De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Op Eatly is al het een en ander over Gastrovino gepubliceerd. Van de zomer was er een grote verrassing: er was een winkel in Tilburg en wel in de Piushaven (sowieso een mooi stuk van de stad). Restaurant Harboury heeft tijdens de lockdowns de zaak omgebouwd tot delicatessenwinkel. Dat bleek een gouden greep en dat kreeg een jaar geleden iets verderop een vervolg als wijn- en traiteurzaak Gastrovino Harboury.
Restaurant Harboury aan de Piushaven in Tilburg is een begrip in de stad. Het is een plek waar je binnenloopt en je gelijk thuis voelt. De altijd goedlachse gastvrouw Marly ontvangt je met open armen en chef Hein zorgt ervoor dat je op gastronomisch gebied niks tekort komt. Dat is dan ook het mooie aan Gastrovino Harboury, daar hangt eenzelfde sfeer.
Delicatessenzaak
In Tilburg heb je eigenlijk een paar zaken waar je terecht kan voor heerlijke delicatessen voor een verjaardag, feestje of goede borrel. Daarom was ik zo verrast toen ik van de zomer van de nieuwe zaak hoorde en er voor het eerst binnenliep. Eigenlijk is het de enige zaak in Tilburg waar je zo’n ruim aanbod van toffe wijnen en geweldige delicatessen bij elkaar in een ruimte hebt.
Aanbod
De laatste keer dat ik in de zaak was, werd het éénjarig bestaan gevierd met onder meer een wijnproeverij. Mooi om te zien is dat de winkel steeds meer een eigen karakter krijgt. Natuurlijk heb je de mooie producten die je gewend bent van Gastrovino, maar er komen ook wat meer lokale (regionale) en eigen producten in vooral de vitrines te liggen.
Tijdens de wijnproeverij heb ik dankzij Marly ook wat toffe producten uit de vitrine mogen proeven. Chef Hein heeft namelijk een paar specialiteiten die er verkrijgbaar zijn: eigen gerookte vis, zoals zalm. Maar ook heerlijke rillettes die hij zelf maakt. Dankzij mijn tripje naar de Zuid-Atlantische kust zeg ik daar nooit meer nee tegen. Ik weet in ieder geval zeker waar de borrelplank voor kerstavond vandaan komt!
Verder lezen over Kaas
Recepten20.06.2024
Dreamfarm plantaardige mozzarella: gemaakt van duurzaam geteelde amandelen
Hotspots27.12.2022
La Petite Soeur brengt joie de vivre naar Rotterdam
Drinks13.09.2022
Gastrovino vierde 90-jarig bestaan met Wine & Food festival
Food05.07.2022
Vegan kaasmerk Willicroft lanceert een plantaardig alternatief voor Goudse Kaas
Food19.05.2022
Van welke kaas is de korst eetbaar en welke kaaskorst is ongezond?
Recepten07.04.2022
De smaak van Luxemburg: het kaasfeestje Tartiflette met reblochon
Nieuws23.03.2022
De Kaas Club van Betty Koster: iedere maand een kaas- (en wijn)proeverij
Hotspots23.02.2022
Dit is waarom een ritje naar Luxemburg meer dan de moeite waard is
Verder lezen over Restaurant
Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren
Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Hotspots22.06.2024
Oma Ietje is een must voordat je naar een concert gaat
Food09.06.2024
Vakantietijd! 8 tips voor het all-inclusive-buffet
Hotspots03.06.2024
Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night
Hotspots06.05.2024
Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers
Food03.05.2024
Dit is het verschil tussen Eggs Benedict, Florentine en Royale
Verder lezen over Tilburg
Hotspots08.05.2023
Brewpub van LOC Brewery: mooie bieren gecombineerd met toffe gerechten
Hotspots14.04.2023
Hooked Tilburg: culinair genieten en wellicht de toekomst van een avondje uit
Hotspots07.04.2023
Tourtje Tilburg: Met Bas van Foodies de nieuwe culinaire hotspots ontdekken
Nieuws13.03.2023
Deze zomer tweede editie van Brew@theZoo in safaripark Beekse Bergen
Hotspots28.10.2022
TOKObar Tilburg brengt de stad nieuwe smaken en culinaire ideeën
Drinks27.09.2022
Alcholvrije slijterij Nix & Nix breidt uit naar Amsterdam, Amersfoort en Tilburg
Drinks08.03.2022
Speciaalbierfestival Brew@theZoo komt naar Safaripark Beekse Bergen
Tipt27.08.2021
Mout Bierfestival strijkt neer in verschillende steden, te beginnen in Tilburg
Verder lezen over Vlees
Food09.01.2024
Is dit de lekkerste hamburger van Nederland?
Food02.12.2023
Minder vlees eten met Ballo’s: vegan alternatief voor de gehaktbal
Vjèze Fur swapt ballenFood28.06.2023
Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ
Nieuws06.03.2023
Edelhert uit de Oostvaardersplassen weer verkrijgbaar bij Grutto
Food22.10.2022
Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd
Food05.05.2022
Dit is de snelste manier om vlees te ontdooien
Nieuws29.04.2022
Consumentenbond: ‘Mager rundergehakt soms vetter dan spareribs’
Nieuws30.03.2022
Kabinet onderzoekt of vleestaks kan helpen om minder vlees te consumeren
Verder lezen over Wijn
Nieuws06.09.2024
Zo herken je een alcoholprobleem
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Proeft28.04.2024
Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij
Drinks15.11.2023
Dit is Beersecco: bier en prosecco in één fles
Hotspots18.07.2023
Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Drinks14.06.2023
De Kalimotxo (of Calimocho) is een ideale zomercocktail met rode wijn
Drinks18.05.2023