Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin

Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin

Vorig artikel Volgend artikel

In de Amsterdamse Pijp heeft Florentin de deuren geopend. Het concept is simpel: all day brunch met de invloeden van Tel Aviv. Verwacht dus op de kaart een traditioneel Israëlisch mezze-ontbijt tot shakshuka florentine. Het idee van een brunch aan grote tafels met een goede mezze was volgens eigenaren Batya Post en Ricardo Chaves nog een groot gemis in Amsterdam, daarom open ze nu Florentin.

Post is half-Israëlisch en met haar half-Colombiaanse man opent ze nu samen een plek waar gasten de brunchcultuur uit het Midden-Oosten kunnen ervaren. De menukaart heeft een uitgebreid traditioneel ontbijt met eieren, salade, scnhitzel en challa (Joods brood) met hummus en matbucha en sabih met aubergine en aardappeltjes. Daarbij worden huisgemaakte sappen, lemonades en ijsthee geserveerd.

Speerpunten

Voor het koppel is een van de speerpunten dat alles wat uit de keuken komt van hoge kwaliteit is. De leveranciers van de producten hebben ze met zorg uitgekozen en bijvoorbeeld het brood (challa en arepa) zijn huisgemaakt. Dit alles moet ervoor zorgen dat gasten als ze bij Florentin gaan zitten zich even op een zondagmiddag in Tel Aviv wanen.

Transformatie van de wijk

De naam van het restaurant is afgeleid van de gelijknamige wijk in Tel Aviv. Die gaat op dit moment een soortgelijke transformatie door als de Amsterdamse Pijp jaren geleden. Inmiddels weten de hippe mensen in Tel Aviv de kleurrijke en een tikkeltje alternatieve wijk al goed te vinden. Die typische uitstraling is ook doorvertaald naar Florentin in Amsterdam.

Kleurrijk

Daarbij speelt kleur een belangrijke rol. In de zaak vind je een mural van street-artists (en broers) Wessel en Stein Koning en dat is een echte eyecatcher. In de zaak is er plek voor 24 gasten en in de zomer wordt het terras opgebouwd en dat biedt nog eens plek aan 40 gasten. Florentin is zeven dagen per week van 9:00 tot 16:00 uur geopend.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies