De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Na brood dat geen brood is en een footlong die geen foot blijkt te zijn, doemt er een volgend probleem op voor broodjesketen Subway. In Amerika hebben twee personen een zaak aangespannen over de tonijn die voor de broodjes gebruikt wordt, volgens hen zit er helemaal geen tonijn in.
Een broodje bij Subway haal je vooral voor de lekker en het gemak. Dat het niet de méést gezonde keuze is, weet iedereen wel. Maar de laatste jaren is er wat gedoe over verschillende ingrediënten die het bedrijf gebruikt. Het laatste wapenfeit is de rechtszaak die door Karen Dhanowa en Nilima Amin is aangespannen bij de districtsrechtbank in het noorden van Californië. Volgens hen is de vulling van de tonijnsandwich gemaakt met van alles behalve tonijn.
Laboratoriummonsters
De twee hebben verschillende monsters naar laboratoria gestuurd en die vonden nar verluidt geen spoor van tonijn noch vis. Hieruit concluderen Dhanowa en Amin dat er in plaats van tonijn of vis ‘verschillende ingrediënten met elkaar zijn vermengd om het uiterlijk en de smaak van tonijn te imiteren’. Ze hebben de franchiseketen dan ook aangeklaagd voor fraude.
Niks van waar
In een reactie ontkent Subway in alle toonaarden deze beschuldiging. Het bedrijf zegt in het wild gevangen tonijn voor haar sandwiches te gebruiken. Zo staat het ook op de website vermeld. Daar valt te lezen dat voor de tonijnsalade ‘vlokken tonijn in pekel (tonijn, water en zout) en mayonaise’ worden gebruikt.
Een woordvoerder voegt daar in een interview met The Washington Post aan toe: “Tonijn is een van onze meest populaire sandwiches. Onze restaurants ontvangen pure tonijn, mengen deze met mayonaise en serveren op een vers gemaakte sandwich aan onze gasten.”
Deze zaak blijven we nauwlettend volgen, to be continued.
Verder lezen over Fastfood
Food07.09.2024
Heinz Hagelchup: De meest Nederlandse ketchup ooit, top of flop
Food14.08.2024
Subway introduceert hit uit Amerika de Footlong Sidekicks
Tipt13.05.2024
Netflix-docu Hack Your Health onthult de geheimen van je darmen
Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal
Food31.05.2023
Pizzaketen Sugo gooit roer om: plantaardig is de nieuwe standaard
Food19.05.2023
Direct Maccie uit een film of serie bestellen met nieuwe tool McDonald’s App
Food28.04.2023
Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu
Food14.04.2023
De Risottini: nieuwe snack is kruising tussen risotto en een bitterbal
Verder lezen over Restaurant
Hotspots29.06.2024
Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad
Hotspots22.06.2024
Oma Ietje is een must voordat je naar een concert gaat
Food09.06.2024
Vakantietijd! 8 tips voor het all-inclusive-buffet
Hotspots03.06.2024
Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night
Hotspots06.05.2024
Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers
Food03.05.2024
Dit is het verschil tussen Eggs Benedict, Florentine en Royale
Hotspots01.05.2024
De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam
Nieuws19.04.2024
Hare Majesteit Koningin Máxima opent Impactrestaurant A Beautiful Mess
Verder lezen over Vis
Food23.06.2024
Deelnemers NK Sushi zijn de schrik van elke all-you-can-eat
Proeft28.04.2024
Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij
Nieuws20.06.2023
Een week langer wachten maakt de Hollandse Nieuwe dit jaar lekker fris
Food02.05.2023
Revolutionaire doorbraak in het kweken van zalm
Food22.09.2022
Bewuste Visweek zet onbekende vissoorten in de schijnwerpers
Hotspots17.07.2022
Ontdek de betekenis van ‘joie de vivre’ aan de Franse Zuid-Atlantische kust
Food17.02.2022
Allereerste tonijnsalades met MSC-keurmerk in Nederland in het schap
Food21.01.2022