De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Het is enorm fascinerend om te zien wat producenten over de hele wereld doen bij het produceren van gins. Hoewel de basis vaak traditioneel is, experimenteren ze volop met ingrediënten: zwarte tomaten, asperges of druiven, niemand kijkt er meer van op. Zo hebben de Spaanse makers van Nordés Gin de albariño druif als basis genomen.
Dat je met druiven als basis heerlijke gins kan maken, hebben de makers van G’Vine gin al bewezen. Maar de Galiciërs achter Nordés vonden een basis van druiven niet genoeg, voor de bijzondere gin zijn in totaal elf botanische ingrediënten gebruikt waaronder hibiscus en eucalyptus en dat geeft de gin een heel bijzondere smaak.
De Galicische droom
Nordés viert de groene Spaanse regio net boven Portugal waar hij geproduceerd wordt. Dat valt op aan de fles en helemaal aan de ingrediënten uit de streek die in de gin zijn verwerkt. Dit heeft alles te maken met de avond dat een Spaanse sommelier, een Galicische wijnimporteur en een talentvolle master distiller in een Galicisch restaurant bedenken dat ze samen een gin willen maken. Het had voor hetzelfde het begin van een mop kunnen zijn, maar in dit geval is het de ontstaansgeschiedenis van Nordés Gin.
Wind waait
De naam verwijst naar de Nordés-wind die de Galiciërs vanaf de Atlantische Oceaan laat weten dat er goed weer en good vibes op komst zijn. De fles is geïnspireerd door het traditionele keramiek uit van Sargadelos waarvoor witte en blauwe kleuren worden gebruikt. Op de wereldkaart zie je waar de gin gemaakt wordt en het kompas geeft de verbondenheid met de oceaan aan.
Botanische ingrediënten
Om Nordés zijn kenmerkende geur en smaak te geven zijn er elf botanische ingrediënten nodig. Naast de witte abariño druif zitten er zes regionale ingrediënten in: zeekraal, citroenverbena-kruid, eucalyptus, salie, laurier en munt. Die worden aangevuld met: jeneverbes, gember, kardemom, hibiscusbloem en zwarte thee.
Perfect Serve
Om er een perfecte gin-tonic mee te maken is er eigenlijk niet veel nodig. Vul een copaglas met 8 ijsklontjes en schenk daar vervolgens 50ml Nordés Gin en 200ml indian tonic bij. Roer het even goed door en garneer met 3 witte druiven aan een prikker. Die zorgen ervoor dat het druivendistillaat goed naar boven komt. Wil je een andere cocktail? Dan is mijn tip: maak er onderstaande Gimlet mee.
(Afbeeldingen bij dit artikel © Nordés Gin)
Verder lezen over Cocktails
Hotspots04.09.2024
Super Lyan: knappe cocktails zonder kapsones
Drinks31.07.2024
5 redenen waarom de Espresso Martini enorm populair is
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Hotspots03.06.2024
Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night
Hotspots06.05.2024
Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers
Hotspots01.05.2024
De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam
Hotspots19.03.2024
Taco Tuesday bij Celia: laat smaak het woord voeren
Hotspots18.07.2023
Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden
Verder lezen over Drank
Lifestyle29.08.2024
Feestje? Zo dek je de eettafel extra feestelijk!
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Gezond24.05.2024
Nieuwe gel zorgt dat je nooit meer een kater hebt
Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Drinks28.06.2023
Dit zijn de zes whisky’s in de Signature Collection van whisykmerk Jura
Drinks25.06.2023
Jura whisky: hoe gemeenschapszin een bijzondere Schotse whisky creëerde
Drinks25.06.2023
Nieuwe reeks bar takeovers moeten jenever weer op de kaart zetten
Verder lezen over Gin
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Drinks22.12.2023
Ginamis verfrissende cocktail, alcoholvrij en geïnspireerd op gin
Drinks29.06.2023
Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet keert terug naar de Parade
Hotspots23.06.2023
Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar
Drinks10.06.2023
World Gin Day: dit zijn de 5 lekkerste gins voor deze zomer!
Drinks17.04.2023
Espresso Gin & Tonic: misschien wel hét drankje van deze zomer (ook zonder gin)
Drinks05.04.2023
Ontdek de Noorse bossen met Bareksten Botanical Gin
Drinks20.03.2023