Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Soms komt het door toeristen op TikTok, soms komt het door iemand als Snackspert, maar hoe het ook zij: er zijn in Amsterdam allerlei hotspots waar elke dag dikke rijen met toeristen en niet-toeristen staan te wachten tot ze een lekkernij kunnen halen. We noemen er drie.
1. Chun
Chun op de Berenstraat 8 in Amsterdam heeft de lekkerste broodjes van Amsterdam, al zijn het niet bepaald broodjes zoals de broodjes kaas die we gemiddeld elke lunch naar binnen werken. Chun heeft een geweldige Egg Salad-sandwich die is gemaakt op een heerlijke brioche, goed voor vegetariërs, maar er is ook iets voor vleeseters: rib eye bulgogi toast.
2. Fabel Friet
We waren altijd helemaal team Vleminckx, maar we moeten toegeven dat het bruingebakken goud van Fabel Friet ook fabelachtig lekker is. Het logo heeft gouden letters en het bakje ziet eruit alsof het enorm fancy is, maar eigenlijk is deze patat, want dat is hoe Amsterdammers het nu eenmaal noemen, gewoon een heerlijke snack. Of lunch. Of avondeten. In ieder geval is het de moeite waard hiervoor in de rij te gaan staan.
3. Van Wonderen
Stroopwafels zijn ineens booming business en de koeken een tijdlang werden gezien als een wat goedkope traktatie op werk, zijn nu hét ding op Instagram. Op de Kalverstraat vind je Van Wonderen, een stroopwafel-winkel die heel Willy Wonka is, maar vooral met stroopwafels komt met een halfje gedipt in chocolade met een topping naar keuze. Toeristen zijn hier dol op, en hoewel veel Nederlanders net zo blij zijn met een kale, warme reuzestroopwafel van de markt, is deze van Van Wonderen inderdaad wel een heel Instagrammable -en lekkere- lekkernij.
Verder lezen over Snacks
Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt
Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes
Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal
Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet
Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal
Nieuws13.06.2023