Vega(n) Penne Bolognese wordt de standaard Bolognese bij Julia’s

Vega(n) Penne Bolognese wordt de standaard Bolognese bij Julia’s

Vorig artikel Volgend artikel

Pastaketen Julia’s vervangt de standaard Penne Bolognese vanaf deze week met de vega(n) Penne Bolognese. Die wordt gemaakt met een plantaardige saus op basis van tomaten, fijne groenten, peterselie en rucola. Waar er normaal rundergehakt aan toegevoegd werd, wordt hij nu gemaakt met een vleesvervanger.

Met deze stap omarmt de keten, net als allerlei andere bedrijven de Week Zonder Vlees & Zuivel. Een klassieker wordt in een nieuw jasje gestoken waarmee hij toegankelijk is voor flexitariërs, vegetariërs en zelfs veganisten, mist hij zonder kaas wordt besteld. Daarnaast is de Penne Bolognese tijdens deze week verkrijgbaar voor een speciale prijs.

Penne Bolognese

De pasta is een tijdje geleden al onderdeel van het menu geweest van Julia’s, maar door de coronacrisis was de pasta tijdelijk van het menu verdwenen. Maar vanaf vorige week staat hij weer op de kaart en is het de vervanger geworden van de oude Penne Bolognese met rundergehakt. Hiermee zet het bedrijf een nieuwe stap qua plantaardig aanbod.

Nieuwe aanbod

Vanuit de NS is de verduurzaming van het aanbod op de stations een speerpunt. Maar ook voor de pastaketen is dit het geval. In een eerder stadium is er begonnen met het aanbieden van havermelk als alternatief voor koemelk zonder dat hier een meerprijs voor betaald hoeft te worden. Ook zijn de pasta’s Arrabiata en Norma vegan als ze worden besteld zonder kaas.

Speciale prijs

Bij alle 16 vestigingen op de NS-stations door Nederland is de nieuwe Penne Bolognese verkrijgbaar. Deze week is er een speciale actieprijs geldig voor de pasta: De piccolo variant kost dan tijdelijk €6,50, de mezzi €8,00 en de grande €10,00.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies