Johnnie Walker opent pop-up restaurant in Amsterdam

Johnnie Walker opent pop-up restaurant in Amsterdam

Vorig artikel Volgend artikel

Whiskymerk Johnnie Walker luistert de hoofdstad de komende weken op met een pop-up restaurant. Vanaf 13 oktober is er vier weken lang bij het Amsterdamse Petit Panache een speciaal driegangen chef’s menu verkrijgbaar dat gebaseerd op vier hoeken van Schotland. Daarbij worden vier cocktails geschonken die ontwikkeld zijn door Tim Lefevre (Door74) en de hoofdbartender van Panache Maui Husslage.

Het draait natuurlijk m de vier cocktails die ontwikkeld zijn door de bartenders dus optioneel zijn er bijpassende bar bites bij te bestellen of het chef’s menu. Om Petit Penache helemaal in de Schotse sferen te krijgen heeft het een tijdelijke make-over gekregen die geïnspireerd is op de stijl van de oude kruidenierswinkel in Kilmarnock waar de whisky is ontstaan.

Menu

Het drankmenu dat er geserveerd wordt bestaat uit vier verschillende cocktails met een bijpassend gerecht en ziet er als volgt uit: Johnnie’s Walk in the Park (Johnnie Walker Black Label, ginger ale, lemon, mint) die gepaird wordt met kaashapjes, blauwaderkaas en gembermosterd.

Panache X Johnnie Penicillin is gemaakt met Johnnie Walker Green Label, Caol Ila 12, honey & ginger syrup en wordt gepaird met Beef taco, chipotle meco salsa en pico de gallo. De Johnnie Walker Blue wordt gemaakt met Johnnie Walker Blue Label, Belsazar Red, beetroot. Die wordt gepaird met Smoked salmon canapes-beetroot, citrus crème fresh en dill.

Het restaurant is vanaf 13 oktober tot en met 6 november, elke vrijdag en zaterdag open. Een menu kost vanaf €52,- per persoon.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies