Opening Fruits de Mer-seizoen aan de Oosterschelde met Fruits de Mer Fest

Opening Fruits de Mer-seizoen aan de Oosterschelde met Fruits de Mer Fest

Vorig artikel Volgend artikel

Aan de oever van de Zeeuwse Oosterschelde wordt dit weekend voor het vierde jaar het Fruits de Mer-seizoen met het Fruits de Mer & Fish Fest bij Seafarm Seafood afgetrapt. Daar kunnen tijdens een rondleiding allerlei kennis opdoen over kweekvis om daarna te genieten van al het moois uit de Zeeuwse wateren.

Het Zeeuwse familiebedrijf Seafarm is gespecialiseerd in schelpdieren en je kan er onder meer oesters, mesheften en alikruiken krijgen. De mesheften worden zelf gevangen en andere schelpdieren worden ingekocht om te verwateren in het pure bronwater van de Oosterschelde. Op zeventig meter diepte bevindt zich deze bron en door het het schoonspoelen met dit bronwater krijgen de schelpen een zacht zilte smaak en een 99% zandvrije schelp.

Viskwekerij

Een andere specialiteit van het familiebedrijf is het kweken van tarbot. Ze hebben een methode ontwikkeld om kwalitatieve, smakelijke en circulaire vis te kweken. Daarmee is het Seafarm op internationaal gebied een voorbeeld van innovatie en duurzaamheid. De tarbot die er gekweekt wordt is van hoge kwaliteit en wordt zodoende ook gebruikt door allerlei chefs zoals Tom Vinke. Hij heeft er een speciaal gerecht mee ontwikkeld: Dry aged tarbot met Tomasu soya.

Fruits de Mer Fest

Het weekend van 18 en 19 juni is het Fruits de Mer & Fish Fest bij het Seafarm restaurant. Voor 95 euro kan iedereen, in drie etappes per dag, genieten van een educatieve rondleiding bij het familiebedrijf om daarna al het moois ook echt te proeven. Dat wil zeggen genieten van: een heerlijke gin-tonic met Hermit Gin, de Dry Aged Tarbot, Fruits de Mer met mesheften en kreeft en als dessert de Dame Blanche 2.0.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies