De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Door de coronacrisis hebben we nog maar een Frites Atelier in Nederland, namelijk in Den Haag. Of het nou gaat om fancy frikandellen, de good ol’ bamischijf óf hippe kroketten, we dragen de haute friture een warm hart toe. Dus als een van de grondleggers van dit fenomeen met nieuwe specials komt, delen we dit graag. 
Want vanaf deze week staan er weer nieuwe seizoensspecials bij Frites Atelier op de kaart. Dit keer heeft chef Sergio Herman twee nieuwe smaakcombinaties bedacht geïnspireerd door zijn reizen. Dat zijn Creamy Cheese & Kimchi Please en de We Go French. Goed om te weten: beide specials zijn vegetarisch.
Twee specials
Qua naam is Creamy Cheese & Kimchi Please al enorm catchy, dat geldt ook voor de ingrediënten. Want deze topping wordt gemaakt met: pittige kimchi, romige gesmolten kaas, gepekelde groentes en fijngesneden jalapeño’s. We Go French gaat wat meer richting het echte herfstgevoel. Deze topping is gemaakt met huisgemaakte truffelmayonaise (met zwarte truffel uit de Franse regio Perigord), sjalot, mosterdblad en geroosterde hazelnoten.
Frites Atelier
De haute friture van Frites Atelier is door chefkok Sergio Herman mede-opgericht. Bij het frietconcept staan ambacht, vakmanschap en persoonlijkheid centraal. Snelle frieten met bijzondere toppings die opvallen door kwaliteit en smaakvolle details. Dat alles op een laagdrempelige, gastvrije manier om zo iedereen kennis te laten maken met de beste kwaliteit Vlaamse frieten. Op dit moment zijn er vestigingen in Den Haag, Brussel, Antwerpen en Gent.
(De afbeeldingen bij dit artikel © Chantal Arnts)
Verder lezen over Fastfood
                Food08.10.2025
Stem jij friet of patat? Heinz daagt Nederland uit
                Nieuws04.09.2025
Domino presenteert jouw culinaire eerste hulp, de paniek pizza
                Hotspots16.04.2025
We bezochten de noordelijkste McDonald’s ter wereld
                Food30.10.2024
Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 17 met o.a. Yummygums
                Food07.09.2024
Heinz Hagelchup: De meest Nederlandse ketchup ooit, top of flop
                Food14.08.2024
Subway introduceert hit uit Amerika de Footlong Sidekicks
                Tipt13.05.2024
Netflix-docu Hack Your Health onthult de geheimen van je darmen
                Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal
Verder lezen over Restaurant
                Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s
                Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid
                Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond
                Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
                Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij
                Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren
                Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Verder lezen over Snacks
                Gezond01.10.2025
Voor de zoetekauwen: verantwoord snoepen met Fit Piggy
                Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok
                Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
                Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt
                Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat
                Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes
                Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal
                Nieuws26.06.2023