De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Als de zon zo nu en dan even aanwezig is lijkt het bijna alsof de lente echt begonnen is. Met ruimere openingstijden voor het terras in aantocht liggen er weer fijne zonnige terrassessies in het vooruitzicht. Zelf word ik dan altijd vrolijk van een fris biertje én een goede gincocktail. Daarom duiken we de komende tijd weer volle bak in de wereld van gin, te beginnen met de Black Tomato Gin.
De Black Tomato Gin staat eigenlijk al een hele tijd op mijn lijstje, maar het heeft even moeten duren voor ik deze Zeeuwse gin kon proeven. Hij is gemaakt met biologische zwarte tomaten die gekweekt worden in Sicilië, natuurlijk een paar druppels zoutwater uit de Oosterschelde en een vleugje jeneverbes. Deze combinatie geeft de gin een volle, kruidige maar vooral zachte smaak.
Eerste ter wereld
Het is mooi om te zien dat verschillende distillateurs over ter wereld zijn gaan experimenteren met bijzondere hoofdingrediënten, denk bijvoorbeeld aan AsparaGIN met de asperge in de hoofdrol. Zo krijg je toffe en vooral unieke gins die, mits goed gedistilleerd, het hele ginspectrum op een bijzondere manier verbreden.
Dat hebben de mannen achter Black Tomato Gin ook gedaan met de zwarte tomaten uit Sicilië. In één van de oudste familiedistilleerderijen wordt de gin gedistilleerd met een extract van deze zwarte tomaten. De combinatie van traditionele smaken met de tomaten en het zilte zeewater geven de gin een interessante tonen van citrus, een bijzonder kruidigheid met in de verte een bijna rokerige smaak. Dat maakt het een fijne gin om in gerechten te gebruiken en natuurlijk verschillende cocktails.
Perfect Serve
De ideale manier om de Black Tomato Gin te drinken is in een gin-tonic met een mixer van mijn favoriete tonicmerk Double Dutch.
Black Tomato gin met Pomegranate & Basil
Vul een Copaglas met 8 ijsklontjes en schenk hier 50ml Black Tomato Gin in en top af met ongeveer 100ml Double Dutch Pomegranate & Basil en garneer met een paar blaadjes basilicum. Om die laatste te ‘activeren’ leg je ze in je handpalm en sla je er met je andere hand op.
Verder lezen over Cocktails
Hotspots04.09.2024
Super Lyan: knappe cocktails zonder kapsones
Drinks31.07.2024
5 redenen waarom de Espresso Martini enorm populair is
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Hotspots03.06.2024
Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night
Hotspots06.05.2024
Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers
Hotspots01.05.2024
De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam
Hotspots19.03.2024
Taco Tuesday bij Celia: laat smaak het woord voeren
Hotspots18.07.2023
Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden
Verder lezen over Gin
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Drinks22.12.2023
Ginamis verfrissende cocktail, alcoholvrij en geïnspireerd op gin
Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade
Hotspots23.06.2023
Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar
Drinks10.06.2023
World Gin Day: dit zijn de 5 lekkerste gins voor deze zomer!
Drinks17.04.2023
Espresso Gin & Tonic: misschien wel hét drankje van deze zomer (ook zonder gin)
Drinks05.04.2023
Ontdek de Noorse bossen met Bareksten Botanical Gin
Drinks20.03.2023