De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Dit weekend is het officiële moment daar: King Charles wordt gekroond als koning van Groot-Brittannië. De voorbereiding voor dit festijn zijn al weken, zelfs maanden gaande. Doorspekt met ceremonieel en tradities gaat het een waar schouwspel worden. Een van de traditionele zaken die bij een kroning hoort is hét kroningsgerecht. In het geval van King Charles gaat het om een quiche.
De route die afgelegd wordt is al meerdere malen geoefend door de koningsgarde, in Buckingham Palance is het podium van de Westminister Abbey op schaal nagemaakt zodat hij kan oefenen. Niets wordt aan het toeval overgelaten, want de kroning moet perfect verlopen. Iedereen weet: er gaat altijd wat mis, dus heel benieuwd wat er gaat gebeuren dit weekend.
Coronation Quiche
In aanloop naar de plechtigheid deelde het officiële Twitter-account van de Britse koninklijke familie het recept dat Charles uit heeft gekozen voor de kroning. Het is een eenvoudig, traditioneel gerecht dat hij voor de Coronation Big Lunch die overal in het land plaatsvindt. De quiche wordt gemaakt met: spinazie, tuinbonen, geraspte cheddarkaas en dragon. De quiche is koud of warm te eten en is het beste te serveren met een groene salade en gekookte aardappelen.
Eieren en kaas
Kennis van het Britse koningshuis zijn niet verrast door de keuze van King Charles. Hij blijkt namelijk een grote voorliefde te hebben voor alles met eieren en kaas. Het enige dat men zich afvraagt is waarom er geen zalm aan toegevoegd is. Daar is de koning namelijk ook enorm van gecharmeerd.
Coronation Chicken
Het is nog de vraag of de Coronation Quiche net zo populair gaat worden als de Coronation Chicken (Poulet Reine Elizabeth). Dat was het gerecht dat speciaal voor de kroning van Queen Elizabeth II in 1953 was bedacht. Het moest een licht gerecht zijn en vooral ‘iets anders’.
Het werd een kipsalade met een kerrie-roomsaus die gemaakt wordt met ingrediënten als kerrie, wijn en abrikozen. Dit gerecht wordt nog altijd gegeten als salade op brood. Heel benieuwd of we de quiche over 70 jaar nog herinneren.
Verder lezen over Koken
Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer
Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereldRecepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Recepten06.03.2024
AI in de keuken: koken met ChatGPT
Gezond14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp
Food07.05.2023