Botanica in Den Haag zet met nieuwe head-chef Bas Hoog in op Dutch Cuisine

Botanica in Den Haag zet met nieuwe head-chef Bas Hoog in op Dutch Cuisine

Vorig artikel Volgend artikel

Hotel voco The Hague heeft de ervaren chef Bas Hoog aangesteld als nieuwe head-chef van Botanica Kitchen. Onder zijn leiding zet het Haagse restaurant een stap richting een duurzamere toekomst. Het nieuwe menu kenmerkt zich namelijk door gerechten waar groenten en Nederlandse producten centraal staan.

Hoog zijn liefde voor koken begon als kleine jongen tijdens de feestdagen bij hem thuis met alles op de gourmet te bakken, grillen en combineren. De fijne kneepjes van het vak leerde hij bij bij Seinpost* van Imko Binnerts om daarna bij Le Cirque achter de pannen te staan om vervolgens vier jaar lang souschef van Patrick Kelder bij Crème Crue te zijn. Het lichter koken en met meer groenten kreeg hij onder de knie bij restaurants Niven* en Fred**.

Dutch Cuisine

Restaurant Botanica opende begin 2022 haar deuren in voco The Hague. Hoog legt de focus op de duurzame Nederlandse keuken. Zijn idee hierover: “Ik probeer als chef constant te evolueren, innoveren en vernieuwen. Ik kook vanuit gevoel en mijn gerechten ontstaan vaak spontaan.

Omdat we de filosofie van Dutch Cuisine aanhouden, bestaat het nieuwe menu bij Botanica voor 80 % uit groenten en 20 % proteïne en werken we zoveel als mogelijk met Nederlandse producten. We zetten een mooie kaart neer en samen met de service moet dit ervoor zorgen dat Botanica het beste Dutch Cuisine-restaurant wordt van Den Haag.”

Noordzee en Westland

Zijn grootste bronnen van producten zijn de Noordzee en het Westland. Dat zie je heel goed terug op het nieuwe menu, met onder andere: een gerecht van langzaam in de schil gegaarde gele biet met een crème van gele wortel en kurkuma en een botersaus met mandarijn en zeewier. Of makreel, gegrild op een robatayaki, een Japanse stenen houtskoolgrill. Geserveerd met een lavasolie-karnemelkvinaigrette, koolrabi en witte aalbessen.

Duinen

Als je zo dicht bij het strand bent, mag de duindoorn niet ontbreken. Hoog gebruikt de besjes in een dessert met gekarameliseerde witte chocolade, yoghurtparfait en gemarineerde pompoen. Het eten, maar ook zeker de hele totaalbeleving, moeten ervoor zorgen dat gasten voldaan uit Botanica vertrekken.

Chef Hoog zegt hierover: “En dan echt voldaan in de breedste zin van het woord. Ze moeten natuurlijk genoeg te eten en drinken hebben gehad, maar ook een voldaan gevoel hebben waardoor ze weer terug willen komen, want daar gaat het uiteindelijk om.”



(Foto's bij dit artikel © Travelconvos - Joey Joëll Oehlers)

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies