Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg

Vorig artikel Volgend artikel

Op Eatly is al het een en ander over Gastrovino gepubliceerd. Van de zomer was er een grote verrassing: er was een winkel in Tilburg en wel in de Piushaven (sowieso een mooi stuk van de stad). Restaurant Harboury heeft tijdens de lockdowns de zaak omgebouwd tot delicatessenwinkel. Dat bleek een gouden greep en dat kreeg een jaar geleden iets verderop een vervolg als wijn- en traiteurzaak Gastrovino Harboury.

Restaurant Harboury aan de Piushaven in Tilburg is een begrip in de stad. Het is een plek waar je binnenloopt en je gelijk thuis voelt. De altijd goedlachse gastvrouw Marly ontvangt je met open armen en chef Hein zorgt ervoor dat je op gastronomisch gebied niks tekort komt. Dat is dan ook het mooie aan Gastrovino Harboury, daar hangt eenzelfde sfeer.

Delicatessenzaak

In Tilburg heb je eigenlijk een paar zaken waar je terecht kan voor heerlijke delicatessen voor een verjaardag, feestje of goede borrel. Daarom was ik zo verrast toen ik van de zomer van de nieuwe zaak hoorde en er voor het eerst binnenliep. Eigenlijk is het de enige zaak in Tilburg waar je zo’n ruim aanbod van toffe wijnen en geweldige delicatessen bij elkaar in een ruimte hebt.

Aanbod

De laatste keer dat ik in de zaak was, werd het éénjarig bestaan gevierd met onder meer een wijnproeverij. Mooi om te zien is dat de winkel steeds meer een eigen karakter krijgt. Natuurlijk heb je de mooie producten die je gewend bent van Gastrovino, maar er komen ook wat meer lokale (regionale) en eigen producten in vooral de vitrines te liggen.

Tijdens de wijnproeverij heb ik dankzij Marly ook wat toffe producten uit de vitrine mogen proeven. Chef Hein heeft namelijk een paar specialiteiten die er verkrijgbaar zijn: eigen gerookte vis, zoals zalm. Maar ook heerlijke rillettes die hij zelf maakt. Dankzij mijn tripje naar de Zuid-Atlantische kust zeg ik daar nooit meer nee tegen. Ik weet in ieder geval zeker waar de borrelplank voor kerstavond vandaan komt!

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies