Jack’s BBQ Shack: Barbecue, banter, brisket en bourbon fueled cocktails

Jack’s BBQ Shack: Barbecue, banter, brisket en bourbon fueled cocktails

Vorig artikel Volgend artikel

Op uitnodiging van Roger van de Cityguys heb ik onlangs een bezoek gebracht bij Jack’s BBQ Shack. Het idee was om er de Cityguys Burger uit te proberen, maar al snel bleek dat er toch iets meer op het menu stond. Chef Guillem Francis had er namelijk zin in en liet van alles proeven, waaronder verschillende cocktails. Het werd dus een avondje vol banter, brisket en bourbon fueled cocktails.

Chef Guillem is klassiek Frans geschoold en heeft in Amsterdam in verschillende fine dining restaurants gewerkt, voor Jack’s was hij souschef bij het Pulitzer Hotel. Hij houdt van lekker uitgesproken smaken en bij Jack’s komen die terug in zijn gerechten en cocktails. Zonder opsmuk of pretenties, maar gewoon simpele, heerlijke gerechten.

Sports restaurant

Het restaurant heeft buiten een knus terras, binnen aardig wat tafels en een open keuken. Aan de muren vind je allerlei tv-schermen, want je kan er ook terecht voor allerhande live wedstrijden van iedere sport die je maar kan bedenken. Het is dus min of meer een restaurant waar je ook sportwedstrijden kan checken.

Hiphop en BBQ

Voor mij was het vooral een feestje dat ik bij binnenkomst wat heerlijke old school hiphop hoorde (voor de liefhebbers Gang Starr - Full Clip). Eerlijk is eerlijk, mijn avond kan dan bijna niet meer stuk. Chef Guillem introduceerde zichzelf en het idee van Jack’s als volgt: ‘I’m classically French trained, have never been to America and I’m English. So this is my interpretation of BBQ-food.’

Gerechten en cocktails

Op het eind van de avond had ik oprecht het idee alsof ik de hele kaart had geprobeerd, want ik zat afgeladen vol. In a good way. De avond begon nog rustig met een portie wings en ribs, die én tasty en goed op smaak waren. Daar werd de eerste cocktail van de avond bij geserveerd de Pineapple Rebellion. Die is gemaakt met Chipotle Infused Rebel Bourbon, Ananas & Limoen. Dat glas was echt te snel leeg.

De main event was een tour door het menu met onder meer twee brioche buns gevuld met de Beef Brisket en Pulled Pork. Die waren zooo tasty en dan heb ik nog niks gezegd over de sides van broccoli, Corn on the Cob (met za’atar), triple baked Mac ’n Cheese. Over die laatste heb ik al een paar keer gedroomd. Wat een verdomd goede Mac ’n Cheese. Daarnaast hoe puur de broccoli (kwestie van grillen) klaar is gemaakt; zó lekker.

Gin & Juice

De vorige gerechten gingen gepaard met verschillende cocktails, zoals de Fiery Margarita (Chipotle Infused Tequila, Agave Syrup, Lime & Regan's Bitters) en voor mij de primeur, de eerste keer: Gin & Juice (6 O'clock London Dry Gin, Ruby Grapefruit, Lime & Bitters). Volgens mij heb ik iedere cocktail net iets te enthousiast (en snel) opgeslurpt, maar die dingen waren gewoon zó tasty.

Burger & Banter

De afsluiter van de avond was natuurlijk de Cityguys Burger met een beetje bourbon on the side. Het enige dat ik over de burger ga zeggen: ga hem uitproberen én doe jezelf een plezier en eet hem als een van de eerste gerechten en bestel daarna gewoon lekker van alles erbij.

Na de burger was het tijd voor een goede barhang want inmiddels waren de Cityguys zelf ook binnen komen wandelen, het is immers hun clubhuis. Dat begrijp ik nu helemaal, want je loopt binnen voor de burgers en blijft hangen door de banter aan de bar.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies