

Net als kinderen zijn er nog veel volwassen in ons land die dagelijks te weinig groente en fruit eten. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat we lang niet allemaal 450 gram groente en fruit iedere dag eten. Niet gek dat vee...
In het lijstje met trendvoorspellingen voor 2021 staat comfort food vrij hoog. Daarom was ik ook super verheugd met de Mexicaanse hapjes van Los Taqueros die met kerst in de Foodybox van Kroon op het Werk zaten. Het ging...
Eigenlijk is 2020 het jaar dat ik rum weer heb herontdekt. Dat kwam mede doordat allerlei kenners zeiden dat dit hét jaar van de rum zou worden, ik me meer ben verdiepen in cocktails, er heel veel toffe rums in Nederlan...
Restaurant De Beren had het al een tijdje voor de coronacrisis in de planning: een dinerbox. Toen de tweede lockdown van kracht werd, was het moment schoon om hem te introduceren. De box is gevuld met een driegangen keuz...
Op de redactie zijn in 2020 heel veel plantaardige producten binnengekomen en wij worden er vrolijk van. Zeker van de nieuwere vleesvervangers die er echt voor zorgen dat je niet merkt dat er geen vlees in een gerecht zi...
Nespresso heeft rondom de feestelijke kerstperiode een aantal nieuwe koffies geïntroduceerd. De Variations Italia Limited Edition koffies zijn geïnspireerd door de Italiaanse tradities, gastvrijheid en de liefdevolle m...
Het afgelopen jaar zijn we op ontdekkingsreis gegaan in de wondere wereld van whisky. De diversiteit aan whisky’s over de hele wereld is fantastisch. Kijk alleen al naar het spectrum aan whisky’s in whiskyland Schotl...
Er was een tijd dat op de redactie van Eatly de flessen wodka onberoerd bleven. We gingen veel liever aan de slag met een toffe gin, rum of whisky. Daar kwam verandering in toen de eerste fles Tito’s binnenkwam en late...
De wereld van de sterke drank is al jaren flink in ontwikkeling. Door de ginrevolutie zijn er allerlei ondernemers op het idee gebracht om zelf te gaan distilleren. Zo zijn er zelfs verschillende distilleerderijen in Ned...
Rummerk Flor de Caña is inmiddels 125 jaar oud en wordt al vijf generaties lang gerund door een en dezelfde familie. Dat doet ze al die jaren vanaf dezelfde plek in Nicaragua. Door de jaren heen zijn de rums overal bekr...
Aangezien we op de redactie van Eatly nooit nee zeggen tegen een goede burger, houden we de ontwikkelingen op het gebied van plantaardige burgers goed in de gaten. Zo hebben we er inmiddels al verschillende geprobeerd. I...
Aan het eind van 2019 ondergingen de bieren van Jopen een restyling. Het biermerk bestond 25 jaar en wilde de toekomst anything but boring tegemoet treden. De eerste vijf bieren die een nieuw jasje kregen waren: Mooie Ne...
De kans is vrij groot dat je na het lezen van bovenstaande kop denkt ‘You’re drunk, go home!’. Niets is minder waar! Dit artikel is 100% nuchter geschreven én de kop klopt. De meesterdistillateur van het Schotse w...
Als je in ons drankarchief duikt, zie je dat er in Nederland bijzonder veel mooie (sterke) dranken worden gemaakt. Natuurlijk hebben we het dan over (speciaal)bier, jenever en inmiddels ook gin. Hoewel die laatste inmidd...
Deze week gaan we het weekend in met een bijzonder rummerk: Dead Man’s Fingers. Waar je misschien door de naam aan piraten denkt, moet je dat echt gelijk loslaten. Het is namelijk een Engels rummerk dat in 2015 ontstaa...
Zoals je op onze Instagram (bindend volgadvies!) hebt kunnen zien is op de redactie weer een mooi kistje binnengekomen. Dit keer gevuld met een zeer bijzondere Jamaicaanse rum van het Hampden Estate. Bekend om de ‘funk...
Het zijn statige flessen die gelijk opvallen, maar nog niet veel mensen in Nederland hebben van de bourbons van American Eagle gehoord. Die komen van een onbekende distillateur in Tennessee en worden in Europa door het B...
Wat je nu gelijk denkt klopt: Orangecello wordt gemaakt van sinaasappelschillen. Dik & Schil pakt het volledig anti-voedselverspilling aan, want de sinaasappelschillen die worden gebruikt zijn afkomstig uit de horeca. Di...
In een oud pakhuis aan de Bergstraat in Eindhoven vind je Stadsbranderij Eindhoven. De plek waar de koffies van BeanBrothers worden gebrand en waar je van dinsdag t/m zondag in de koffiebar terecht kunt voor een goede ko...
Als je aan het Duitse Zwarte Woud en gin denkt, dan is het eerste merk dat naar boven drijft natuurlijk Monkey 47 gin. Het is natuurlijk een van de bekendere ginmerken dat zich ook nog eens enorm profileert met het Schwa...
Het is begin oktober wel met enige vorm van zekerheid vast te stellen, genever (/jenever) heeft in 2020 zijn comeback gemaakt. Zo staat bij de nieuwe cocktailbar Dutch Courage een kopstoot-automatiek in de zaak en heeft...
Het had de zomer van de hard seltzer en rum(cocktails) moeten worden, maar er trok een virus de wereld over en de zomer werd een stuk minder joie de vivre. Hoewel de herfst en winter misschien niet snel de drang naar een...
Nog niet zo heel lang geleden was het speelveld van alcoholvrije alternatieven voor allerlei soorten drank vrij klein. De afgelopen jaren is daar flink verandering in gekomen en er zijn allerlei smaakvolle alcoholvrije d...
Dat je heerlijke cocktails kan maken met als basis Belvedere wodka hebben we vorige week al laten zien. Wat we nog niet hebben gedaan is de luxe Poolse wodka an sich eens bekijken. Want het is een bijzondere wodka die me...