Ter Marsch & Co wint prijs voor Best Burger Benelux 2021 op BBB in Maastricht

Ter Marsch & Co wint prijs voor Best Burger Benelux 2021 op BBB in Maastricht

Vorig artikel Volgend artikel

Het is burgerrestaurant Ter Marsch & Co voor de tweede keer op rij gelukt om de prijs voor de Best Burger Benelux binnen te slepen. Tijdens de horecavakbeurs BBB in Maastricht wist het restaurant in de categorie ‘Meat Based’ met de Mexicaans geïnspireerde ‘The Holy Moly hamburger’. Daarmee is het de opvolger van de Koreaanse Gojira-burger die in 2020 met de prijs ervandoor ging.

Volgens de vakjury, die bestond uit: chef Pierre Wind, Servais Tielman van het Maastrichtse Michelinster restaurant Beluga Loves You, Robin Bravenboer, bekend van onder andere de Baja Beachclub & Crazy Piano's, Thomas Mémurlin van de Belgische burgerketen The Huggy’s Bar en Herman Hell van de Hells Kitchen Horeca Groep, blonk de hamburger uit in smaak, creativiteit, originaliteit, uitstraling en presentatie.

Mexico City

Chef-koks Andy Hoogvliets en Mitch Kramer lieten zich voor de ‘The Holy Moly’ inspireren door de streetfood cultuur in Mexico City. En dat maakt dat de burger wordt geserveerd op een gladde brioche met een burgerpatty van Japans Wagyu vlees. Hij wordt belegd met zoetzure tomatilo tomaat/pickel, koriander avocado mole, chorizocrème, limoen jarritos crème, crispy zwoerd, pica cheddar en carnitas Guajillo chili van buikspek.

Wedstrijd

De vakjury was zeer te spreken over The Holy Moly op het gebied van creativiteit, samenspel van smaken, keuze van ingrediënten, originaliteit, uitstraling en presentatie. De presentatie was voor hen tot in de puntjes uitgevoerd en zelfs over de kleinste details was nagedacht wat ervoor zorgde dat het een kloppend totaalplaatje werd. Dat maakte de burger volgens de jury een ware smaakexplosie, origineel, verrassend en zeer uitgebalanceerd met een waanzinnige presentatie.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies