Bird Brewery krijgt een tweede House of Bird in de Utrechtse Heuvelrug

Bird Brewery krijgt een tweede House of Bird in de Utrechtse Heuvelrug

Vorig artikel Volgend artikel

Het gaat goed met de Amsterdamse bierbrouwerij Bird Brewery. Aan het einde van de zomer opent hun tweede House of Bird in Kwintelooijen, gelegen tussen Rhenen en Veenendaal in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Dit nieuwe proeflokaal zal dagelijks zijn deuren openen, met als doel gasten van alle leeftijden te laten genieten van heerlijk eten, uitstekende dranken en de prachtige natuur.

Duurzaamheid

De eerste vestiging opende zijn deuren in 2020 in het Diemerbos, waar jaarlijks zo'n 10.000 bezoekers naartoe komen. Dit heeft geleid tot veel positieve reacties, zowel in de pers als van de gasten zelf. Duurzaamheid, lokale betrokkenheid en toegankelijkheid staan hoog in het vaandel voor oprichters Rik van den Berg, Teun IJff en Ralph van Bemmel.

IJff deelt de visie van de oprichters: "Ons doel is om een toegankelijke horecagelegenheid te creëren voor iedereen. We streven naar duurzame kwaliteitsproducten, werken samen met lokale producenten en bieden diverse duurzame opties aan. Daarnaast planten we voor iedere liter van ons eigen Bird Brewery-bier een boom."

Van den Berg benadrukt: "Maar bovenal streven we ernaar dat iedereen zich direct thuis voelt bij House of Bird. Een positieve sfeer, ontspannen personeel en een natuurlijke ambiance zijn daarbij essentieel. Dit zullen we ook in Kwintelooijen nastreven."

Kwintelooijen en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De keuze voor Kwintelooijen als locatie voor hun tweede vestiging is voor de ondernemers vanzelfsprekend. Van Bemmel legt uit: "Het gebouw past perfect bij de omgeving, het natuurlijke landschap is adembenemend en er is vraag naar horecavoorzieningen. We beseffen dat House of Bird een belangrijke rol kan spelen in het verder verbeteren van het gebied Kwintelooijen, net zoals we eerder hebben gedaan in het Diemerbos."

Het creëren van ruimte voor natuureducatie, het organiseren van bijzondere activiteiten en het bieden van hoogwaardige horeca zijn enkele manieren waarop Bird Brewery wil bijdragen aan de ontwikkeling van het gebied.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.