Eerste bitterballenkookboek van Nederland ligt in de winkel

Eerste bitterballenkookboek van Nederland ligt in de winkel

Vorig artikel Volgend artikel

In Nederland woedt al jaren een discussie over de favoriete snack: de frikandel of de kroket. Maar eigenlijk hebben we een snack die ons allemaal verenigt: de bitterbal. Het Bourgondische Bitterballenboek, geschreven door Ilona de Wit, is veel meer dan alleen een verzameling recepten. Het is een eerbetoon aan de veelzijdigheid, de creativiteit en het culinaire erfgoed van de bitterbal.

Ilona de Wit, liefkozend bekend als de 'bitterballenkoningin', heeft haar jarenlange ervaring en passie voor bitterballen gebundeld in dit prachtige kookboek. Het boek bevat niet alleen recepten voor klassieke bitterballen, maar ook voor verrassende en uitdagende varianten, zoals de Hawaii bitterbal die kinderen dol op zijn, of de Thaise curry bitterbal voor veganisten.

Wat dit boek echt bijzonder maakt, is dat Ilona de Wit haar geheimen deelt en laat zien dat het helemaal niet moeilijk is om zelf bitterballen te maken. Met stapsgewijze instructies en handige tips over invriezen, bewaren, frituren en serveren, is dit boek geschikt voor zowel beginners als ervaren koks. Bovendien zijn alle ingrediënten gemakkelijk verkrijgbaar in iedere supermarkt.

Het Bourgondische Bitterballenboek is niet zomaar een kookboek; het is een reis door de wereld van de bitterbal, waarin smaak, traditie en innovatie samenkomen. Of je nu een liefhebber bent van klassieke snacks of graag experimenteert in de keuken, dit boek zal je inspireren om de bitterbal op een geheel nieuwe manier te ervaren.

Met 30 unieke recepten, prachtige fotografie en een schat aan informatie, is dit boek een onmisbaar item voor iedereen die van bitterballen houdt. Dus duik in de wereld van de bitterbal en laat je verrassen door de eindeloze mogelijkheden die Ilona de Wit met ons deelt.

Het Bourgondische Bitterballenboek | Ilona de Wit | 96 pagina's | ISBN: 9789492723857 | € 22,50

Fotocredits: © Manon de Boer)

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.