

Vaste lezers weten het: hier op de redactie zijn we echt geen fan van alle ready-to-drink cocktails. Dat heeft er alles mee te maken dat ze vaak véél te zoet zijn of een soort van ‘Knorr Wereldgerechten’-versie zij...
Het heeft echt een tijdje geduurd voordat ik doorhad dat er in Nederland ook whisky gedistilleerd werd. Mijn eerste kennismaking met Nederlandse whisky kwam door een winactie opgezet met Bus Whisky. In de tussentijd staa...
In 30 jaar is Lindenhoff uitgegroeid tot ambassadeur van authentieke smaken waar 130 boeren, slagers, kaasmeesters, groentemannen en een visboer bij aangesloten zijn. Voor de zomer heeft het bedrijf verschillende boxen s...
Het is enorm fascinerend om te zien wat producenten over de hele wereld doen bij het produceren van gins. Hoewel de basis vaak traditioneel is, experimenteren ze volop met ingrediënten: zwarte tomaten, asperges of druiv...
Net als veel andere horecagelegenheden heeft de Foodhall Scheveningen enorm veel pech gehad met de tweede horecasluiting die maar duurde en duurde. Gelukkig is het tij inmiddels gekeerd en draait de Foodhall met 17 foods...
Steeds meer supermarkten zijn het eigen assortiment aan vleesvervangers uit aan het breiden. Zo ook supermarktketen Plus die vorige maand 10 nieuwe vleesvervangers onder het Plus huismerk uitbracht. Zelf was ik benieuwd...
Op vrijdag 28 mei was het International Hamburger Day de dag dat overal op de wereld de hamburger extra in het zonnetje wordt gezet. Dit jaar kwam Vivera met de uitdaging: waarom maak je op deze dag niet eens een burger,...
Aan het aantal flessen gin te zien dat hier de afgelopen periode binnen is gekomen, gaat dit de eerste van een nieuwe reeks ginreviews zijn. Helemaal top, want een goede gin is echt iets om vrolijk van te worden op een z...
Als het om rum gaat denkt zo goed als iedereen gelijk aan de Caraïben of Zuid-Amerika. Toch blijkt in de praktijk Azië een grote rumproducent te zijn en de Filipijnen herbergt een van de bekendste rummerken ter wereld:...
Dropmerk Klepper & Klepper verkoopt vier smaken drop onder merknaam ‘De Beste Drop Ooit’. Opgericht door vader Willem en zoon Huub Klepper nadat een volzoet dropje ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de sno...
Online supermarkt Crisp heeft in de app een prominente plek ingeruimd voor eigen recepten waarmee je snel iets lekkers op tafel zet. Van de gerechten die je wil maken leg je met een druk op de knop alle ingrediënten in...
Als de zon zo nu en dan even aanwezig is lijkt het bijna alsof de lente echt begonnen is. Met ruimere openingstijden voor het terras in aantocht liggen er weer fijne zonnige terrassessies in het vooruitzicht. Zelf word i...
Hier op de thuisredactie word ik altijd net even iets vrolijker als er een Nederlands product op de mat valt. Al helemaal als het om toffe in Nederland gedistilleerde dranken gaat. Gelukkig zijn er daar genoeg van en een...
Als restauranthouders één initiatief mogen aanhouden als de horeca weer op normale toeren draait, is het wel de optie om thuis te genieten van een restaurantervaring via een dinerbox. Zo heb ik met pasen samen met mijn...
Op het gebied van whisky is Schotland onder te verdelen in zes regio’s met een geheel eigen karakter: Lowlands, Highlands, Speyside, Islay, Islands en Campeltown. Uit al deze regio’s hebben we hier op Eatly al whisky...
Over de toffe initiatieven die het Schotse whiskymerk Talisker ontplooit zijn hier op Eatly al verschillende artikelen verschenen. Maar het belangrijkste blijven natuurlijk de bijzondere whisky’s die op het eiland Skye...
Met Writers’ Tears voelde ik mij als journalist meteen verbonden door de naam. Toch heeft het nog een hele tijd geduurd voordat ik voor de eerste keer de whiskeys van deze Ierse distilleerderij mocht proeven. Inmiddels...
In Nederland wordt veel tofs gedaan op het gebied van (speciaal)bier, dat hoef ik denk ik niemand uit te leggen. Ondanks het afgelopen coronajaar zijn er genoeg bierbrouwerijen die lekker bezig blijven. Zo rolt er in de...
Inmiddels heb ik hier op de thuisredactie een mooie rumcollectie opgebouwd. Zodoende durf ik te stellen dat ik zo een goed beeld heb gekregen van de rum die er op de wereld wordt gemaakt. Toch waren er nog een paar lande...
Een van mindere bijkomstigheden van de lockdowns is dat je niet echt ‘op pad kan’ om nieuwe plekken te ontdekken of juist bekende plekken beter te leren kennen. Als Limburger weet ik dat er in Zuid-Limburg mooie wijn...
De geschiedenis van Schotse whisky is een onuitputtelijke bron van goede verhalen die fantastische tijdsbeelden schetsen. Het schiereiland Campbeltown was in lang vervlogen tijden het centrum van de Schotse whiskyindustr...
Tijdens een maand die draait om het genieten van niet-alcoholische versnaperingen is het altijd goed om eens te kijken naar wat het aanbod aan sappen is. Een van de voor mij ‘new kids on the block’ is Thijs Drinks. D...
Net als kinderen zijn er nog veel volwassen in ons land die dagelijks te weinig groente en fruit eten. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat we lang niet allemaal 450 gram groente en fruit iedere dag eten. Niet gek dat vee...
In het lijstje met trendvoorspellingen voor 2021 staat comfort food vrij hoog. Daarom was ik ook super verheugd met de Mexicaanse hapjes van Los Taqueros die met kerst in de Foodybox van Kroon op het Werk zaten. Het ging...