48 uur in Brugge: Wat valt er te beleven qua eten en drinken?

48 uur in Brugge: Wat valt er te beleven qua eten en drinken?

Vorig artikel Volgend artikel

Een van de bekendste steden bij onze zuiderburen waar we als Nederlanders graag naartoe gaan is Brugge. Net als Amsterdam heeft de stad wel te kampen met een overvloed aan toeristen, dat neemt niet weg dat het er goed toeven is. Zolang je maar weet waar je moet zijn! Vandaar dat we voor onze nieuw rubriek ‘24 of 48 uur in …’ naar Brugge trokken.

Ook net als in Amsterdam is Brugge een fijne stad om op pad te gaan zónder auto. Je kan makkelijk te voet de stad doorkruisen, maar op een fiets gaat het net zo makkelijk. Wat we niet verwacht hadden, maar wat wel een top idee bleek: met een (toeristen)boot door de wateren van Brugge varen. Op deze manier zagen we wat spots waar we even wilden loeren en het is een hele makkelijke manier om een goed beeld te krijgen van de stad.

Hotel Heritage

Je kan bij het boeken van een hotel altijd denken dat je er alleen bent om te slapen en dat het vooral praktisch moet zijn. Toch doe je waarschijnlijk jezelf een plezier als je wat meer tijd steekt in het hotel, zeker als je wat te vieren hebt. Met behulp van Booking.com kwamen we uit bij een van de vetste hotels om te verblijven: Hotel Heritage.

Het hotel is gesitueerd in een 19e-eeuws gebouw dat volledig gerenoveerd en verbouwd is tot wat het nu is. Het ligt centraal op een steenworp van de markt. De kamers zijn zeer elegant en van alle gemakken voorzien. Denk daarbij aan een heerlijk bed, een badkamer voorzien van alle gemakken, koffiefaciliteiten én zelfs een radio/box voor wat sfeermuziek. Extra pluspunten zijn er voor de zaal waar je ontbijt, die brengt je namelijk helemaal - op een goede manier- terug naar de 19e eeuw.

Hotel Heritage_front
Heritage_kamer
Heritage_vers fruit
Heritage_beren
Heritage_ontbijt

Locàle by Kokauvin

Een van de toffere lunchplekken in de stad moet wel Locàle by Kokauvin zijn. Wij streken er neer om een fijne tocht door de lunchkaart te maken en gelijk wat mooie wijnen te proberen. Wat gelijk opvalt aan de gerechten en wijnpairings: de chef en sommelier weten heel goed wat ze doen.

Mooie nuances in de combinaties en ieder gerecht heeft wel een toffe verrassing qua smaak. Aangezien de kaart vaak wisselt, staat de Rode Poon met Mosselen en Venkel niet vast op de kaart. Heel verrassend gerecht! Sowieso altijd afsluiten met een kaasplankje in combinatie met een mooie port of madeira.

Brouwerij De Halve Maan

Voor veel mensen is de eerste link die ze leggen met Brugge: bier. Als dat zo is, dan moet je natuurlijk een bezoekje brengen aan Brouwerij De Halve Maan. Daar wordt namelijk Brugse Zot en Straffe Hendrik gebrouwen. Let wel heel goed op: het is echt een toeristenattractie dus het is er best druk. Als je geen brouwerijtour wil doen dan kun je er binnen en buiten genieten van een koude Brugse Zot.

Rondvaart

Via Booking.com kregen we de optie om allerlei attracties in de stad te boeken. Denk daarbij aan een stadswandeling (met gids), uitproberen van allerlei Belgische specialiteiten, een wafelworkshop of natuurlijk een heerlijke bierproeverij.

Om een goed beeld van de stad te krijgen, boekten we een rondvaart over het water in Brugge. Dat is misschien een enorm toeristische cashcow, maar wel met een reden. Het is namelijk echt een makkelijke manier om de stad te verkennen en vanaf het bootje wat toffe spots te vinden om later neer te strijken.

Brugge_bootje
Brugge vanaf water
Brugge steeg
Brugge_bloemetjes
Brugge By Night
Brugge_by_night

Borrelen

Een andere plek die we vanaf het water spotte was die van een restaurant Lio's met een perfect terras aan het water. Je zit daar heerlijk voor een klein hapje en een lekker drankje. Ze serveren er zelfs Paloma’s en dat is natuurlijk altijd overal pure winst. Ook heeft Brugge een hele toffe ginbar met meer dan driehonderd soorten gins: Brugse Gin Club. Wil je ergens goede cocktails scoren? Ga dan naar Bar’n.

Dineren

Bij onze lunchplek kun je natuurlijk ook heerlijk ’s avonds genieten. Maar dat kan gelukkig op meer plekken in Brugge. Misschien is Bistro Bruut wel de gastronomische parel in de stad. Chef Bruno Timperman kookt hier moderne Vlaamse vlees- en visgerechten. Zet’joe is Vlaams voor hartelijk welkom en dat ben je ook bij deze sterrenzaak van chef Geert Van Hecke.

Wil je iets heel anders, dan moet je bij Cézar zijn. Het hele restaurant heeft een enorme old school vibe waarin ze grootmoeders klassiekers serveren. Wil je juist genieten van traditionele Italiaanse gerechten, dan moet je naar Au Gusto Wine & Dine. Daar draait het om de klassieke Italiaanse keuken met bijpassende wijnen.

Brugse Zot
Paloma's bij Lio's
Kokauvin1
Kokauvin
kokauvin2
Afzakkertje Ginbar
Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies