

Een van de favoriete burgerzaken van Rotterdam, Diego’s, slaat een nieuwe weg in. Geïnspireerd door de notering die hij kreeg van Gault Millau werden de ambities van chef Diego Buik flink aangewakkerd. Hij gaf zijn re...
De Amsterdammer kent Borisov waarschijlijnk als bar, club en restaurant. Als club kregen vooruitstrevende dj’s de kans om zich te laten zien, nu krijgen internationale chefs de kans om in het pop-up restaurant te koken...
Het NH Collection Eindhoven Centre hotel aan het Stationsplein in Eindhoven biedt de ideale uitvalsbasis om de stad te ontdekken. Het hotel opende in 2017 haar deuren en heeft 132 kamers met dankzij grote ramen veel dagl...
Aan het eind van de zomer van ’22 gingen in Amsterdam de deuren van Carstens Brasserie open. Inmiddels heeft chef-kok Jeroen Bruinsma iets moois neergezet met zijn keukenbrigade en is het tijd voor wat reuring. Hij int...
Ik krijg vaak de vraag of ik ‘normaal eten’ nog lekker vind. In min ogen een heel rare vraag. Want al het eten dat met een beetje liefde klaargemaakt is kan ik waarderen. Dat kan een briljant gerecht zijn zoals de ca...
Horecaondernemer Herman Hell heeft een groot hoekpand op de Coolsingel, tegenover het stadhuis, omgetoverd tot restaurant Grace. Zelf noemt hij het een ‘festive’ restaurant dat geïnspireerd is op de bekende restaura...
Naar aanleiding van de culinaire reis naar Bonaire kwamen er wat vragen binnen van lezers (en volgers) over welke hotspots op het gebied van eten en drinken je écht moest doen als je op het eiland bent. Nou heb ik het g...
Op afgelopen Horecava werd het al duidelijk: de cocktailrevolutie is eindelijk echt op gang in Nederland. Mooie producten, innovaties en steeds meer goede bartenders die hun vak verstaan. Niet gek dat er in ons land stee...
Den Bosch heeft er met restaurant en bar Current Rooftop een parel bij voor de stad en het ‘zonnige’ zuiden in het algemeen. Je vindt deze hotspot op de negende verdieping van het nieuwe hotel The Den. In de keuken s...
Bonaire is een van de ‘Nederlandse’ eilanden in het zuidelijk deel van de Caribische Zee waar het iedere dag lekker weer is. Dat laatste maakt het een fantastische plek om te genieten van het buitenleven en waterspor...
Hoewel ik heel veel mensen ken die de ‘Nederlandse’ eilanden in de Caribische zee hebben bezocht voor vakantie, er stage hebben gelopen of er zelfs een tijdje hebben gewoond, was ik er zelf nog nooit geweest. Daar is...
Er zijn van die zaken waar je bij binnenkomst gelijk het gevoel hebt van dat het er klopt. Dat had ik toen ik onlangs in Rotterdam bij La Petite Soeur binnenliep. Het kleine zusje van Bistrot du Bac was genomineerd voor...
Door een goede vriend die ooit stage liep in Kopenhagen ben ik ooit voor de eerste keer in Denemarken geweest. Vanaf het eerste moment voelde ik me er op mijn gemak. Toen ik dus de kans kreeg om een nieuw stuk Denemarken...
Een tijdje terug heb ik een kijkje mogen nemen bij Liemès aan de A2 bij Utrecht. In een van de eerste persberichten over deze plek werd gerept over de ‘foodhall 2.0’, maar dat doet deze plek helemaal geen recht. Je...
Om Nederland, Europa en de rest van de wereld op gastronomisch gebied te ontdekken, moet er zo nu en dan gevlogen worden. Dat gaat dan bijna altijd via Schiphol. Door het gedoe daar had ik bijna de vlucht naar de Franse...
Op Eatly is al het een en ander over Gastrovino gepubliceerd. Van de zomer was er een grote verrassing: er was een winkel in Tilburg en wel in de Piushaven (sowieso een mooi stuk van de stad). Restaurant Harboury heeft t...
Soms weet je pas dat je iets je hele leven hebt gemist, als je het voor de eerste keer meemaakt. Dat had ik toen ik naar Oostende ging voor het Garnaalkrokettenfestival. Het idee van een foodfestival waar de garnalenkrok...
Er zijn een paar spots in Tilburg die ik altijd aanraad om een ‘When in Rome…’ te doen. Een daarvan is TOKObar To Go. Je vindt daar de beste bao’s van de stad, hun legendarische Aziatische versie van een kapsalon...
Whiskymerk Johnnie Walker luistert de hoofdstad de komende weken op met een pop-up restaurant. Vanaf 13 oktober is er vier weken lang bij het Amsterdamse Petit Panache een speciaal driegangen chef’s menu verkrijgbaar d...
Zoals onlangs te lezen viel, ben ik op Norwegian Escape van Norwegian Cruise Line (NCL) gestapt voor een wijncruise op de mediterrane. De reis begon in Rome en bracht ons internationale gezelschap naar Dubrovnik in Kroat...
Op de wijncruise van afgelopen zomer heb ik een groep Zuid-Afrikaanse journalisten ontmoet die mij helemaal enthousiast hebben gemaakt over het land. Toen het nieuws tot me kwam dat er in Amsterdam een Cape Town Social C...
Bij het lezen van de uitnodiging om mee te gaan op wijncruise met Norwegian Cruise Line (NCL) op de Middellandse Zee langs Kroatië, Griekenland en Italië kon ik me nog maar slecht een voorstelling maken van wat me te w...
Brasserie Carstens in Amsterdam heeft de deuren weer geopend. Met de nieuwe chef-kok Jasper Bruinsma aan het roer laat het vernieuwde restaurant zich het best kenmerken als: verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Bruinsma...
Een van de tofste wijnmerken van ons land, Chateau Amsterdam, opent in september een nieuw wijnkasteel. Dit keer in Amsterdam-Noord en in een pand van 3.000m2 dat op dit moment helemaal wordt verbouwd om in september gas...