Als jonge gast heb ik ooit een tijdje in een friettent gewerkt en heb ook genoeg aan de ‘andere kant van de bar’ gestaan. Maar verder heb ik nooit aan de restaurantkant van de horeca gewerkt. Dus toen ik de vraag krijg of ik eens een kijkje in de keuken bij Domino’s wilde nemen én zelf een pizza wilde bakken kon ik dit aanbod niet weerstaan.
Onlangs zette ik koers naar de Domino’s vestiging in het centrum van Goirle om daar onder begeleiding van de vestigingsmanager meer te leren over de pizza’s van de pizzaketen. Nou ben ik niet echt een fervent pizza eter, dus ik was oprecht benieuwd naar hoe het maken van de pizza’s in zijn werk ging en hoe alle pizza’s binnen vijfentwintig minuten bezorgd worden na het doen van een bestelling.
Pizzadeeg
Het hele idee van de keten is dat mensen er pizza’s van dezelfde kwaliteit mét verse ingrediënten als wanneer ze die thuis maken. Daarvoor zijn een paar zaken belangrijk, maar een van de belangrijkste is natuurlijk het pizzadeeg. De bolletjes deeg worden dagelijks vers gemaakt in Nieuwegein, daar komen dagelijks 120.000 bolletjes vandaag.
Saus en kaas
Een pizza zonder saus kan natuurlijk niet, dus ook niet bij Domino’s. De tomatensaus wordt gemaakt van zongerijpte tomaten en een unieke signature kruidenmix die verder geen suiker, kleur-, geur en smaakstoffen bevat. Daarna moet deze saus natuurlijk belegd worden met een heerlijke smeuïge kaas. Voor de pizza’s van de keten wordt daar verse mozzarella voor gebruikt of voor de veganisten een vegan kaas.
Toppings
Daarna heb je de keuze uit allerlei toppings van vlees, vis tot vega en allerlei groenten en kaas. De groenten komen van een groenteboer waar het bedrijf al jaren mee samenwerkt en de toppings zijn voor 85% vrij van E-nummers. De pizza die ik maakte bestond uit: Tomatensaus, mozzarella, gegrilde kip, paprika, champignons, zachte Franse kaas en pizzakruiden.
Die ging vier (!) minuten de oven in en het resultaat was de beste pizza die ik ooit heb gemaakt (dit was de eerste keer namelijk). Verser dan vers krijg je het niet en als je de pizza thuis laat bezorgen is hij binnen negen minuten nadat hij uit de oven is bij jou.

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl