Eerste bitterballenkookboek van Nederland ligt in de winkel

Eerste bitterballenkookboek van Nederland ligt in de winkel

Vorig artikel Volgend artikel

In Nederland is er al jaren een strijd gaande tussen de frikandel en de kroket over wie de meest favoriete snack van ons land is. Eigenlijk hebben we in ons snackassortiment een ‘Zwitserland’, namelijk de bitterbal. Laat nou net het kookboek ‘Het Bourgondische Bitterballenboek’ van Ilona de Wit uitgebracht zijn.

Het boek is een ode aan de veelzijdigheid van de bitterbal én een must voor iedereen die denkt dat het moeilijk is om zelf thuis een bitterbal te maken. Ze is er jaren geleden ooit thuis mee begonnen en er nooit meer mee gestopt. Liefhebbers en foodies doopten haar door smakelijke resultaten tot 'bitterballenkoningin'. “Als je eenmaal zelfgemaakte bitterballen hebt geproefd, zal een ‘gewone’ bitterbal nooit meer hetzelfde smaken”, geeft De Wit aan.

Eerste bitterballenkookboek

Ze besloot om de recepten van de bitterballen die ze de afgelopen jaren had gemaakt te bundelen en daarmee het eerste bitterballenkookboek van Nederland uit te brengen. Hierin staan 30 unieke bitterbalrecepten met een van vlees-, vis- of veganvulling. Dat gaat van een klassieke bitterbal tot een Hawaii bitterbal -kinderen zijn hier dol op- een Thaise curry bitterbal (vegan), maar ook wat meer uitdagende bitterballen met vullingen van onder andere Puttansca, Blauwe kaas & serranoham, Oosterse oesterzwam en Mosselen met spekjes.

Best makkelijk

In het kookboek staan stap voor stap recepten waarmee iedereen thuis op een makkelijke manier de meest verrassende bitterballen kan maken. Verder staan er handige tips in over het invriezen, bewaren, frituren en serveren van bitterballen. Alle recepten bestaan uit ingrediënten die je in iedere supermarkt vindt.

Het Bourgondische Bitterballenboek | Ilona de Wit | 96 pagina's | ISBN: 9789492723857 | Verkoopprijs hardcover: € 22,50

(Foto's: Het Bourgondische Bitterballenboek / © Manon de Boer)

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies