De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
In Nederland woedt al jaren een discussie over de favoriete snack: de frikandel of de kroket. Maar eigenlijk hebben we een snack die ons allemaal verenigt: de bitterbal. Het Bourgondische Bitterballenboek, geschreven door Ilona de Wit, is veel meer dan alleen een verzameling recepten. Het is een eerbetoon aan de veelzijdigheid, de creativiteit en het culinaire erfgoed van de bitterbal.
Ilona de Wit, liefkozend bekend als de ‘bitterballenkoningin’, heeft haar jarenlange ervaring en passie voor bitterballen gebundeld in dit prachtige kookboek. Het boek bevat niet alleen recepten voor klassieke bitterballen, maar ook voor verrassende en uitdagende varianten, zoals de Hawaii bitterbal die kinderen dol op zijn, of de Thaise curry bitterbal voor veganisten.
Wat dit boek echt bijzonder maakt, is dat Ilona de Wit haar geheimen deelt en laat zien dat het helemaal niet moeilijk is om zelf bitterballen te maken. Met stapsgewijze instructies en handige tips over invriezen, bewaren, frituren en serveren, is dit boek geschikt voor zowel beginners als ervaren koks. Bovendien zijn alle ingrediënten gemakkelijk verkrijgbaar in iedere supermarkt.
Het Bourgondische Bitterballenboek is niet zomaar een kookboek; het is een reis door de wereld van de bitterbal, waarin smaak, traditie en innovatie samenkomen. Of je nu een liefhebber bent van klassieke snacks of graag experimenteert in de keuken, dit boek zal je inspireren om de bitterbal op een geheel nieuwe manier te ervaren.
Met 30 unieke recepten, prachtige fotografie en een schat aan informatie, is dit boek een onmisbaar item voor iedereen die van bitterballen houdt. Dus duik in de wereld van de bitterbal en laat je verrassen door de eindeloze mogelijkheden die Ilona de Wit met ons deelt.
Het Bourgondische Bitterballenboek | Ilona de Wit | 96 pagina’s | ISBN: 9789492723857 | € 22,50
Fotocredits: © Manon de Boer)
Verder lezen over Kookboeken
Food24.09.2025
Hoe maak je de beste hamburger: Ramon Brugman vertelt het jou
Food24.09.2025
Met Pannenkoek en co de wereld over
Food17.09.2025
De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid
Recepten02.12.2024
Lekker Lezen aflevering 18: kerstkookboek, vegan eten, naar Maleisië en meer
Recepten29.07.2024
Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad
Gadgets18.03.2024
De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia
Gezond26.12.2023
Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af
Nieuws20.11.2022
Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar
Verder lezen over Snacks
Gezond01.10.2025
Voor de zoetekauwen: verantwoord snoepen met Fit Piggy
Food21.10.2024
10 grappige Halloween-foodtips van TikTok
Food21.08.2024
Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair
Food15.08.2024
Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt
Hotspots18.07.2024
Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat
Food03.07.2024
Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes
Food02.04.2024
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal
Nieuws26.06.2023