Chateau Amsterdam opent in september een urban winery

Chateau Amsterdam opent in september een urban winery

Vorig artikel Volgend artikel

Een van de tofste wijnmerken van ons land, Chateau Amsterdam, opent in september een nieuw wijnkasteel. Dit keer in Amsterdam-Noord en in een pand van 3.000m2 dat op dit moment helemaal wordt verbouwd om in september gasten te laten genieten van: een open keuken, een grote bar met proeflokaal, een mooi terras, een wijnwinkel en een wijnproductieruimte.

Chateau Amsterdam wordt omschreven als Urban Winery en is in 2017 opgericht. In hartje Amsterdam worden druiven uit heel Europa omgetoverd tot de wijnen van het wijnhuis. Omdat het bedrijf grootse plannen heeft, is het moment daar om een volgende stap te zetten door te verhuizen naar een grotere locatie.

300m verder

De beste grap is eigenlijk dat het nieuwe chateau op zo’n 300 meter ligt van het huidige chateau. Het is een oud vleesverwerkingspad dat helemaal omgebouwd wordt tot wijnparadijs. Tom Veugen, mede-oprichter, over het nieuwe pand: “Wij werken samen met getalenteerde, creatieve geesten uit ons netwerk om onze droom te verwezenlijken; het zijn stuk voor stuk artiesten.

Van een meesterlijke chef die van mening is dat het om de producten gaat en niet om het koken, tot een industrieel vormgever als aannemer en iemand uit de Parijse modewereld als winkelmanager. Dit maakt Chateau, Chateau.”

Restaurant

Het restaurant wordt een nieuwe toevoeging binnen het bedrijf. De chef is voor een Italiaans menu gegaan met veel groenten en seizoensproducten. Daarbij moet je denken aan: gegrilde radicchio met stracciatella, pappardelle met langzaam gegaarde ossenstaart & saffraanboter en cannoli met ricotta. Het restaurant biedt uiteindelijk plaats aan 120 gasten.

Wijnen

Logischerwijs draait het voor een wijnmerk natuurlijk om de wijnen. Op de nieuwe locatie kan de productie van wijn van 35.000 liter per jaar opgeschaald worden naar 150.000 liter per jaar in 2023. Dat geeft ook ruimte om lekker te gaan experimenteren op dat gebied.

Oprichter Remy Harrewijn zegt daarover: “We werken samen met boeren uit heel Europa en brengen de meest uiteenlopende druivenrassen, landen en stijlen samen onder één dak. Dit stelt ons in staat om op neutraal terrein te experimenteren met originele smaken en ervaringen.”

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies