Met restaurant Current Rooftop en chef Erwin Oudijk heeft Den Bosch er een parel bij

Met restaurant Current Rooftop en chef Erwin Oudijk heeft Den Bosch er een parel bij

Vorig artikel Volgend artikel

Den Bosch heeft er met restaurant en bar Current Rooftop een parel bij voor de stad en het ‘zonnige’ zuiden in het algemeen. Je vindt deze hotspot op de negende verdieping van het nieuwe hotel The Den. In de keuken staat topchef Erwin Oudijk aan het roer die zijn sporen onder andere verdiend heeft bij restaurant Wils in Amsterdam.

Bij Current Rooftop gaat hij door met waar hij heel erg goed in is: spelen met open vuur. Zijn passie hiervoor heeft hij ontwikkeld toen hij jarenlang in Australië werkte. Koken op open vuur is daar echt een ding en terug in Nederland is hij hier rustig mee doorgegaan bij Wils. In de keuken van Current spelen open vuur, rook, hout en houtskool dan ook een bijzondere rol in de gerechten.

Paleiskwartier

Voor iedereen die vaker in Den Bosch komt, The Den ligt aan de rechtbank- / achterkant op een steenworp van het station. Op de bovenste verdieping van het hotel vind je Current Rooftop & Bar. Een ruim restaurant met een de bar die gelijk in het oog springt en aan beide kanten buiten een groot dakterras. Chef Oudijk gaf aan dat hier in het voorjaar ook zijn buitenkeuken te vinden is en ik kan nu al niet wachten!

Goede sfeer

Melle van Uden, General Manager van The Den en Current Rooftop, over de nieuwe hotspot: “Bij Current Rooftop leef je in het nu. Het eten en drinken zijn uiteraard erg belangrijk, maar het gaat hier ook om de sfeer. Het is er levendig, vibrant. Op doordeweekse dagen is de sfeer intiem en ontspannen, in het weekeind staat er een dj achter de draaitafels en komt Current Rooftop nog meer tot leven. It’s all about the vibe on top of The Den!”

Open Vuur

Het lijkt erop dat steeds meer chefs geïnspireerd worden door spelen met vuur. Zoals gezegd is Oudijk daar een meester in en dat zie je ook terug in de gerechten op het menu. Hoewel, het diner begint met oesters en bubbels. Daar is nog weinig rook mee gemoeid. De chef geeft aan dat hij tijdens het diner van iedere gang twee gerechten serveert om zo veel te kunnen proeven.

De twee voorgerechten die we voorgeschoteld krijgen zijn een Kingfish-sashimi met duindoornbes en pompoen, wat een mooi spel geeft tussen romig en zuur. Het andere voorgerecht was ook lekker fris maar dan met een heel andere smaakcombinatie: coquilles, tamarindesaus en een krokante kippenhuid.

Fijn vervolg

Daarmee was de toon voor een heerlijke avond gezet. De tussengerechten waren er twee: aardpeer met verschillende soorten paddenstoelen, eigeel en wintertruffel. Ideaal voor de wintermaanden. Het andere gerecht bestond uit kalfszwezerik, aubergine miso en kalfsjus. Als groot fan van zwezerik was ik met dit gerecht heel erg in mijn nopjes.

Rokerig intermezzo

Zoals aan het begin van dit artikel al aangegeven: Current heeft ook een prominente bar waar de bartenders heel mooie cocktails maken. Natuurlijk moet het tijdens dit diner met wat spektakel en rook. De bartender kwam dan ook aan tafel met een rookgeweer, een stolp en dat leverde een Smokey Old Fashioned op waarin de rook daadwerkelijk een prettig smaakelement was. Zo is er gelijk een nieuwe favoriete plek voor een Old Fashioned geboren.

Favorieten als hoofdmoot

Het is altijd mooi als de hoofdgerechten ook gelijk de favoriete gerechten van de avond blijken. Wat duidelijk wordt bij dit menu is dat de chef en zijn team(pje) heel goed weten wat ze met vis moeten doen. Dat levert een creatief gerecht op met ondermeer knolselderij, prei, geroosterde bloemkoolroosjes en tarbot. Daarnaast blijkt de chef ook een heel mooi puur gerecht met eend in zijn arsenaal te hebben.

Het diner sluiten we af met twee geinige nagerechten, waaronder een heerlijke tarte tartin. Om er een mooi uitroepteken achter te zetten krijgen we ook nog versgemaakte madeleines voorgeschoteld met gerookte karamel en een burned lemon curd. Die waren echt een mooie uitsmijter van een avondje genieten van al het moois dat chef Oudijk en zijn team neerzetten in Den Bosch. Ik kan niet wachten tot de buitenkeuken klaar is!

De bar is geopend van woensdag t/m zaterdag van 16:00–01:00 uur, het restaurant van donderdag t/m zaterdag van 16.00–01.00 uur.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies