Stadshaven Brouwerij in Rotterdam heeft de deuren officieel geopend

Stadshaven Brouwerij in Rotterdam heeft de deuren officieel geopend

Vorig artikel Volgend artikel

De Stadshaven Brouwerij was onlangs al in het nieuws door een biertje dat samen werd gebrouwen met Man Met Bril Koffie. En vandaag heeft de Rotterdamse brouwerij officieel de deuren geopend. Dat werd gedaan met de onthulling van zes nieuwe speciaalbieren: de Fearless Fruit range. Klassieke bieren uit de Fearless Crew range, maar dan met een vleugje fruit.

Dat de bieren met een vleugje fruit zijn gebrouwen heeft een speciale reden. De brouwerij bevindt zich namelijk in een 100 jaar oude fruitloods. Wat veel mensen inmiddels niet meer weten is dat Rotterdam Fruit Port ooit de grootste fruithaven was van Europa. De loods is nu omgebouwd tot een van de grootste craftbierbrouwerijen van ons land. Met brouwketels van 4.000 liter en opslagtanks van 12.000 kan er per jaar maar liefst 2 miljoen (!) liter bier gebrouwen worden.

Alles-in-een

Naast genoeg ruimte om mooie bieren te brouwen is er ook een horecagedeelte: de Gastropub. Op de menukaart staan allerlei gerechten met (streek)producten die zo ontwikkeld zijn om er de bieren van de brouwerij bij te proeven. In de keuken worden de gerechten bereidt in de steenoven, smoker en barbecue. Naast genieten van mooie bier- en spijscombinaties zijn er in de gastropub ook self-service taptafels te vinden.

Drie Fearless Fruit-bieren

Voor de opening is het brouwteam aan de slag gegaan om drie bijzondere Fearless Fruit-bieren te ontwikkelen. Dat heeft de Kraken Blond, de Great White en de Piranha Tripel opgeleverd. De Kraken Blond is gebrouwen met kiwibes en bloedsinaasappel, de Great White is gebrouwen met grapefruit en sinaasappel en de Piranha Tripel me kumquat en mango. De combinaties van de ingrediënten met de exotische fruitsoorten moeten het bijzondere bieren maken.

Deuren open

Vandaag zijn de deuren van de brouwerij eindelijk geopend en initiatiefnemer en directeur, Harm van Deuren, is in zijn nopjes. Uitgelaten vertelt hij: “Wat ben ik er trots op dat wij vandaag eindelijk ons complete concept kunnen laten zien aan het publiek. De gasten kunnen de magie van het brouwproces zelf ondervinden tijdens de brouwerij tour en vervolgens de bieren drinken én zelf tappen voor een optimale beleving.

Het horecagedeelte is een echte eyecatcher waar hopelijk veel mensen zullen genieten van onze verschillende foodcombinaties. We hebben met de Stadshaven Brouwerij voor Nederland een unieke setting rondom bier gecreëerd en vandaag is mijn droom dan ook werkelijkheid geworden.”

(Afbeeldingen bij dit artikel © Patrick van Katwijk)

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies