De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Het vernieuwde concept van Brasserie Carstens in Amsterdam laat zich het best samenvatten als: verfrissend, eerlijk en ongedwongen. In september heropent de brasserie de deuren pal tegenover Amsterdam Centraal Station. Het idee is aan de hand van eerlijke smaken, dagverse producten en innovatieve creaties gasten mee te nemen op een reis door eigen land.
Chef-kok Jeroen Bruinsma staat aan het roer van de vernieuwde Amsterdamse hotspot. Hij is opgeleid in de beste restaurants door de beste chefs van ons land. Denk daarbij aan Robert Kranenborg bij Vossius tot Vermeer en La Sirene. Zijn enthousiasme, grote liefde voor verrassende kookboeken – van zeldzaam & vintage tot de nieuwste hotspots -, en passie voor het pure vakmanschap van koken en duurzaamheid vormen de basis van Bruinsma’s ongedwongen keuken.
Uit eigen land
Bruinsma over zijn idee van koken: “Nederland telt talloze mooie producten en ik geloof dat de natuur het meeste werk voor ons uit handen neemt. Na het selecteren van de beste seizoensgebonden producten, pas ik alleen nog maar de juiste balans van technieken, temperaturen en kruiden toe voordat we onze Carstens flair toevoegen om tot een heerlijk gerecht te komen. Je moet het vertrouwen hebben om te experimenteren en je instinct gebruiken om te geloven dat het ongelooflijk lekker zal smaken.”
Duurzame blik
De leveranciers van het restaurant hebben allemaal een duurzame kijk op ingrediënten om voedselverspilling te verminderen. Zo wordt er samengewerkt met lokale, kleine leveranciers waaronder Zorg & Natuur in samenwerking met Staatsbosbeheer, Groenhartig en The Chocolate Makers van Amsterdam-Noord.
Alles lokaal
Bruinsma over het gebruik van lokale ingrediënten: “Mijn filosofie is om zoveel mogelijk lokaal in te kopen en gebruik te maken van de veelzijdigheid van duurzame ingrediënten.” Met deze ingrediënten als basis, inpsiratie uit reizen over de hele wereld heeft Bruinsma een eigenzinnige koksvisie ontwikkeld die voor een menukaart zorgen met eigentijdse en eerlijke gerechten op.
Seizoensgebonden
Het menu wordt aangepast aan het seizoen om Bruinsma met lokale en seizoensgebonden producten werkt. Zodoende kunnen gasten maandelijks, wekelijks en soms zelfs dagelijks genieten van nieuwe gerechten op de menukaart. Daarmee krijgen zij een eerlijk beeld van tijd en plaats waarbij het wisselende aanbod met regelmaat voor mooie verrassingen zorgt op de menukaart.
De hernieuwde Brasserie Carstens heropent in september haar deuren.
Verder lezen over Amsterdam
Hotspots04.09.2024
Super Lyan: knappe cocktails zonder kapsones
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Hotspots01.05.2024
De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam
Food14.04.2024
Amorino strijkt neer in Nederland: geen bolletjes, maar blaadjes
Hotspots19.03.2024
Taco Tuesday bij Celia: laat smaak het woord voeren
Hotspots04.03.2024
Bar Kartel biedt lokale gezelligheid met een goede keuken
Hotspots23.06.2023
Roku Gin opent deze zomer een pop-up op het dakterras van Fitz’s Bar
Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal
Verder lezen over Horeca
Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?
Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen
Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker
Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen
Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten
Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Restaurant
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Hotspots22.06.2024
Oma Ietje is een must voordat je naar een concert gaat
Food09.06.2024
Vakantietijd! 8 tips voor het all-inclusive-buffet
Hotspots03.06.2024
Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night
Hotspots06.05.2024
Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers
Food03.05.2024
Dit is het verschil tussen Eggs Benedict, Florentine en Royale
Hotspots01.05.2024
De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam
Nieuws19.04.2024