Het nieuwe Borisov: pop-up restaurant waar internationale chefs stralen

Het nieuwe Borisov: pop-up restaurant waar internationale chefs stralen

Vorig artikel Volgend artikel

De Amsterdammer kent Borisov waarschijlijnk als bar, club en restaurant. Als club kregen vooruitstrevende dj’s de kans om zich te laten zien, nu krijgen internationale chefs de kans om in het pop-up restaurant te koken. Ze krijgen de gelegenheid om de keuken tijdelijk over te nemen en serveren hun gerechten als culinair statement.

Het nieuwe concept komt uit de koker van oprichters Remi Versteeg, Stijn de Weerd, Floris Lugtmeijer, Skip Tammer en Tom Honders en werd afgetrapt met een speciale eerste culinaire takeover. De jonge Oekraïnse chef Sasha Stukalska uit Odesa was eind januari tien dagen lang in het restaurant te vinden waarbij iedereen kennis kon maken met haar kookkunsten, de Oekraïense keuken én per lunch of diner ook nog eens de bevolking van Oekraïne werd gesteund.

Eerdere takeovers

Inmiddels hebben gasten van Borisov al mogen genieten van de West-Afrikaanse keuken van chef Samuka Kenneh, een omgekeerde carnavalstakeover door chefs Luca Carli en Stuart Kepser van restaurant Reverie in Veldhoven én de Molukse keuken volgens de chefs achter restaurant Ta Toru in Amsterdam.

Maart

Het tweede weekend van maart hebben chefs Liviu Moroiu en Andrea Recaldin de gasten van Borisov kennis laten maken met hun gerechten die geïnspireerd zijn door de Italiaanse en internationale keuken. Zo is chef Moroiu helemaal gek van alles dat uit de oceaan komt, maar laat hij zich net zo makkelijk inspireren door Zuid-Oost Azië. Chef Recaldin is vanuit geboorteplaats Venetië gaan werken in verschillende sterrenzaak en daarbij de wereld over gaan reizen. Daardoor is zijn kookstijl een mengelmoes van verschillende stijlen, smaken en texturen.

Pikoteo

Het laatste weekend van maart mag chef Miguel Martin Gomez gasten verblijden met zijn visie op de Spaanse keuken. In 2015 opende hij met een compagnon in Amsterdam restaurant Pikoteo, wat afgeleid is van het Spaanse woord Picotear (knabbelen). Zijn filosofie voor het restaurant is: een menu gevuld met Spaanse invloeden met een focus op gezamenlijk dineren. Zijn takeover is op 30, 31 maart en 1 april.

Het restaurant is doordeweeks sowieso geopend voor lunch en op donderdag, vrijdag en zaterdag als er geen gastchef is ook voor een borrel en wat goede borrelhapjes.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies