De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Als jonge gast heb ik ooit een tijdje in een friettent gewerkt en heb ook genoeg aan de ‘andere kant van de bar’ gestaan. Maar verder heb ik nooit aan de restaurantkant van de horeca gewerkt. Dus toen ik de vraag krijg of ik eens een kijkje in de keuken bij Domino’s wilde nemen én zelf een pizza wilde bakken kon ik dit aanbod niet weerstaan.
Onlangs zette ik koers naar de Domino’s vestiging in het centrum van Goirle om daar onder begeleiding van de vestigingsmanager meer te leren over de pizza’s van de pizzaketen. Nou ben ik niet echt een fervent pizza eter, dus ik was oprecht benieuwd naar hoe het maken van de pizza’s in zijn werk ging en hoe alle pizza’s binnen vijfentwintig minuten bezorgd worden na het doen van een bestelling.
Pizzadeeg
Het hele idee van de keten is dat mensen er pizza’s van dezelfde kwaliteit mét verse ingrediënten als wanneer ze die thuis maken. Daarvoor zijn een paar zaken belangrijk, maar een van de belangrijkste is natuurlijk het pizzadeeg. De bolletjes deeg worden dagelijks vers gemaakt in Nieuwegein, daar komen dagelijks 120.000 bolletjes vandaag.
Saus en kaas
Een pizza zonder saus kan natuurlijk niet, dus ook niet bij Domino’s. De tomatensaus wordt gemaakt van zongerijpte tomaten en een unieke signature kruidenmix die verder geen suiker, kleur-, geur en smaakstoffen bevat. Daarna moet deze saus natuurlijk belegd worden met een heerlijke smeuïge kaas. Voor de pizza’s van de keten wordt daar verse mozzarella voor gebruikt of voor de veganisten een vegan kaas.
Toppings
Daarna heb je de keuze uit allerlei toppings van vlees, vis tot vega en allerlei groenten en kaas. De groenten komen van een groenteboer waar het bedrijf al jaren mee samenwerkt en de toppings zijn voor 85% vrij van E-nummers. De pizza die ik maakte bestond uit: Tomatensaus, mozzarella, gegrilde kip, paprika, champignons, zachte Franse kaas en pizzakruiden.
Die ging vier (!) minuten de oven in en het resultaat was de beste pizza die ik ooit heb gemaakt (dit was de eerste keer namelijk). Verser dan vers krijg je het niet en als je de pizza thuis laat bezorgen is hij binnen negen minuten nadat hij uit de oven is bij jou.
Verder lezen over Fastfood
Food07.09.2024
Heinz Hagelchup: De meest Nederlandse ketchup ooit, top of flop
Food14.08.2024
Subway introduceert hit uit Amerika de Footlong Sidekicks
Tipt13.05.2024
Netflix-docu Hack Your Health onthult de geheimen van je darmen
Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal
Food31.05.2023
Pizzaketen Sugo gooit roer om: plantaardig is de nieuwe standaard
Food19.05.2023
Direct Maccie uit een film of serie bestellen met nieuwe tool McDonald’s App
Food28.04.2023
Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu
Food14.04.2023
De Risottini: nieuwe snack is kruising tussen risotto en een bitterbal
Verder lezen over Pizza
Gezond14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Food31.05.2023
Pizzaketen Sugo gooit roer om: plantaardig is de nieuwe standaard
Food28.04.2023
Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu
Nieuws17.04.2023
Sugo trakteert Amsterdam op een uur lang gratis pizza
Nieuws31.01.2023
De Frietzza en knapperige frietjes nieuw op het menu bij Domino’s
Food02.03.2022
Big Americans introduceert vegan BBQ Jackfruit pizza
Food09.02.2022
Nationale Pizzadag: Zo eet de Nederlander het liefst zijn pizza
Food03.01.2022
Domino’s heeft met De Vegetarische Slager een Vegeroni Pizza ontwikkeld
Verder lezen over Restaurant
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Hotspots22.06.2024
Oma Ietje is een must voordat je naar een concert gaat
Food09.06.2024
Vakantietijd! 8 tips voor het all-inclusive-buffet
Hotspots03.06.2024
Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night
Hotspots06.05.2024
Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers
Food03.05.2024
Dit is het verschil tussen Eggs Benedict, Florentine en Royale
Hotspots01.05.2024
De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam
Nieuws19.04.2024
Hare Majesteit Koningin Máxima opent Impactrestaurant A Beautiful Mess
Verder lezen over Snacks
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt
Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat
Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes
Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal
Nieuws26.06.2023
Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet
Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal
Nieuws13.06.2023