De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Pastaketen Julia’s vervangt de standaard Penne Bolognese vanaf deze week met de vega(n) Penne Bolognese. Die wordt gemaakt met een plantaardige saus op basis van tomaten, fijne groenten, peterselie en rucola. Waar er normaal rundergehakt aan toegevoegd werd, wordt hij nu gemaakt met een vleesvervanger.
Met deze stap omarmt de keten, net als allerlei andere bedrijven de Week Zonder Vlees & Zuivel. Een klassieker wordt in een nieuw jasje gestoken waarmee hij toegankelijk is voor flexitariërs, vegetariërs en zelfs veganisten, mist hij zonder kaas wordt besteld. Daarnaast is de Penne Bolognese tijdens deze week verkrijgbaar voor een speciale prijs.
Penne Bolognese
De pasta is een tijdje geleden al onderdeel van het menu geweest van Julia’s, maar door de coronacrisis was de pasta tijdelijk van het menu verdwenen. Maar vanaf vorige week staat hij weer op de kaart en is het de vervanger geworden van de oude Penne Bolognese met rundergehakt. Hiermee zet het bedrijf een nieuwe stap qua plantaardig aanbod.
Nieuwe aanbod
Vanuit de NS is de verduurzaming van het aanbod op de stations een speerpunt. Maar ook voor de pastaketen is dit het geval. In een eerder stadium is er begonnen met het aanbieden van havermelk als alternatief voor koemelk zonder dat hier een meerprijs voor betaald hoeft te worden. Ook zijn de pasta’s Arrabiata en Norma vegan als ze worden besteld zonder kaas.
Speciale prijs
Bij alle 16 vestigingen op de NS-stations door Nederland is de nieuwe Penne Bolognese verkrijgbaar. Deze week is er een speciale actieprijs geldig voor de pasta: De piccolo variant kost dan tijdelijk €6,50, de mezzi €8,00 en de grande €10,00.
Verder lezen over Fastfood
Food08.10.2025
Stem jij friet of patat? Heinz daagt Nederland uit
Nieuws04.09.2025
Domino presenteert jouw culinaire eerste hulp, de paniek pizza
Hotspots16.04.2025
We bezochten de noordelijkste McDonald’s ter wereld
Food30.10.2024
Nieuws wat we zelf opeten: Aflevering 17 met o.a. Yummygums
Food07.09.2024
Heinz Hagelchup: De meest Nederlandse ketchup ooit, top of flop
Food14.08.2024
Subway introduceert hit uit Amerika de Footlong Sidekicks
Tipt13.05.2024
Netflix-docu Hack Your Health onthult de geheimen van je darmen
Hotspots23.06.2023
Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal
Verder lezen over Horeca
Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?
Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen
Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker
Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen
Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten
Hotspots31.05.2023
Uitgebreid brunchen op de Israëlische manier bij het Amsterdamse Florentin
Verder lezen over Restaurant
Hotspots09.01.2025
Hoe controleer je de reputatie van restaurants en hun menu’s
Tipt06.01.2025
De Catalaanse keuken, een ode aan smaak, traditie en gastvrijheid
Lifestyle27.12.2024
Creëer de perfecte tafelsetting voor oudejaarsavond
Lifestyle11.12.2024
TOZI Wine Tales: A Taste of Veneto komt er aan
De feestdagen vieren op z'n Italiaans
Tipt11.11.2024
Kerstdiners bestellen: gemakkelijk, smaakvol en stressvrij
Nieuws01.10.2024
Een tafel voor Twee tegen Eenzaamheid: vandaag kunnen ouderen gratis dineren
Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian
Hotspots29.06.2024