in de cocktails.
Samenwerking
Tucker en Joseph over de samenwerking met The Bulldog: “De samenwerking met The Bulldog voelde voor ons als vanzelfsprekend, we realiseerden al snel dat we veel dezelfde opvattingen en meningen delen. Deze samenwerking heeft ons in staat gesteld om onze culinaire inspanningen te versterken en High Cuisine te globaliseren.
De samenwerking stelt zowel High Cuisine als The Bulldog in staat om opnieuw het voortouw te nemen en de manier waarop mensen naar kookkunst, cocktails en geestverruimende kruiden kijken te hervormen door middel van hoogwaardige hospitality ervaringen en producten.”
(Afbeeldingen bij dit artikel © Floris Leeuwenberg)
Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.