Zo smaken de beste burger en het lekkerste frietje van 2020

Zo smaken de beste burger en het lekkerste frietje van 2020

Vorig artikel Volgend artikel

Een van de meest ‘vervelende’ bijkomstigheden van over de culinaire wereld schrijven, is het mogen uitproberen van allerlei heerlijkheid. Deze week hadden we het genoegen om de beste hamburger en lekkerste friet van 2020 uit te proberen. Daarvoor werd koers gezet naar Rotterdam om aan te schuiven bij Ter Marsch & Co.

Tijdens de Horecava viel Ter Marsch & Co namelijk twee keer in de prijzen. De zoete-aardappelfriet van chef Mitch Kramer werd er verkozen tot het lekkerste frietje van 2020. Een paar dagen eerder viel diezelfde eer ten deel aan chef Rohini Atwaroe die met ‘The Gojira’ de lekkerste hamburger van 2020 had gemaakt.

The Gojira

The Gojira burger is een Koreaanse burger die geserveerd wordt op een Aziatische steambun. De burger is gemaakt van dry aged rib eye en Japans Wagyu vlees. Dat is al een feestje, maar de rest van de burger maakt het helemaal een smaaksensatie. Hij is namelijk belegd met: zoetzure mini-komkommer, mini-paksoi, bulgogi pulled pork, geroosterd buikspek, rode ui, yuzu manuka honing, gochujang saus en nori cassave chips.

Sweet Fries of Mine

De naam die chef Kramer aan zijn frietje heeft gegeven is ‘Sweet Fries of Mine’. Dat dekt wat ons betreft volledig de lading. De zoete-aardappelfriet wordt getopt met een mayo van zwarte wintertruffel, Parmezaanse kaas, kaas-pinda-crumble, gedoogde Hollandse worst en gefrituurde peterselie.

Beste burger en lekkerste friet

Soms weet je niet waar te beginnen omdat iets zo overweldigend is. Dat is ook in het geval van The Gojira en de Sweet Fries of Mine. Aangezien bier & burgers een prachtcombinatie zijn, hebben we de Crazy Daisy ipa die Ter Marsch & Co in samenwerking met Two Chefs Brewing heeft gebrouwen bij het eten gedronken. Dat was de eerste voltreffer.

The Gojira wordt geserveerd in een stoommand en je krijgt twee burgers. Wat heel erg opvalt bij het eten van de burger is dat deze qua smaken heerlijk gebalanceerd is. De pulled pork die gestoofd is in bulgogi marinade zorgt voor een zoetje, er zit een zuurtje in en de umami komt voort uit de sojabonenpasta die is gebruikt. Een heerlijke burger met een complex smaakprofiel.

Goddelijke frieten

Daarbij komen nog de zoete-aardappelfrieten. De truffelmayo gemaakt van zwarte wintertruffel is een voltreffer, de geschaafde Parmezaanse kaas is een perfecte topping en de toevoeging van gedroogde Hollandse worst en gefrituurde peterselie maken het een overheerlijk frietje. Het smaakt vertrouwd en toch verrassend. Vandaar dat je iedere keer teruggaat voor nog een ‘laatste’ frietje.

Mocht het water inmiddels in je mond lopen, we nemen het je niet kwalijk. Ter Marsch & Co vind je aan de Witte de Withstraat in Rotterdam en sinds 2016 ook in hartje Amsterdam.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies