Nieuw seizoensmenu bij Arca: het beste uit Portugal met een Aziatische flair

Nieuw seizoensmenu bij Arca: het beste uit Portugal met een Aziatische flair

Vorig artikel Volgend artikel

Inmiddels zijn er al verschillende artikelen op Eatly verschenen over het Portugese restaurant Arca in Amsterdam. Dat is met een reden, want het is een van de tofste plekken om nieuwe smaakcombinaties te ontdekken. Veel komt uit de koker van de Portugese sterrenchef Henrique Sá Pessoa die authentieke smaken in een modern jasje steekt.

Samen met zijn keukenbrigade introduceert hij een nieuw seizoensmenu waarin de Aziatische en de Portugese keuken centraal staat. Chef Sá Pessoa over het nieuwe menu: “Bij de laatste menuwijziging hebben we ons nog meer gericht op het introduceren van Portugese gerechten. Denk aan de geglazuurde varkensribbetjes die 24 uur lang zijn gekookt en gegarneerd met een kleverige zoete hoisin en knoflookmayonaise en de Aziatisch gekruide kippenbouillon met orzo, coquille & oesterblad, waarbij de bouillon doordrenkt is met citroengras, gember, knoflook, soja, kombu & katsuobushi.”

Tasting Menu

Arca heeft een menukaart met allerlei verschillende gerechten maar ook de keuze uit twee tasting menu’s. De een draait om klassieke Portugese smaken in een modern jasje en het andere menu draait juist om nieuwe smaakcombinaties met Aziatische smaken als basis. De menu’s zijn opgebouwd met twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en twee nagerechten. In het Portugese menu vindt je onder meer een bijzonder rokerige octopussalade en een mooi gerecht met eend.

Moderne desserts

Iedereen die ooit met mij getafeld heeft weet dat ik niet van zoete nagerechten houd. Mij maak je het meest blij met en fijne kaasplank én een goede port. Als ik dan ook de keuze krijg in een resto, dan ga ik zo goed als altijd voor het hartige dessert. Maar bij een vorig bezoek zei chef Sá Pessoa dat zijn pastry-chef Margarita Pugovka de lekkerste gerechten op de kaart bedacht.

Pão de Ló

Een echte klassieker is pão de ló en haar versie ervan staat sinds haar komst bij Arca op de kaart. Het is een soort van spongecake die wegloopt als je hem begint op te peuzelen. Hij wordt vergezeld door een ijs gemaakt van geitenkaas en die combinatie is echt onbeschrijfelijk lekker. Op de nieuwe kaart vind je nu ook haar Corn. Dat is gebrande eucalyptussorbert met gekonfijte mandarijn, gefrituurde maïs en gegarneerd met een cornflakecrumble.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies