Boordevol Groenten is ideaal kookboek voor de flexitariër

Boordevol Groenten is ideaal kookboek voor de flexitariër

Vorig artikel Volgend artikel

Auteur Michael Pollan ontketende met zijn uitspraak ‘Eat food, mostly plants, not to much’ een revolutie in de States op het gebied van hoe je het beste eet voor een optimale gezondheid. Zijn familie maakte aan de hand van zijn tips een kookboek met 101 recepten met groenten in de hoofdrol. Het boek is inmiddels een New York Times-bestseller en ideaal voor de flexitariër.

Waar Michael Pollan niet per se zijn tips heeft weten te vertalen naar hoe ze praktisch in te passen zijn, doen zijn familieleden Tracy, Dana, Lori en Corky dat wel in het kookboek Boordevol Groenten. Logischerwijs spelen groenten de hoofdrol in de recepten, maar het is niet per se voor de veganist. Veel vegetarische gerechten in het boek bevatten zuivel en er zijn hoofdstukken gewijd aan vis en vlees.

Ottolenghi

Als er een iemand de godfather is van de nieuwe stroming om met zo veel mogelijk lokaal geproduceerde groente te koken, dan is het Yotam Ottolenghi wel. Over dit boek zegt hij: “De Pollans hebben precies het goede idee over koken met groenten: dat zijn de echte sterren van het gerecht en de basis van elk menu. Door gerechten als Cavatappi met broccolini of crispy kimchi pannenkoeken trek ik een sprintje naar de keuken om het te gaan maken.”

Bijzondere recepten

Ottolenghi geeft al een klein tipje van de sluier als het gaat om de gerechten in het boek, maar je vindt er ook Buffalo bloemkoolwings, chili sin carne, groene asperges met beurre noisette, teriyaki tempeh, carpaccio van peer en een zalmbowl met farro in. Uit deze selectie blijkt ook dat het vooral een familiekookboek is waarbij aan iedereen wordt gedacht. Want met wat kleine aanpassingen zijn veel recepten volledig plantaardig te maken.

Wat Boordevol Groenten misschien nog een fijner kookboek maakt is de ruime selectie aan desserts. Vandaar dat het ook duidelijk geen dieetboek is, boter en suiker vliegen je op die pagina’s om de oren. Het enige wat je moet doen als je enigszins allergisch bent voor een Amerikaanse manier van schrijven en zaken aanbevolen; die volstrekt negeren. Want het is echt een ideaal handboek voor de flexitariër die meer lekker wil eten met minder vlees.

Boordevol groenten - cover


Boordevol groenten - 101 heerlijke recepten voor flexitariërs | Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan | 288 pagina’s | ISBN: 9789021577524 | € 29,99

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies