Het vernieuwde concept van Brasserie Carstens in Amsterdam laat zich het best samenvatten als: verfrissend, eerlijk en ongedwongen. In september heropent de brasserie de deuren pal tegenover Amsterdam Centraal Station. Het idee is aan de hand van eerlijke smaken, dagverse producten en innovatieve creaties gasten mee te nemen op een reis door eigen land.
Chef-kok Jeroen Bruinsma staat aan het roer van de vernieuwde Amsterdamse hotspot. Hij is opgeleid in de beste restaurants door de beste chefs van ons land. Denk daarbij aan Robert Kranenborg bij Vossius tot Vermeer en La Sirene. Zijn enthousiasme, grote liefde voor verrassende kookboeken – van zeldzaam & vintage tot de nieuwste hotspots -, en passie voor het pure vakmanschap van koken en duurzaamheid vormen de basis van Bruinsma’s ongedwongen keuken.
Uit eigen land
Bruinsma over zijn idee van koken: “Nederland telt talloze mooie producten en ik geloof dat de natuur het meeste werk voor ons uit handen neemt. Na het selecteren van de beste seizoensgebonden producten, pas ik alleen nog maar de juiste balans van technieken, temperaturen en kruiden toe voordat we onze Carstens flair toevoegen om tot een heerlijk gerecht te komen. Je moet het vertrouwen hebben om te experimenteren en je instinct gebruiken om te geloven dat het ongelooflijk lekker zal smaken.”
Duurzame blik
De leveranciers van het restaurant hebben allemaal een duurzame kijk op ingrediënten om voedselverspilling te verminderen. Zo wordt er samengewerkt met lokale, kleine leveranciers waaronder Zorg & Natuur in samenwerking met Staatsbosbeheer, Groenhartig en The Chocolate Makers van Amsterdam-Noord.
Alles lokaal
Bruinsma over het gebruik van lokale ingrediënten: “Mijn filosofie is om zoveel mogelijk lokaal in te kopen en gebruik te maken van de veelzijdigheid van duurzame ingrediënten.” Met deze ingrediënten als basis, inpsiratie uit reizen over de hele wereld heeft Bruinsma een eigenzinnige koksvisie ontwikkeld die voor een menukaart zorgen met eigentijdse en eerlijke gerechten op.
Seizoensgebonden
Het menu wordt aangepast aan het seizoen om Bruinsma met lokale en seizoensgebonden producten werkt. Zodoende kunnen gasten maandelijks, wekelijks en soms zelfs dagelijks genieten van nieuwe gerechten op de menukaart. Daarmee krijgen zij een eerlijk beeld van tijd en plaats waarbij het wisselende aanbod met regelmaat voor mooie verrassingen zorgt op de menukaart.
De hernieuwde Brasserie Carstens heropent in september haar deuren.

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl