The Gojira ook uitgeroepen tot beste hamburger van de Benelux

The Gojira ook uitgeroepen tot beste hamburger van de Benelux

Vorig artikel Volgend artikel

The Gojira hamburger van Ter Marsch & Co is uitgeroepen tot de beste hamburger van de Benelux tijdens de Best Burger Benelux competitie. De finale werd deze week in het MECC in Maastricht gehouden, waar een vijfkoppige jury uit alle finalisten The Gojira van chef Rohini Atwaroe verkoos als de beste.

De hamburger werd eerder dit jaar tijdens de Horecava al uitgeroepen tot beste burger van Nederland. Wij hebben voor The Rona heel de wereld op zijn kant legde het geluk gehad om The Gojira zelf te proeven op het thuishonk van chef Atwaroe bij Ter Marsch in Rotterdam. Dat was op alle fronten een feestje, want ook de frieten waren in de prijzen gevallen.

The Gojira

Wat maakt de burger dan zo speciaal? Nou, ga maar even achterover zitten. The Gojira is eigenlijk een slider (kleiner dan een normale burger, dus je krijgt er twee) die geserveerd wordt op gestoomde buns waar een patty van Nederlands dry aged rib eye en Japanse Wagyu op zit. Hij wordt belegd met: in yuzu gepekelde rode ui, een crumble van paarse tortilla’s en nori, zoetzure komkommer en mini-paksoi met bulgogi pulled pork.

De pulled pork is namelijk gestoofd in een bulgogi-marinade met gerookte buikspekstukjes die weer gegaard zijn in een Mexicaanse rode pepersaus. Om het feestje nog groter te maken gaan over de burger twee sauzen. Een witte saus op basis van Jarritos-limoensap en manuka-honing met roze gember en limoen zest. En een rode saus po basis van Gochujang-pasta aangemaakt met huisgemaakte pittige ketchup.

Juryrapport

In totaal waren er 100 burgers die dit jaar aan de BBB-competitie meededen. Een deel daarvan werd tijdens de finale beoordeeld door de deskundige jury bestaande uit: Pierre Wind (televisiechef), Alexandra Dirand (exportmanager Ballymaloe), Kevin Ross (Ellis Gourmet Burgers), Ron Simpson (Avocado Show) en Yossi Eliyahoo (The Entourage Group).

Zij oordeelden dat de presentatie van The Gojira tot in de puntjes was uitgedacht met aandacht voor de kleinste details met als resultaat een kloppend totaalplaatje. Volgens hen is deze burger een ware smaakexplosie, origineel, verrassend en zeer uitgebalanceerd met een waanzinnige presentatie in een stoommandje.

We snappen dat het water nu in je mond loopt en dat je door de nieuwe coronamaatregelen niet kan wachten om deze burger te proberen. You’re in luck! Ter Marsch is gewoon open voor afhaal en bezorging.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies