Krokettenavontuur restaurant Olivijn krijgt vervolg met Croquetterie in Haarlem

Krokettenavontuur restaurant Olivijn krijgt vervolg met Croquetterie in Haarlem

Vorig artikel Volgend artikel

Chef Menno Post van sterrenrestaurant Olivijn in Haarlem is tijdens de lockdown op vrijdag, zaterdag en zondag in zijn restaurant een snackmuur gaan vullen handgemaakte kroketten, onder meer kreeften- en truffelkroketten. Dit uitstapje bevalt zo goed dat het een vervolg krijgt met een eigen Croquetterie in Haarlem.

Daar heeft chef Post samen met echtgenote Saskia de Wal - Post een pand gehuurd van 45/50 vierkante meter dat binnenkort door het leven gaat als Croquetterie Traiteur Olivijn. In de winkel worden naast de handgemaakte Haarlemse kroketten ook speciaal geselecteerde wijnen, exclusieve delicatessen, culinaire cadeaus en foodart verkocht.

Traiteur

Kunst, kaviaar en kroketten gaan de kern vormen van de nieuwe winkel. Chef Post over de winkel: “Het pand is klein genoeg om een prettige sfeer te creëren en groot genoeg om onze exclusieve producten uit te stallen. Het moet een eigenwijze culinaire cadeauwinkel worden. Waar we naast onze fameuze yuzudressing en Citrus-10 Gin ook ambachtelijke producten van andere Haarlemse makers zoals een worstenmaker, patissier en edelsmid verkopen.”

Lopend vuurtje

Tijdens de tweede lockdown kwam Post spontaan met het idee van een snackmuur op de proppen. Hij vult aan: “We moeten niet vergeten om plezier te blijven maken, dus kocht ik een automatiek en gingen we maar kroketten verkopen. Het eerste weekend dat de automatiek stond, begonnen we voorzichtig op zaterdag met dertig eigenhandig gerolde kroketten.”

Om mensen hiervan op de hoogte te brengen zette hij een bericht op Instagram. “Na Na een berichtje op Instagram ging het als een lopend vuurtje. We waren binnen één uur uitverkocht. Ik heb in alle haast voor zondag kroketten bijgerold, die opnieuw binnen anderhalf uur weg waren. Inmiddels rollen we er 400 per week.”

Het plan is dat de winkel in de loop van juni de deuren opent en dat De Wal - Post er zeven dagen per week de scepter zwaait.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies