Frites Atelier komt met nieuwe frites specials en snacks voor de lente

Frites Atelier komt met nieuwe frites specials en snacks voor de lente

Vorig artikel Volgend artikel

Met het oog op het voorjaar en het zonnige weer heeft Sergio Herman verschillende nieuwe zonnige smaaksensaties gecreëerd voor haute friture Frites Atelier. Daarbij neemt hij een uitstapje naar de zomerse sfeer van Italië en het Arabische sprookje van duizend-en-één-nacht. In de nieuwe specials komen de invloeden van deze diverse culturen sterk naar voren.

Zo is er een nieuwe special ‘Arabic Baba & Feta’ en een nieuwe snack de ‘Fishburger’ aan de kaart toegevoegd. Daarnaast keren de seizoensspecials ‘Sea Nori’ en ‘Parmesan & Basil’ weer terug. De nieuwe en vertrouwde specials en snacks staan vanaf deze week weer op het menu bij alle Frites Ateliers.

Arabic Baba

De nieuwe Arabic Baba & Feta moet gasten kennis laten maken met typische Arabische smaken. De special wordt gemaakt met een en mild-pittige auberginedip met feta, aioli mayonaise, pittige harissa met bieslook, knapperige frites en wordt afgemaakt met een pistache crunch. Daarmee wanen gasten zich een sprookje van duizend-en-één-nacht.

Fish Burger

Ook nieuw op de kaart is een visburger. Een krokant gepaneerde -vers gevangen- kabeljauwfilet met huisgemaakte tartaarsaus, gepekelde groenten, crunchy zeewier en een zacht melkbroodje. Ook staan er nieuwe iced-tea’s op de kaart: de Green Tea & Peach met smaken van limoen en citroengras en de Passion & Ginger met smaken van passievrucht en gember.

Oude bekenden

De twee oude bekenden die terugkeren dit seizoen zijn de Sea Nori en de Parmesan & Basil. De eerste wordt gemaakt met crispy nori chips en verse tartaarsaus met een Japanse Furkake mix die bestaat uit gedroogde vis, groenten, zeewier, wasabi en sesam en een spicey Andalouse Mayonaise. De frites van de Parmesan & Basil worden bestrooid met fijn poeder van verse tomaten, basilicum mayonaise, geraspte Parmezaanse kaas en basilicum cress.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies