8 geweldige hotelbars in Nederland en België om een cocktail te drinken

8 geweldige hotelbars in Nederland en België om een cocktail te drinken

Vorig artikel Volgend artikel

Op afgelopen Horecava werd het al duidelijk: de cocktailrevolutie is eindelijk echt op gang in Nederland. Mooie producten, innovaties en steeds meer goede bartenders die hun vak verstaan. Niet gek dat er in ons land steeds meer plekken zijn om een goede cocktail te drinken, ook in hotels. Dit zijn onze favoriete hotelbars in Nederland en België.

Want ook bij onze zuiderburen is er een toffe cocktailcultuur aan het ontstaan. Niet gek voor een land waar de gastronomie op een hoog niveau zit, dat heb ik onder andere gemerkt in Brugge en Oostende. Daarbij hebben ze er een paar zéér originele drankmerken, zoals bijvoorbeeld Drunken Horse Gin.

8 geweldige hotelbars

Fitz’s Bar in Pillows Maurits at The Park (Amsterdam, NL)

In het nieuwe hotel Pillows Maurits at the Park aan de Mauritskade in Amsterdam vind je Fitz’s Bar. De bar doet denken aan de roaring twenties van de vorige eeuw en ademt klasse uit. Het cocktailmenu bestaat uit verschillende klassieke en originele cocktails. Onze favoriet: Steamboat Willie die bestaat uit tequila, mezcal, cherry cola, peer en cacao.

Speakeasy LeClef in Hotel FRANQ (Antwerpen, BE)

Voor een goede speakeasy zijn we altijd te porren. Zo was Luxemburg op dat gebied heel verrassend, maar ook Mr. Smith in Maastricht is top op dit gebied. LeClef in hotel Franq in Antwerpen is er zo een. De bar opent van tijd tot tijd zijn deuren op een geheime plek in het hotel. Als hij open is, dan krijg je er ook echt alles wat je bij een speakeasy verwacht.

Current Rooftop bar in The Den (Den Bosch, NL)

Als je het verhaal hebt gelezen over onze avond bij Current Rooftop Restaurant & Bar, dan heb je waarschijnlijk al een goed idee wat je te wachten staat bij deze bar. Met een geweldig panorama over heel Den Bosch tijdens de koude maanden als het dakterras niet open is. Op de kaart aardig wat cocktails die ook geïnspireerd zijn door wat chef Erwin Oudijk in de keuken doet. Daarnaast wat toffe bar bites en een uitgebreid assortiment aan champagnes. Tip: altijd de Smokey Old Fashioned proberen!

Mister Blue in Le Louise Hotel (Brussel, BE)

In deze hotelbar draait het eigenlijk vooral om jazz en alle creativiteit die daarbij hoort. De bar heeft heel veel blauw en fluweel qua interieur. Het menu qua bites en cocktails is origineel met respect voor de klassiekers. Extra mooi is dat de bartenders het niet schuwen om je een mooie cocktail met calvados of mezcal voor je neus te zetten.

Coco in Relais & Châteaux Weeshuis (Gouda,NL)

In het oude stadscentrum van Gouda vind je hotel Relais & Châteaux Weeshuis. Een boetiekhotel met 25 luxe suites. Helemaal niet vreemd dat zo’n bijzonder hotel ook een heel elegante cocktailbar heeft in de vorm van Coco. Je kan er ’s ochtends terecht voor een kop koffie en naarmate de dag vordert is het de plek voor heerlijke, stijlvolle cocktails én exclusieve champagnes, zoals die van champagnehuis De Venoge.

Pulitzer’s Bar in Pulitzer (Amsterdam, NL)

Iedereen die een beetje weet heeft van de barscene in Nederland, en Amsterdam in het bijzonder, kent natuurlijk Pulitzer’s Bar. Het barmenu, oftewel The Pulitzer Archives, is een voorbeeld van hoe je aan de hand van mooie dranken een verhaal kan vertellen. Iedere cocktail is een twist op een klassieker en de twist heeft weer betrekking op de geschiedenis van het hotel en de grachtenpanden waar het in is gehuisvest.

Le Conteur in Hotel Craves (Brussel, BE)

In het centrum van Brussel vind je hotel Craves met daarin Le Conteur. Hier kun je terecht voor een goed diner en verrassende cocktails. Want in het restaurant speelt de Midden-Oosterse keuken de hoofdrol en dat is ook doorgevoerd in de cocktailkaart. Laat je hier dus echt verrassen door smaakcombinaties die je nog niet eerder hebt gehad, maar die wel briljant werken.

Ultramarijn in voco The Hague (Den Haag, NL)

Dat je bij hotel voco in Den Haag goed kan slapen, eten en borrelen hebben jullie van de zomer al meegekregen. We waren op twee momenten bij voco en in Ultramarijn en hebben zo nog de ‘oude’ kaart mogen proeven en paar weken later de nieuwe.

Die nieuwe kaart neemt je mee over de wereld met cocktails die geïnspireerd zijn door de herkomst van de spirits en in die stijl er een cocktail mee maken. Tip: Bobby’s In Blue, want gemaakt met de Pinang Raci. En de alcoholvrije cocktails hebben briljante namen, dus neem gerust een Onlyfans Martini.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies