Liemès brengt verschillende wereldkeukens onder één dak in Utrecht

Liemès brengt verschillende wereldkeukens onder één dak in Utrecht

Vorig artikel Volgend artikel

Een tijdje terug heb ik een kijkje mogen nemen bij Liemès aan de A2 bij Utrecht. In een van de eerste persberichten over deze plek werd gerept over de ‘foodhall 2.0’, maar dat doet deze plek helemaal geen recht. Je kan het beter zien als een fooddistrict waar allerlei verschillende keukens van over de hele wereld bij elkaar zijn gebracht.

Zo krijg je een marktplein waar je bijna letterlijk alles vindt waar je op foodgebied zin in kan hebben. Daarnaast is Liemès ingericht op gemak. Je gaat aan een tafeltje zitten, daar vind je een QR-code waarmee je gerechten en drankjes kan bestellen en die worden dan naar je tafel gebracht. Zo tafel je er gewoon een avondje. Dat alleen al maakt het een hele andere ervaring dan je normaal gewend bent van een traditionele ‘foodhall’.

Groot maar knus

Liemès is een groot restaurant waar je veel mensen kwijt kan. Toch is het zo ingericht dat je overal wel lekker kan zitten, zonder het gevoel te hebben dat het druk is. Dat heeft onder meer met de akoestiek van het pand te maken. In mijn geval zat er een best grote groep na het werk te dineren, maar je hoorde er zelf geen rumoer van. In veel restaurants is dat wel erg anders.

Geen wegwerpborden

Zoals gezegd hoef je bij Liemès niet langs de tentjes te slenteren om je eten te krijgen, maar wordt het aan tafel geserveerd. En dan niet op wegwerpborden, maar gewoon op fatsoenlijk servies. Daarnaast is het credo voor iedere ondernemer: werken met verse producten en alle borden die de keuken uit gaan moeten op restaurantniveau zijn.


Smaakt zegt alles

Een van de voordelen van als Eatly ergens eten is dat je lekker een rondje door de kaart kan doen. Bij Liemès was het deze avond zo geregeld dat we van bijna ieder restaurant iets konden proberen. De toon werd eigenlijk gelijk gezet door de pan con tomate. Die was héérlijk op smaak en dat is altijd de graadmeter. Vanuit simpele ingrediënten een gerecht serveren dat goed op smaak is.

Van de Spaanse keuken gingen we naar de Libanese keuken met een heerlijke mezze met hummus, baba ganoush, keskeh en flatbread om via toffe sushi terecht te komen bij de Vietnamese keuken met gefrituurde wonton een goede noedelsalade om te eindigen bij goede Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus.

Cocktails

Dat je bij Liemès goede cocktails kan vinden, bleek een andere goede verrassing. Natuurlijk kun je er fijne wijnen voor bij de gerechten bestellen. Maar dus ook lekkere cocktails. Op de kaart hebben ze verschillende klassieke cocktails staan en de bediening helpt je graag als je iets anders wil of een toffe variatie van een cocktail. Zo werd ik heel erg vrolijk van een rumcockail met drie soorten rum in. Dat is altijd pure winst!

Smaakt zegt alles

Een van de voordelen van als Eatly ergens eten is dat je lekker een rondje door de kaart kan doen. Bij Liemès was het deze avond zo geregeld dat we van bijna ieder restaurant iets konden proberen. De toon werd eigenlijk gelijk gezet door de pan con tomate. Die was héérlijk op smaak en dat is altijd de graadmeter. Vanuit simpele ingrediënten een gerecht serveren dat goed op smaak is.

Van de Spaanse keuken gingen we naar de Libanese keuken met een heerlijke mezze met hummus, baba ganoush, keskeh en flatbread om via toffe sushi terecht te komen bij de Vietnamese keuken met gefrituurde wonton een goede noedelsalade om te eindigen bij goede Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus.

Cocktails

Dat je bij Liemès goede cocktails kan vinden, bleek een andere goede verrassing. Natuurlijk kun je er fijne wijnen voor bij de gerechten bestellen. Maar dus ook lekkere cocktails. Op de kaart hebben ze verschillende klassieke cocktails staan en de bediening helpt je graag als je iets anders wil of een toffe variatie van een cocktail. Zo werd ik heel erg vrolijk van een rumcockail met drie soorten rum in. Dat is altijd pure winst!

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies